Big Brother careiean în şomaj

• publicat la: 6 august 2014
Big Brother careiean în şomaj

Citim  în presa bihoreană despre  eficienţa Sistemul „Big brother” al municipiului  Oradea, care şi-a dovedit din nou utilitatea la sfârşitul săptămânii trecute, când un tâlhar care a atacat o femeie în plin centrul Oradiei a fost prins cu ajutorul imaginilor surprinse de camere de supraveghere.

Atacul a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă motiv pentru care, la scurt timp după ce victima a reclamat tâlhăria prin 112, poliţiştii au reuşit să-l localizeze şi să-l prindă pe agresor.

Din păcate,la nici 100 de kilometri,situaţia e  total diferită.

Cele 23 de camere  de supraveghere montate  în urma accesării  proiectului transfrontalier HU-RO 1001/178/2.4.4 “Realizarea unei reţele de protecţie şi alarmare în zona Sătmar (acronim: Alarm Network), realizat de Primăria Carei în colaborare cu Asociaţia managerială a comitatului Csenger din Ungaria” ,şi gestionate de Politia Locală din subordinea Primăriei Carei,nu îşi dovedesc eficienţa. Spargeri după spargeri de locuinţe au loc în oraş,campanie de denigrare a liderului opoziţiei din CL,ocupare de spaţiu verde de pe domeniu public,etc., şi ..niciun infractor nu  este surprins de camerele de supraveghere de pe raza oraşului. Încă nu a fost emis vreun comunicat oficial din partea Poliţiei Locale Carei legat de activitatea desfăşurată şi plătită cu bani publici.

La şedinţa de închidere a proiectului,din 31 ianuarie 2013,reprezentantul Politiei Locale din Mateszalka, Győri Károly ,component al delegaţiei din ţara vecină,a ţinut să facă cunoscută importanţa şi utilitatea acestui sistem de supraveghere,amplasat  deja in 11 localităţi maghiare ,cu ajutorul căruia a fost finalizată cu succes o activitate de depistare a unor infractori.

La Carei,urmare a  numeroaselor spargeri  de locuinţe ce persistă de mai mult timp,cetăţenii păgubiti au fost cei care au determinat autoritatea locală să se implice în depistarea infractorilor.(aici)

Eficienţa camerelor de supraveghere  de a căror monitorizare se ocupă Politia Locala  cu cei 16 angajaţi ….se lasă încă aşteptată.

Politia Locala din subordinea Primăriei Carei trimite doar adrese persoanelor ce reclamă diverse incidente,prin care confirmă veridicitatea celor semnalate ,concomitent cu constatarea potrivita căreia..”nu am surprins nici o persoană “ în cazul incidentului semnalat.

Poliţia Locală nu a intervenit nici în cazul ocupării spatiului verde de pe domeniul public de la piaţă cu marfă second, decât după semnalările noatre repetate.aici  si aici

Aceiaşi Politie Locală intoarce capul când e vorba de protejarea Monumentului Ostaşului Român dar interzice accesul în parc al  persoanelor mai bronzate, pe perioada vizitării castelului de membrele Asociaţiei Femeilor Reformate din Eparhia Reformată de pe lângă Piatra Craiului Oradea prezente la Conferinţa  de Vară pentru care primăria a alocat  9.000 lei sau in preajma fântânilor sau statuilor din parc.

Nici blocarea selectivă a căilor de acces din Grădina Viilor de către administratorul ştrandului nu este observată de agenţii locali.

Astfel,speculând  “lipsurile”   primăriei Carei care omite în continuare să înregistreze în actele oficiale   schimbul de terenuri aprobat prin hotărâre de CL,minorii angajaţi la bariera recent montată la intrarea în ştrand, condiţionează accesul în funcţie de numărul maşinii.Potrivit celor declarate de minori,acestia au primit ca sarcină păzirea barierei şi blocarea accesului pentru maşinile cu un anumit număr,printre care şi cel al consilierului care a semnalat derapajele de la legalitate ale acestor acţiuni. Si toate acestea sub privirile neputincioase ale primăriei Carei care a concesionat ştrandul pentru ridicola sumă de 1.000 euro anual,potrivit documentelor oficiale de la primărie.

Cele 23 de camere de supraveghere din oraş au fost montate la începutul anului 2013 şi sunt gestionate de Poliţia Locală din directa subordine a Primăriei Carei .

Din suma totala a proiectului, municipiul Carei a beneficiat de 55.400 euro ,ce cuprind cele  23 de camere de supraveghere, din care una mobilă,50 de uniforme pentru Politia Locală, 9 staţii de emisie-recepţie,5 aparate de inregistrare audio-video pentru autoturisme,un server performant,dotat cu APS. Păcat de bunătate de aparatură gestionată de persoane fără pregătire de specialitate!

În tot acest timp,infractorii şi infracţiunile zburdă în voie iar camerele achiziţionate prin proiect transfrontalier  „nu vor”  să arate nimic.

La conferinţa de închidere a proiectului de la sfârşitul lunii ianuarie 2013,primarul Kovacs declara că acest proiect transfrontalier va avea rezultate concrete, remarcând buna colaborare cu autorităţile din Ungaria.

Consider acest proiect unul dintre proiectele transfrontaliere care are rezultate concrete, spre deosebire de unele proiecte pe care eu le denumesc “ghiveci”, ce se rezumă la câteva conferinţe, iar unii beneficiari rămân cu un aparat foto sau un lep top” afirma la acea dată primarul Kovacs. Pentru a se lua măsuri de stopare a furturilor,vineri,1 august 2014,primarul Kovacs este tras de mânecă de cei 25 de păgubiţi în urma spargerilor de locuinţe din ultimele 6 săptămâni,majoritatea  oameni de afaceri,contribuabili locali.

Daniela Ciută

 

comentarii

de primariacarei.ro la 6 august 2014 - 22:43

Culmea e ca ne mai si mandrim pe site-ul oficial al primarei cu „CAMERE LIVE” care nu functioneaza orice platforma web am folosi. Tot asa in continuare, felicitari !

de demagogia la 6 august 2014 - 22:45

campania dusa impotriva politiei carei de primarie nu face decat sa arate pana unde se intind tentaculele caracatitei coruptiei din oras!
primul ziar care a relatat despre spargeri a fost buletinu si astfel a fost gasita fisura pentru a se planta la politie un om aservit famigliei tulipane.
nu conteaza ca politia locala e condusa de ianika cel fata studii-acum cred ca le are deja- si fara concurs pe post/
bine ca stie sa dea raportu la etaju 2 si sa trimita masinile la satmar la shopinggg pentru cine trebe..si mai scrie si pentru margareta sesizarile.
politie politica si nu locala trebuie numita!

de vasile la 7 august 2014 - 01:36

Iarasi poluati web-ul cu articole fara rost.

Eu ma intreb cum ar putea 23 de camere sa asigure securitatea unui oras care se intinde pe cativa kilometri buni? Sunt cladiri in care instalezi cu usurinta 32 de camere. La o casa iti pui cel putin 4 camere video, sa ai acoperire. Deci ce vreti sa spuneti cu cele 23 de camere video alocate Carei-ului? :)))

E de datoria tuturor sa isi protejeze proprietatea, indiferent ca au sau nu valori in acestea. Politia cu cei 16 oameni si 23 de camere nu are cum sa protejeze 20.000 de locuitori.

Dar pentru unii orice e posibil.

PS: acum puteti sterge si acest comentariu. Sigur nu va placea mastrei BdC..

de istvan la 7 august 2014 - 06:46

si pe noi pune sa ne uitam ce face cine ei spune ca daca nu taie ajutorul de social

de gabi la 7 august 2014 - 06:49

pe jeno nu intereseaza altii ce patesc pentru ca nu stie ce inseamna sa ai proprietate.
el a pierdut tot ce a avut de bun ce a fost si acum il doare in cot de ceilalti

de mojicul mirlan la 7 august 2014 - 08:03

sa vedeti voi camere
puse pe gaska pnl ului…
garantat 100%..

de liberal la 7 august 2014 - 08:25

buna idee….sa vedem ce au inregistrat camerele din debrecen la casa lui jeno…cum satmarenii care pun pavaju la carei au ajuns taman la debretin…sau cum se descarca pavaj de la modernizarea pietei la casa de pe caplenilor…sau cine lucra la noua constructie pentru robi de la capatul orasului spre urziceni…bune camerele de supraveghere daca sunt pornite

de Nagy Stefan la 7 august 2014 - 18:55

Dar pe Primaru nostru nul antereseaza ca se fura de la Romani pentru ca astia nui dau spaga ca Unguri ea sa se fure de la un Maghir imediat Gardieni si Politia ar trebui sa gaseasca hotu.

de Horia Mărieș la 8 august 2014 - 03:44

A vrut sa postez un comentariu la un articol recent semnat de directorul GN-V, cu referire la Politia Mun. Carei.

Am incercat de trei ori, mi s-a refuzat postarea. C-așa-i în democratie: pofa be! Directorul o fi finul cuiva și-l acoperă, îl apără.
Nem baj, postez aici, sub formă de scrisoare deschisă.

Stimate domnule Director Szasz Lorand,

N-am citit nimic in articolul de mai sus sau in cele apărute pe această temă in alte ziare sătmărene, dacă domnul Prefect a întrebat cumva ce se intâmplă, ce face, cu ce se ocupă Poliția Locală aflată în directa subordonare a primarului Eugen Kovacs. A se vedea organigrama Primăriei Municipiului Carei. Nici pe dvs., autorul a două articole pe această temă, nu v-am văzut punându-vă această întrebare. Bănuiesc că o fost o scăpare, atât din partea domnului Prefect, cât și a dvs.

Am vaga bănuială că dl. Prefect nu știe că Poliția Locală Carei, conform organigramei, adică conform “STATULUI de FUNCȚII – 2013 UAT Municipiul Carei, județul Satu Mare”, aprobat anul trecut printr-o hotărâre a Consiliului Local, un corp de oaste viteaz condus de dl. Ecsedi Ioan, cel care detine funcția de Director Executiv, format din 16 polițiști locali (plus un post vacant), toți cu gradul III, toți cu studii medii, dintre care trei bucăți cu grad profesional superior și 13 bucăți cu grad profesional principal, toți inarmati pânâ în dinți, având mașini de intervenție ultra-rapide plus probabil triciclete și dotați, colac peste pupăză și cu un sistem video de supraveghere și monitorizare format din 23 bucăți camere video răspândite prin oraș, procurate din fonduri europene.

De așemenea, am vaga băbuială că domnului Prefect i s-a ascuns faptul că această trupă vitează, adică Poliția Locală Carei, aflată 24 de ore din 24 la dispoziția primarului Eugen Kovacs taie frunza la câinii Asociației locale Pufy și se ascunde prin diverse coclauri, cafenele sau baruri ca nu cumva să-i deranjeze pe hoții care terorizează orașul. Te pomenesti ca o să rezulte după ancheta ordonată de dl. Prefect că aceștia au fost și complici, sau tăinuitori, sau cei care le țineau de șase șuților. A se vedea și cazul șefilor jandarmilor din SM și Tăsnad care se ocupau, la concurență cu romii, de valorificarea fierului vechi rezultat din dezmembrarea unei unități militare!

Nu am de loc intenția să-i apăr pe cei de la Poliția Municipiului Carei al căror șef este comisarul Radu Chiș, fiindcă este bine cunoscut de mai toată lumea de ce sunt (sau de ce nu sunt) în stare și aceștia. Oricum, mie unuia mi se pare că ar fi fost totuși potrivit, ca înainte de toate, dl. Prefect și domnul Director Szasz Lorand să-l fi luat foarte tare la intrebări pe primarul Eugen Kovacs despre Poliția Locală Carei, cea aflată in subordonarea nemijlocită a dânsului și aflată pe statul de plată cel dodolonț al Primăriei Carei, adică un STAT degeaba (pe loc repaus permanent) finanțat de contribuabilii careieni prin plata onestă a taxelor si impozitelor locale.

Iar dacă, după anchetă va rezulta că cei din Politia Locală Carei nu pot proteja locuitorii împotriva imfractorilor care se ocupă de furturi din case, atunci dl. primar Kovács Eugen are la imdemână soluția radicală: să-i dea afară pe toți si să angajeze alții! Mie unuia, un contribuabil oarecare din Carei, nu-mi convine de nici o culoare ca banii pe care-i platesc anual și la timp pentru impozite, să servească la plata salariilor unor slujbași/polițiști comunitari care nu-și fac treaba, mă refer la cei angajați la Poliția Locală Carei, indiferent de ce pile au aceștia și indiferent la cine le au.

Sunteți oare, sau nu sunteți de acord cu mine?
Vă multumesc anticipat pentru răspunsul dvs.

de Szasz Lorand la 8 august 2014 - 14:10

Stimate domn Horia Maries, nu are niciun rost sa intru in polemici nici cu dumneavoastra, nici cu administratorul acestui site, cu care am crezut ca am lamurit deja problema. Al cui fin sunt nu cred ca e treaba dumneavoastra si nici a administratorului acestui site, e mai degraba problema mea si a celui care a acceptat sa-mi fie nas. Legat de politistii comunitari, ar trebui sa stiti ca nu intra in atributiile lor sa efectueze anchete judiciare pentru identificarea hotilor din locuinte, asta e treaba Politiei Nationale. Dupa cum nu intra in atributiile lor nici depistarea fraudelor informatice, nici anihilarea retelelor transfrontaliere de crima organizata, respectiv nici descoperirea si anchetarea faptelor de mare coruptie. E vorba de un comentariu pur si simplu rauvoitor, care porneste din start de la ideea ca l/as proteja pe primarul Kovacs, intamplator nasul meu. Asta e prima dar si ultima oara cand va raspund la postari, indiferent daca au forma unor scrisori deschise sau inchise. Eu v-am raspuns in mod civilizat pentru ca m/a sunat un liberal careian sa ma anunte ca iar s/a postat ceva legat de mine pe acest site. Sper ca nici dumneavoastra si nici administratorul acestui site nu doriti sa dezvoltati o adevarata pasiune fata de persoana mea. Nu de alta, dar atacurile, calomniile si jignirile au devenit ceva obisnuit pe acest site citit de cel multe zece liberali si de domnul Maries din Bucuresti, care are o problema personala cu primarul Kovacs. Daca n/as fi fost sunat de un amic liberal, n-as fi aflat niciodata de scrisoarea dumneavoastra deschisa.

de ochiul la 8 august 2014 - 16:53

spargerile de locuinte nu sunt treba politiei locale dar camerele de supraveghere de peste 50 de mii de euro de ce sunt puse la ei daca nu le folosesc ?
unde sunt amplasate aceste camere in oras domnilor gardieni ai primarilor si nu ai populatiei careiene?

de Horia Mărieș la 8 august 2014 - 19:14

@Szasz Lorand,

Păi cum să aflați de scrisoarea mea deschisă sau inchisă dacă dvs. stergeți comentariille care nu vă convin de la subsolul articolelor pe care le scrieți in ziarul la care sunteți Director? Chiar daca le-ați șters, de aflat tot ați aflat de postarea mea care vă era adreasată, doar că n-ați avut bunul simț să-i răspundeți barbătește și numai la subiect, așa că nu mai faceți pe ipocritul, pe mincinosul, debitând pe aici baliverne cum ar fi cele despre liberalul ăla care v-a sunat, adică m-a „pârât” pe mine. Mă doare pe mine drept în cot de astfel de liberali sau de astfel de psd-iști. Pot să-mi ia exact toți caii de la căruță. Si dvs. la fel.

Că suunteți finil lui Kovács sau, nu este treaba dvs personală, este afacerea dvs personală. De gustibus non disputandum.
Cine se aseamănă se adună. Faptul că admiteți că sunteți finul lui Kovács este acum o explicație plauzibilă, scrisă negru pe alb, pentru faptul că în ziarul condus de dvs apar numai articole laudative, plătite de el sau nu, asta n-am cum să dovedesc, la adresa unuia care nu le merită de fel, adică la adresa suspectului Kovács.

Da, admit că am un război personal cu nașul dvs, adică cu un terchea-berchea, cu un neavenit, care fiind deja la al treilea mandat, îsi face de râs neamul, vă face de râs inclusiv neamul dvs., stimate domnule director Szasz Lorand. O să am acesț război personal cu el atât timp până când un impostor ca și Kovács o să mai conducă un oraș la care eu unul țin, chiar dacă nu locuiesc în el, atât timp cât ANI sau alte organe abilitate ale statului român n-o să-l lege, n-o să-l bage de-a dreptul la pârnaie, pe el și pe alți ciraci de-ai lui, pentru toate matrapazlàcurile și pentru toate afacerile necurate pe care le-au făcut în Carei în ultimii 24 de ani in Carei. Ați citit bine, 24 (douăzecișipatru) de ani. La o mare parte din aceste matrapazlâcuri ați fost si dvs martor, dar ați preferat sa deveniți finul unui nelegiuit.

Dovadă și intâmplarea aia cu găleată plină cu căcănărie de cal pe care distinsul domn Veress úr v-a pus-o de-a dreptul în cap, întâmplare pentru care, eu cel puțin, v-am ținut partea și v-am apărat demnitatea și onoarea. Există texte scrise care-mi pot servi ca probă.

Revenind la oile noastre. Și dvs ca și mulți alți ziariști găunoși, aveți stilul de a imbrobodi prostimea, de a vorbi mereu pe alături de subiect. N-am susținut nicăeri că viteaza Poliție Locală, subordonată direct nașului dvs. kovács Jenö, trebuie să facă de exemplu „anchete judiciare”. N-au ín nici un caz scoala necesară pentru astfel de sarcini. Vă citez: „Legat de politistii comunitari, ar trebui sa stiti ca nu intra in atributiile lor sa efectueze anchete judiciare pentru identificarea hotilor din locuinte, asta e treaba Politiei Nationale. Dupa cum nu intra in atributiile lor nici depistarea fraudelor informatice, nici anihilarea retelelor transfrontaliere de crima organizata, respectiv nici descoperirea si anchetarea faptelor de mare coruptie.”

Dumneavoastră locuiți în țara asta, vă loviți de adevărurile cotidiene, știți pe ce lume vă aflați sau aveți impresia că vorbiți numai cu proști, de-mi scrieți și mie, așa cum este de presupus că scrieți zilnic jalnicele pamflete de cel mai abject gust pe care le scrieți, fiindca, e drept, trebuie să vă câștigați și dvs pâinea cumva, la adresa unui castor retardat?
Mă confundați domnule director Szasz Lorand, îmi jigniti inteligența.

Mie v-ați găsit să-mi povestiți de „anchete judiciare pentru identificarea hotilor din locuinte”, de „depistarea fraudelor informatice”, de „anihilarea retelelor transfrontaliere de crima organizata” de „descoperirea si anchetarea faptelor de mare coruptie” care nu intră in artribuțiile politistilor comunitari? Nu realizați că bateți câmpii că sunteti total pe dinafară, adică total out față de acrstvsubiect, dar totuși averi tupe să scriți și să comentați pe marginea lui?

Erați mult mai inspirat dacă ați fi făcut efortul intelectual și ați fi citit atribuțiile ce revin Poliției Locale Carei, așa numita Poliție Comunitară Carei. Vi le dădea nașul dacă i le cereați. Cu alea trebuia să ma combateți, din alea trebuia să-mi cotați, nu să bateți apa în piuă cu referi la ateibuțiile „Poliției Narionale” (sic!). De acolo putea rezulta intr-devăr că politia comunitară trebuie doar să se plimbe pe stăzi, să stea in cafenele, să păzească timp de o săptămână câini aduși spre sterilizare Asociației Pufy și că n-are ABSOLUT nici o sarcină legată de paza locuitorilor careieni impotriva a doi-trei infractori nenorociți care prin spargerile lor repetate au inspaimantat orasul, dar și pe primarul acestuia, care n-a avut altă solutie la indemână decåt să cheme in ajutor Prefectul și toată șefimea poliției județene.

N-ați făcut acest lucru, ați vorbit numai discuții, ca de la fin la naș, la un pahar de bikavér.

Departe de mine gândul de a dezvolta o pasiune față de persoana dvs. Prefer alt gen de persoane.

Doamne ferește să vă forțați intelectul pentru a răspunde acestei postări. Ar fi un efort mult prea mare din partea dvs.
Mai ales atunci când nu aveți argumente, când vorbiți pe alături.
Râmâneți vă rog frumos la nivelul intelectual al textelor pe care le scrieți zilnic castorului tembel. Așa va stă cel mai bine.

Rog liberalul careian să vă informeze totuși că eu vă doresc și pentru viitor, numai tot binele de pe această lume.

de Horia Mărieș la 8 august 2014 - 20:26

@Szasz Lorand,

Mai și citiți câte puțin, domnule Director, că pentru asta ați frecventat primele patru clase.
Nașul n-o să vă poată învăța să citiți fiindcă el nu le are. Cele patru clase. Dânsul are doar două clase, ca trenul.

*** Atribuţii principale ale Poliţiei Comunitare (de pe site-ul oficial al Primăriei Municipiului Carei). ***

În conformitate cu prevederile Legii nr. 371/2004 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Poliţiei Comunitare, această instituţie are următoarele atribuţii:

1. asigură ordinea şi liniştea publică în zonele şi locurile stabilite prin planul de pază şi ordine publică, previne şi combate încălcarea normelor legale privind curăţenia localităţilor şi comerţul stradal, precum şi alte fapte stabilite prin hotărâri ale consiliului local;
2. asigură paza obiectivelor şi a bunurilor de interes public şi privat stabilite de consiliul local, conform planurilor de pază şi ordine publică (DITL, SEIP);
3. asigură însoţirea şi protecţia reprezentanţilor primăriei ori a altor persoane cu funcţii în instituţiile publice locale la executarea unor controale sau acţiuni specifice;
4. participă, după caz, la asigurarea fluenţei traficului rutier, cu ocazia efectuării unor lucrări de modernizare şi reparaţii ale arterelor de circulaţie;
5. asigură supravegherea parcărilor auto, a unităţilor şcolare, a zonelor comerciale şi de agrement, a pieţelor, a cimitirelor şi a altor locuri stabilite prin planurile de pază şi ordine publică;
6. constată contravenţii şi aplică sancţiuni contravenţionale, conform legii, pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la tulburarea ordinii şi liniştii publice, curăţenia localităţilor, comerţul stradal, protecţia mediului înconjurător, precum şi pentru faptele care afectează climatul social, stabilite prin lege, hotărâri ale consiliului local sau dispoziţii ale primarului;
7. participă la asigurarea măsurilor de ordine, cu ocazia adunărilor publice, mitingurilor, manifestărilor cultural-artistice şi sportive organizate la nivel local;
8. intervine, împreună cu organele abilitate, la solicitarea cetăţenilor, pentru aplanarea stărilor conflictuale, prinderea unor făptuitori, rezolvarea unor cazuri sociale, stabilirea situaţiilor de fapt sesizate şi rezolvarea acestora;
9. acţionează, împreună cu poliţia, jandarmeria, pompierii, protecţia civilă şi alte autorităţi prevăzute de lege, la activităţile de salvare şi evacuare a persoanelor şi bunurilor periclitate de incendii, explozii, avarii, accidente, epidemii, calamităţi naturale şi catastrofe, precum şi de limitare şi înlăturare a urmărilor provocate de astfel de evenimente;
10. controlează modul de depozitare a deşeurilor menajere, industriale sau de orice fel şi de respectare a igienizării zonelor periferice şi a malurilor cursurilor de apă, sesizând primarul cu privire la situaţiile de fapt constatate şi la măsurile ce trebuie luate în vederea îmbunătăţirii stării de curăţenie a localităţii. În acest sens se efectuează pânde pentru depistarea persoanelor care încalcă prevederile legale;
11. comunică, în cel mai scurt timp posibil, organelor abilitate datele cu privire la aspectele de încălcare a legii, altele decât cele stabilite în competenţa sa, despre care a luat la cunoştinţă cu ocazia îndeplinirii misiunilor specifice;
12. însoţeşte, în condiţiile stabilite prin regulament, funcţionarii primăriei la executarea unor controale şi la punerea în executare a unor hotărâri ale consiliului local sau, după caz, ale Consiliului General al Municipiului Bucureşti, asigurând protecţia acestora şi prevenirea oricăror acte de tulburare a ordinii publice (demolări de garaje);
13. verifică şi soluţionează, în limitele legii, sesizările asociaţiilor de proprietari sau locatari privind săvârşirea unor fapte prin care se încalcă normele legale, altele decât cele cu caracter penal;
14. sprijină Poliţia Română în activităţile de depistare a persoanelor care se sustrag urmăririi sau executării pedepselor, precum şi a persoanelor dispărute;
15. în localităţile de frontieră sprijină unităţile Poliţiei de Frontieră Române în activităţi de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale;
îndeplineşte orice alte atribuţii stabilite prin lege.

Acum, domnule Director, recitiți vă rog in gând, de 100 de ori, pct. 2 și pct. 8. Până când le înțelegeți, le rețineți și vi se fixează bine în memorie Rugați pe cineva apropiat, ca sa nu vă faceti totuși de rusine, așa cum făceați în clasele primare, să vă verifice dacă ați reușit să rețineți exact, mai els cele 27 de cuvinte ale pct. 8.

Iar în final, pe baza acestor 27 de cuvinte, puteți încropi un nou articol în ziarul prestigios pe care-l conduceți ca și Director și in care aeticol să aduceți cele mai nerușinate osanale nașului dvs., pentru modul magistral în care conduce și manageriază Poliția Comunitară din cadrul Primăriei Municipiul Carei.

Vă mulțumesc foarte mult pentru atenția acordată. Thx. for your time.

P.S. Când aveți o discuție privată, ca de la naș la fin, primarul tot așa vi se adresează, tot așa gesticulează? Dacă da, nu l-ați suspectat până acum de paranoia? Lucru de mare mirare!

http://vimeo.com/95674987

de Horia Mărieș la 8 august 2014 - 20:44

Lecturi suplimentare. Ca la școala primară. In atenția celor interesați.
Ultimul raport publicat pe site-ul oficial al Primăriei Municipiului Carei.
Este drept seamănă foarte mult cu cele anterioare. Practic doar cifrele se schimbă. Puteți verifica dacă aveți curiozitatea.

R O M Â N I A
UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ
MUNICIPIUL CAREI
POLIŢIA LOCALĂ
Str.Căplenilor nr.21 – Carei, jud. Satu Mare
Tel. 0261865311 E-mail: cpolitia@yahoo.com cod fiscal;4481160
Număr operator de date cu caracter personal 16483

Nr. _____ / _______________

RAPORT DE ACTIVITATE

Al agenţilor locali din cadrul Poliţiei Locale a municipiului CAREI,
pe luna MAI 2014

In cursul lunii Mai cei 13 agenţi locali care au efectuat serviciul de ordine si liniste publică şi circulaţie rutieră în mun.Carei au luat măsuri contravenţionale împotriva a 108 persoane pentru nerespectarea legislaţiilor în vigoare.
Valoarea acestor amenzi, este de 14.690 lei. Menţionăm că din cele 108 procese verbale de contravenţie 35 de procese au fost cu avertismente.
In perioada analizată s-a răspuns la un număr de 18 sesizări adresate instituţiei de către cetăţeni prin telefon, precum şi în scris. Aceste sesizări au făcut referire la tulburarea ordinii şi linistii publice, depozitări de materiale de construcţie, deseuri menajere, maşini abandonate, deţinerea de animale peste cele ce este aprobat in HCL.
Serviciul de patrulare s-a efectuat pe toate sectoarele municipiului în cele trei schimburi în functie de necesitaţi, şi posibilităţi pentru asigurarea linistii şi ordinii publice.

Sancţiunile au fost aplicate la următoarele acte normative;
-HCL.nr.28/94 modificat şi complectat prin HCL.nr.85/2007 privind sancţionarea unor contravenţii în domeniul edilitar-gospodăresc, a ordinii, curăţeniei şi igieniei publice în mun.CAREI;
– 39 procese verbale de contravenţie, în valoare totală de 5.555 lei din care 12 procese au fost cu avertisment.
Sancţiunile au fost aplicate pentru următoarele fapte;
-curățirea mijloacelor de transport la intrarea acestora pe drumurile publice;
-distrugerea prin orice mijloace sau degradarea arborilor, puieților aparținănd domeniului public;
-lăsarea în stare liberă pe căile publice a animalelor sau păsărilor;;
-stationarea vehicolelor în alte locuri decăt cele special amenajate prevazute cu indicatoare sau marcaje;
-consumul semințelor în locuri publice.
-H.C.L. nr.49/2012 privind Circulaţia pe drumurile publice,
– 55 procese verbale de contravenţie în valoare totală de 5.780 de lei, din care 21 de procese verbale au fost cu avertisment.
Sancţiunile au fost aplicate pentru;
-circulație pe sectorul de drum la începutul cărora sunt instalate indicatoare ce interzice accesul , cu excepția situațiilor ori vehiculelor expres autorizate și semnalizate;
-oprirea voluntară în zona de acţiune a indicatorului oprirea interzisă;
-staționarea pe locurile destinate opririi, staționării sau parcării vehiculelor adaptate special persoanelor cu handicap;
-oprirea voluntara în intersecţii, inclusiv cele cu circulaţie în sens giratoriu, precum şi în zonele unde sunt aplicate marcaje continue.

-Leg nr.61/1991 modificat, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice;
– 13 procese verbale de contravenție în valoare totală de 3.300 lei, din care 2 procese verbale au fost cu avertisment.
Sancțiunile au fost aplicate pentru;
-apelarea în mod repetat la mila publicului de către o persoană aptă de muncă;
-atragerea de persoane în vederea practicării de raporturi sexuale cu acestea spre a obține foloase materiale;
-deteriorarea, ridicarea sau mutarea fără drept a indicatoarelor rutieră;
-lăsarea fără supraveghere a unui bolnav mintal de către persoanele care au îndatorirea de a-l păzi;
-tulburarea fără drept a liniștii locuitorilor prin producere de zgomote cu orice aparat.

-HCL. nr.64/2001 privind declararea Grădina Viilor Carei ca zonă de agrement;
-2 procese verbale de contravenție în valoare de 110 de lei.
Sancțiunile au fost aplicate pentru;
-cresterea animalelor;
-neîntreținerea sanțurilor de scurgere și a gardurilor vii.

In cadrul actiunilor de asigurare a ordinii si linistii publice pe raza municipiului CAREI, de depistare a unor persoane suspecte de a înfaptui diverse fapte antisociale, agenţii locali din cele trei schimburi au legitimat un număr de 226 de persoane.

Dintre activităţile desfăsurate în cursul lunii Mai de către agenţii locali din serviciul de ordine publică amintim ;
-atentionarea cetatenilor şi a unor firme privind depozitarea diferitelor materiale de constructii pe domeniul public, indrumand ca să intră în legalitate;
-paza parcului Kossuth pentru a prevenii distrugerea copacilor plantaţi în urma refacerii parcului;
-verificarea unităților comerciale pentru depistarea celor care nu au autorizația de funcționare vizată;
-patrularea în zona lăcaşelor de cult pentru prevenirea cersetoriei;
-insotirea si protejarea unor functionari publici de la asistenta sociala cu ocazia anchetei sociale pe linie de sanatate, igiena corporala;
-însotirea zilnica a casieriţei de la Taxe si Impozite cu ocazia decontărilor pe care o face la Finantele din Carei;
-urmarirea, depistarea persoanelor care practica prostitutia;
-rezolvarea unor probleme, sesizari din partea comunitatii;
-atentionarea persoanelor care parcheaza masina pe trotoarele si spatiile verzi aflate in cart.Mihai Viteazu I si II, cart.Eliberarii, cart. Republicii;
-urmărirea şi depistarea persoanelor care depozitează resturi menajere sau resturi rezultate din modificările de construcţii, lăngă containere şi la marginea municipiului;
-sau desfăsurat acţiuni de depistare a persoanelor care apelează la mila publică pe raza mun.Carei, si de combatere a acestui fenomen, precum şi a persoanelor care indrumă la practicarea acestui fenomen, care crează disconfort cetaţenilor orasului;
-verificarea comercianţilor care vănd in diferite zone ale orasului privind legalitatea comerciali-zarii produselor si a locului ocupat;
-asigurarea şi protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite în zilele de luni şi vineri la piața Agroalimentară;
-au fost anunţate persoanele care beneficiează de ajutor financiar, pentru a se prezenta la sediul primăriei la biroul agricol;
-atenționarea unor persoane care au primit ordin de evacuare din imobilele pe care o dețineau;
-au fost duse în fața instanței de judecată 2 persoane prin mandat de aducere;
-supravegherea trecerilor de pietoni la scolile generale din municipiu pentru traversarea în siguranță de către elevi;
-degajarea mașinilor parcate pe str.Bujorului, C.Coposu , Agoston și 1 Mai cu ocazia unor lucrări de modernizare;
-asigurarea ordinii la stadionul Victoria cu ocazia unor mecdiuri de fotbal din campionatul republican de juniori;
-supravegherea panourilor electorale în vederea prevenirii de distrugere;
-asigurarea și protejarea muncitorilor care au executat lucrări de modernizare a carosabilului pe str. 1Mai;
-atenționarea cetățenilor privind locația unde au acces cu căini în parcul dendrologic, precum și zona în care pot să se plimbe cu ei;
-sa verificat zilnic locația de la turnul de apă care adăpostește persoane fără adăpost;
-însoțirea personalului de la Primărie cu ocazia deratizării efectuată la imobilul de pe str.Doina nr.15 și blocul agro de pe str.I.Maniu;
-distribuirea de invitații persoanelor care trebuie să se prezinte la Evidența Populației pentru clarificarea unor probleme;
-atenționarea unor cetățeni privind încălcarea normelor legale de protejare a spațiilor verzi;
-distribuirea unor facturi fiscale privind plata impozitelor anuale de catre societăți comerciale;
-patrularea în zonele periferice ale municipiului pentru a preveni sau depista persoane care aruncă gunoaie în locuri neautorizate;
-acţiunea de control efectuat împreună cu personalul de la asistenţa socială la casele sociale pen-tru a depista persoane care nu au contract de închiriere şi domiciliează în casele respective.

I N T O C M I T
Şef Poliţia Locală
Dir. ECSEDI IOAN

de Horia Mărieș la 8 august 2014 - 22:18

Stimate domnule Director Szasz Lorand,

Vrea să inchei definitiv’si chiar acum cu „adevăta pasiune pe care am dezvoltat-o față de persoana dvs.”
Am pierdut deja mult prea mult din timpul meu, pe care se pare că nu-l meritați, acordându-vă atentie.
In plus, o să vă dovedesc din nou că in cazul meu, nu a fost vorba de „un comentariu de la început răuvoitor”, eu am exprimat pur și simplu niște păreri care n-au coincis, din păcate, cu părerile dvs., cu impresiile pe care le aveți dvs despre viață și despre nașul dvs. Oricât ați face dvs. pe istețul și pe intelectualul, a avea și a susține intr-un „dialog”, pe care și eu l-am dorit a fi civilizat, alte păreri decât cele ale interlocutorului, nu este in nici un caz un păcat, nu este nici măcar un delict de presă.

Vă dau ocazia să vă reabilitari. Din ce am observat citind uneori GN-V, dvs vă place să faceți pe impartialul ziarist de investigații. Vezi de exemplu serialul de articole indreptat împotriva „castorului retardat și tembel”. Serial care a apărut, imparțial, după conflictul dintre vicepreșul consiliului județean și senator, adică după acutizarea conflictului dintre cei doi foști prieteni și foarte apropiați amici la cataramă, intre fostul și actualul președinte al organizatiei județene a partidului de guvernământ. Pe scurt, accentuez din nou, dvs. aveți un mare talent de ziarist investigator. Vreau să vă provoc acum să dovediți lumii că sunteți și unul nepărtinitor, imparțial.

Tema care vi s-ar potrivi ca o mănușă, dacă dvs. doriți să dovediți celor care vă citesc (sunt convins că pe Dvs., ditamai Directorul, vă citesc mai mulți cititori decât cantitatea total insignifiantă de „10 libearli careieni plus bucureșteanul Mărieș”) că aveți intr-adevăr sânge în instalație, că nu sunteți doar un simplu trombonist care plimbă vorbe și bârfe de la unul la altul, se numește proiectul deja finalizat (nu mă chinuiesc să vi-l definesc corect) numit „reabilitarea Castelului grof Karolyi din Carei” și unde s-au vânturat dintr-un buzunar in altul, dintr-un cont în altul, cca 4,5 milioane de euro.

Vă rog eu foarte frumos, și respectuos, fiți dvs atât de drăguț, faceți dvs un pustii de bine și uzați dvs de foarte bunele relații pe care le aveți cu nașul dvs., și rugați-l să vă pună la dispoziție, din arhiva Primariei Carei, absolut toate documentele, contractele, facturile, plățile,etc. care s-au făcut în cadrul acelui proiect. Să fim bine ințeleși: de la documentele care arată în ce fel s-a făcut încredințarea lucrărilor, până la ultimul ordin de plată, adică până la concurența sumei de cca. 4,5 mil. Euro.

Dacă după profesionista dvs consultare, ca ziarist de investigații imparțial, a celor câteva mii de documente, nu o sa obțineri o sumedenie de dovezi (înscrisuri) pe baza cărora un procuror cinstit, nu-l va putea băga, cât ai zice pește, pe nașul dvs in pârnaie, o să vă dau voie să-mi spuneți mie „cuțu”. A înfundat azi pușcăria pe 10 ani preșeintele de onoare al partidului conservator, aflat la guvernare și n-o să înfunde pușcaria, dacă se va dovedi că este vinovat, un oarecare preș al unei organizații UDMR locale?
Hai să fim serioși.

Atenție la un ultim aspect.

Nu eu sunt cel care trebuie să mă justific în fața celor 10 cititori ai BdeC, liberali sau nu, fiindcă eu sunt un oarecare, eu nu sunt un ziarist nici măcar amator, dar nici profesionist. Eu doar îmi exprim și imi sustin opiniile. Așa crețe cum sunt ele.
Fiindcă am acest drept garantat de Constituție, chiar dacă dvs vă convine acest lucru, sau chiar dacă nu.

Dvs trebuie să dovediți, dvs trebuie să justificați, fiind ziarist profesionist, traind din meseria asta, că cei minimum 10 cititori care vă citesc, mai trebuie să aibă și în viitor încredere, sau nu, în veridicitatea celor scrise de dvs. în ziarul GN-V sau aiurea.

Vă doresc nenumărate succese și in viitoarea dvs carieră de ziarist de investigații imparțial. Încercați să incepeți sa fiți imparțial cu ancheta jurnalistică referitoare la banii cheltuiți cu reabilitarea Castelului din Carei. O să dormiți mult mai bine.
Toate cele bune!

de Horia Mărieș la 9 august 2014 - 05:44

Mostre de titluri din operele încă nepublicate într-un volum legat in piele de puță de elefant și incă nescris cu litere mari aurite.
Tema search-ului „Castorul”.
Articole de referință, civilizate și de cel mai pur bun gust. Cică autorul nu le are de loc cu invectivele. Cu invectivele responsabili sunt doar alții, nu-i așa? „Atacurile, calomniile si jignirile au devenit ceva obisnuit pe acest site citit de cel multe zece liberali si de domnul Mărieș din Bucuresti”. Ai tupeu nu glumă autorule, nenicule, în plus, mai ești si un mare nesimțit.

Home » Search results for: “Castorul”
Castorul a îmbrăţişat Jihadul
01/08/2014Comments (1)
După ce ani la rând a pozat într-un creştin adevărat, Castorică s-a supărat ca prostul pe sat şi nu mai dă pe la biserică. Oamenii spun că rozătorul retardat s-a supărat că n-a primit nicio distincţie clericală pentru activitatea sa de-a dreptul animală. Nici nu ştim cum Castorul delator a visat să fie decorat. Numai […]

Continue reading …
Castorul diliu s-a retras la ospiciu
17/07/2014Comments (0)
Surse din umbră şi din penumbră susţin că au aflat motivele dispariţiei subite din peisaj a lui Castorică cel cu mintea ischemică. Din cauza problemelor cu bibilica, rozătorul s-a internat din oficiu într-un ospiciu. Acest exemplar unicat în natură a fost primit cu căldură. Psihiatrii sunt dornici să studieze pe viu comportamentul anormal al Castorului […]

Continue reading …
Castorul vrea să amâne inevitabilul
11/07/2014Comments (0)
Chiar dacă nu se prea pricepe el la legi, Castorică cel cu dotarea anemică a reuşit să se perfecţioneze în chichiţe. Deşi se dă mare bărbat, fuge de responsabilitatea ilegalităţilor sale ca un mare ratat. Cam atât despre curajul acestui păcălici retardat. Cel mai tare îl arde procesul de incompatibilitate. A încercat să obţină amânare […]

Continue reading …
Castorul pendul
10/07/2014Comments (0)
Castorică are probleme grave cu stabilitatea, problemă care pare să-i afecteze şi personalitatea. În trecut, acesta se clătina ca un pendul minuscul, înainte şi înapoi. Lumea spunea că de la ischemia de pe creier i se trăgea. Oricum, toată lumea râdea când îl observa cum se fâţâia. Castorul ratat nici măcar câteva secunde nu putea […]

Continue reading …
Castorul ocoş, bun de nopsamoş
02/07/2014Comments (0)
Rămas fără sponsori, Castorel cel tembel se tot gândeşte şi se amăreşte cum să îşi rotunjească veniturile, căci nu îi mai merg deloc şantajele. Şi-a dat seama că nimeni în Sătmar nu ar angaja un asemenea tâmpit fără habar, cu mari şanse să devină boschetar. I-a mai rămas o singură soluţie, dar aceea nu este […]

Continue reading …
Castorul a ieşit din fund
13/06/2014Comments (0)
După ce o bună perioadă de timp s-a dat la fund ca un bolund, Castorul fără habar a ieşit ieri la o plimbare prin Sătmar. Cei care l-au observat imediat au constatat că rozătorul belit rău de tot s-a ramolit. Castorul e tras la faţă, cu ochii plini de cearcăne, cu părul încărunţit şi cu […]

Continue reading …
Castorul ratat, tot mai ignorat
10/06/2014Comments (0)
Castorel cel tembel a ieşit la interval cu o nouă întrebare de rozător venal şi penal. Dinţosul plin de teamă se plânge că lumea nu îl mai bagă în seamă, că tot mai mulţi demnitari refuză să-i răspundă la întrebările sale răutăcioase şi penibile. Nici nu e de mirare că toţi s-au săturat de întrebările […]

Continue reading …
Castorul retardat, bun de conservat
08/06/2014Comments (0)
Un grup de cercetători în ultima vreme pe Castorul retardat foarte atent l-au studiat, ajungând la concluzia că trebuie conservat. Chiar dacă un asemenea rozător delator nu are rost să mai respire aerul de pomană, e totuşi păcat ca un asemenea individ de cea mai joasă speţă pur şi simplu să se piardă. Nu de […]

Continue reading …
Castorul fără habar, de la fund la oral
05/06/2014Comments (0)
Complexat peste măsură de dotarea sa anemică, dinţosul Castorică îşi schimbă tot mai des gusturile şi practicile. La început de carieră a fost un simplu proCURor tăntălău, căruia securiştii i-au scos la iveală apucăturile de homalău, uneori activ, alteori mai pasiv, dar tot timpul parşiv. A continuat să se facă de rahat, demonstrând clar că […]

Continue reading …
Castorul delator, de tribunale mare amator
30/05/2014Comments (0)
Castorul delator este de tribunale mare amator. Îi place atât de mult să stea în boxa acuzaţilor încât ar trebui să i se amenajeze un coteţ permanent prin sălile de judecată. Aproape zilnic se dă în stambă, mai ceva ca o babă, aşteptând să fie recunoscut de trecători, care îl ştiu drept un mare infractor. […]

Continue reading …
Page 1 of 27123Next ›Last »

de Horia Mărieș la 9 august 2014 - 09:33

O ultimă mostră a bunului gust și al bunului simț promovat de directorul unui prestigios ziar județean, citit de sute de mii de sătmăreni cărora directorul le face „cultură”.

http://www.gazetanord-vest.ro/impusca-l-pe-castorica/

Prietenul lui, individul abject nunit Boros Ernö, care nu este finul ci este, și mai grav, consilierul personal al primașului, a publicat pe hârtia igienică numită N&V o serie de editoriale care aveau ca temă „linșajul mediatic” practicat cică de BdeC, ziarul ăla insignifiant citit de zece liberali careieni și de bucureșteanul Mărieș (asta este părerea directorului, care a mâncat într-o vreme o pâine de la BdeC).

Dar de prietenul matale, de directorul de ziar județean și finul primașului tău, ce părere îti bagi Boros bácsi, care dă cu cracii, el nu practică „linșajul mediatic” avându-l ca țintă fixată bine in insectar pe castorul senator? Așa se intãmplă când vezi doar paiul din ochiul altuia, dar nu vezi bârna din ochiul tâu.

de hoate imputite la 9 august 2014 - 21:17

daca ecsedi urr ket rr mint a szarr tacea grof se facea

Lasati un comentariu