Ansamblul Iedera cucereşte trei locuri I la Festivalului internaţional de folclor “Aşa-i jocul pe la noi”

• publicat la: 25 august 2014
Ansamblul Iedera cucereşte trei locuri I la Festivalului internaţional de folclor  “Aşa-i jocul pe la noi”

Sute de copii și tineri au participat în perioada 22-24 august la  Arad,la cea de-a XX-a ediţie a Festivalului internaţional de folclor pentru copii şi tineret  “Aşa-i jocul pe la noi”. Evenimentul a avut loc la  ştrandul Neptun din localitate.

Au concurat  formaţii artistice din Bulgaria, Macedonia, Serbia, Ungaria, iar din ţară ansambluri ale Palatelor copiilor din judeţele: Arad, Alba, Caraş Severin, Olt, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Timiş, Tulcea.

Judeţul Satu Mare a fost reprezentat   de 30 de copii din Carei, membrii ai Ansamblului  Orchestral ,,IEDERA de la Clubul Elevilor din localitate,coordonaţi de profesorul Dumitru Iederan .  Si de aceasta dată, careienii au impresionat prin prestaţia şi talentul lor ,cele 3 premii I adjudecate fiind rodul muncii depuse peste an.

Astfel,la editia a XX-a a Festivalului internaţional de folclor pentru copii şi tineret    “Aşa-i jocul pe la noi”, Taraful IEDERA obţine locul I la fel ca şi Grupul de Fete Horitoare şi solistul instrumentist Alexandru Gheaţă.

Rezultate remarcabile ale tinerilor careieni instruiti de prof.Dumitru Iederan,pentru care merită toate laudele!

Profesorul Dumitru Iederan ne-a spus că este un om optimist care crede  în valoare atunci când ea este dublată de munca facută cu pricepere  şi pasiune. Pentru el, folclorul muzical, profesia şi instituţia unde este profesor  titular-Clubul Elevilor, reprezintă un tot unitar,iar succesele vor continua. Este un crez pe care-l împărtăşesc  entuziasmaţi si părinţii copiilor din Ansamblul ,,IEDERA.

Manifestarea a fost  inclusă în cadrul “Zilelor Aradului” şi este sprijinită de Ministerul Educaţiei Naţionale, Primăria şi Consiliul Judeţean Arad, Centrul Cultural Judeţean Arad şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad.

 

comentarii

de emil la 25 august 2014 - 21:00

Felicitări pentru un succes important!

de Tatic la 26 august 2014 - 12:24

Il felicitam pe dl Prof Dumitru Iederan pentru modul in care se ocupa de copii.

de Maria la 26 august 2014 - 16:28

Felicitari d-lui prof.Dumitru Iederan si copiilor din cadrul Ansamblului”Iedera”, pentru rezultatele deosebite obtinute la Festivalul International de Folclor de la Arad.
Mult succes la concursurile viitoare.

de cosmin la 27 august 2014 - 12:17

Felicitari pentru rezultatele obtinute si le doresc elevilor si domnului profesor Dumintru Iederan multa putere de munca.

de Ana la 27 august 2014 - 13:31

Nici un lucru maret din lume nu a fost realizat fara pasiune. Pasiunea si dragostea cu care dascalul indruma elevii sai se vede in realizarile acestora. Dl profesor Iederan sa va dea Dumnezeu sanatate sa mai aduceti multe premii la Carei, asa cum faceti de multi ani.

de Loredana la 27 august 2014 - 17:37

Felicitari in primul rand d-lui profesor Dumitru Iederan pentru rabdarea pe care o are cu copii ,si in al doilea rand copiilor care au depus si ei multa munca pentru prestatia care au avut-o.D-le profesor va doresc multa sanatate sa ma-i aduceti multe premii I in oraselul nostru.

de Sabin la 27 august 2014 - 21:07

Mai multi: aducem multumiri deosebite prof. nostru, Dumitru Iederan, care ne-a initiat de mici in tainele instrumentelor muzicale si folclorului traditional autohton, orientandu-ne sa urmam un Conservator de muzica pe care sa-l si terminam.
Sa va dea Dumnezeu sanatate, d-le profesor, sa mai puteti invata si alte generatii de copii.

de Tudor la 27 august 2014 - 22:19

Suntem o mana de copii care iubim folclorul, multumita d-lui profesor Dumitru Iederan,caruia ii doresc tot binele din lume.Ne straduim sa reprezentam mereu cu cinste orasul Carei,dar pacat ca nu meritam o sala de repetitii mai spatioasa.

de Horia Mărieș la 28 august 2014 - 05:11

Frumoase cuvinte adresate profesorului. Sincere felicitări copiilor talentați.

Întreb și eu ca naivul. Restaurarea Castelului a costat cca 4,5 milioane euro. Bani europeni.
Pe vremea copilâriei mele astfel de activitâți se desfășurau în sălile Castelului. Fiindcă acolo îsi avea sediul Casa pionierilor.
O să ziceți câ erau vremuri comuniste împuțite. Că erau vremuri împuțite, total de acord.

Dar totuși: în vastul Castel, nu se găsește nici măcar O SINGURĂ SALĂ in care să se asigure condiții civilizate pentru repetiții așa cum cere @Tudor?

Dacă Clubul Elevilor nu dispune de săli civilizate, Centrul Cultural Carei, care după câte știu eu este condus de oameni de toată isprava, nu poate ajuta cu o sală din incinta Castelului? Sălile acelea sunt monopolizate numai pentru meetinguri ale UDMR-ului? N-aș intreba așa ceva, dacă n-aș fi văzut cu ochii mei baștani UDMR-iști locali și de prin alte părți reunindu-se cu mare morgă în acele săli!

Ce este atât de complicat în toată afacerea asta? Nu este vorba de două instituții de Cultură? Nu trebuie să se sprijine una pe alta în vremuri de restriște? Am mai auzit/citit mai de mult același dorință amintită și de instructorul de la trupa de dansuri ale copiilor țigani „Danko Pista”. Cine are urechi de auzit, să audă.

Lasati un comentariu