ZIUA VALORILOR ROMÂNIEI, în cadrul expoziției ROMÂNIA, GRĂDINA EUROPEI

• publicat la: 17 July 2014
ZIUA VALORILOR ROMÂNIEI, în cadrul expoziției ROMÂNIA, GRĂDINA EUROPEI

Asociația CELE MAI FRUMOASE SATE DIN ROMÂNIA – AFSR, Autoritatea Națională pentru Turism – ANT și  Centrul de creație, artă și tradiție al Municipiului București – CREART  vor organiza sâmbătă 19 iulie 2014, orele 12.00-21.00,  în Piața George Enescu (Ateneul Român) din București ZIUA VALORILOR ROMÂNIEI. Această zi a expoziției ROMÂNIA, GRĂDINA EUROPEI. DESCOPERĂ COMORILE ROMÂNIEI este dedicată folclorului românesc, artei populare și produselor românești.

Pe scena evenimentului vor cânta ansambluri folclorice din comunele Cumpăna (județul Constanța), Jurilovca (județul Tulcea), Izvoarele (județul Prahova), Runcu (județul Dâmbovița), Corbi (județul Argeș), Izbiceni (județul Olt), Drăguș (județul Brașov), Cincu (județul Brașov), Arpașu de Jos (județul Sibiu). De asemenea, vor fi amenajate standuri de promovare turistică și culturală ale destinațiilor turistice românești.

Expoziția ROMÂNIA, GRĂDINA EUROPEI. DESCOPERĂ COMORILE ROMÂNIEI este un concept inovativ și ludic de promovare a României, fiecare județ fiind reprezentant sub forma unei mese cu o grafică special concepută pentru a face relevant și ușor de identificat pentru orice vizitator principalele valori,  obiective turistice, culturale, produse simbol, personalități marcante pentru fiecare județ (România în Miniatură).

Expoziția este însoțită de seria de evenimente SĂPTĂMÂNA ROMÂNIEI și se va derula în perioada iulie – octombrie 2014 în 13 mari municipii din România, precum și în Bruxelles, Paris, Madrid și Roma, la care estimăm participarea a 500 000 de vizitatori.

Intrarea la eveniment este liberă, de marți până duminică, 15-20 iulie 2014, între orele 12-20.

 

Lasati un comentariu