BAC 2014: sesiunea de toamnă de la Carei

• publicat la: 19 august 2014
BAC 2014: sesiunea de toamnă de la Carei

Sesiunea august-septembrie 2014 din cadrul examenului de Bacalaureat se va desfășura în perioada 18 august – 4 septembrie. La nivelul ţării s-au înscris 63.000 de elevi care au absolvit liceul pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat.

Cei  952 absolvenţi de la nivelul judeţului Satu Mare care nu au reuşit să promoveze sesiunea din vara a bacalaureatului, mai au o şansă acum. Prima probă a examenului a început cu  evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare la limba română.  Cei  care nu s-au prezentat la sesiunea din iulie vor susţine toate probele, în  timp ce unii candidaţi care au căzut la unele examene, se vor prezenta doar  la disciplinele pe care nu le-au promovat.

Pentru desfășurarea sesiunii august-septembrie 2014 a examenului de  Bacalaureat sunt organizate centre de examen la Colegiul Economic ”Gheorghe Dragoș” Satu Mare cu subcomisie la Colegiul Tehnic ”Iuliu Maniu” Carei și  la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Satu Mare cu subcomisie la  Liceul Teoretic Negrești Oaș.

La Colegiul Tehnic ,,Iuliu Maniu’’ Carei a fost organizata  o subcomisie  pentru  sesiunea de toamnă a bacalaureatului 2014.  Preşedintele comisiei, directorul Micovschi Adrian ne-a spus că s-au înscris 12 candidaţi pentru proba  de evaluare competenţelor lingvistice de comunicare în limba română,dintre care unul, de la Liceul Calasantius nu s-a prezentat.  Au fost elevi  prezenţi de la 6 licee din municipiul Carei şi din Tăşnad la această subcomisie. Totul a decurs cum trebuie, conform programului orar 9.00-11.00  şi nu s-au ivit incidente.

A urmat  proba evaluarea competențelor lingvistice de comunicare în  limba maternă, pentru care s-au înscris 32 de candidaţi.  În zilele de marţi  şi miercuri se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o  limbă de circulaţie internaţională, la care s-au înscris 189 de candidaţi, iar joi şi vineri, urmează a avea loc proba privind evaluarea competenţelor  digitale.

Săptămâna viitoare, luni, 25 august vor începe probele scrise ale  examenului de bacalaureat, începând cu proba la limba şi literatura română,  marţi, în 26 august cu proba la limba şi literatura maternă.  Miercuri,27  august va avea loc proba obligatorie a profilului şi vineri, 29 august va  fi ultima probă, cea a profilului şi specializării.  Candidaţii vor afla  rezultatele în data de 1 septembrie. Depunerea   contestaţiilor va fi între orele 12.00 şi 16.00. Rezultatele finale vor fi  afişate în data de 4 septembrie.

Mult succes tuturor candidaţilor!

 

 

Lasati un comentariu