Cum vede un sociolog turnatul găleții cu apă în cap la politicieni

• publicat la: 26 august 2014
Cum vede un sociolog turnatul găleții cu apă în cap la politicieni

Sociologul Alfred Bulai consideră că „e penibil” pentru un politician să-și toarne o găleată cu apă în cap. În opinia sa, politicienii fac acest gest mai degrabă din disperare.

Elena Udrea mai bine „ar dona gentuţe” sau ar face ceva concret să ajute, a afirmat sociologul la RFI.

„Eu n-aş recomanda unui politician să facă chestia asta, aş recomanda să doneze, să dea un exemplu, dacă doreşte, evident, să dea un exemplu de comportament care chiar ajută bolnavii şi care înseamnă pur şi simplu suportul financiar sau de orice altă natură, nu găleata în cap. Pentru anumiţi politicieni, să zicem mai tineri, mai legaţi de o zonă a divertismentului s-ar putea să prindă. Altora le va face cu siguranţă rău (…). De exemplu, un Mazăre, care-i mai teribilist, probabil că lumea ar accepta cu uşurinţă această formulă, deşi eu aştept de la un politician să facă ceva concret într-o asemenea campanie, nu să-şi toarne apă în cap”, a declarat sociologul.

În opinia sa, politicianul „o face mai degrabă din disperare”. „Aş vrea ca doamna Udrea să doneze nişte gentuţe, mai ales că are bani, să facă ceva concret, nu să-şi toarne apă în cap, adică dacă vrea să ajute, să ajute pe bune, la fel şi domnul Boc (…). Aş vrea să văd susţinerea reală a personajelor care sunt chemate într-o asemenea ipostază şi chiar promovarea comportamentelor pro-sociale. Comportament pro-social înseamnă şi cineva care se duce voluntar într-un spital o săptămână sau măcar o zi, adică ceva care chiar ajută populaţia. Faptul că-ţi pui apă în cap nu ajută pe nimeni, e un fel de entertainment care funcţionează viral prin filmuţele, în care putem vedea şi alte lucruri similare. Pot să-şi dea şi o cărămidă în cap sau alte chestii de genul ăsta, fie vorba între noi”, crede Alfred Bulai.

Fenomenul Ice Bucket Challenge „e un instrument de marketing, fiind promovat pe Internet, are un anumit gen de public (…). Cineva câştigă mulţi bani din povestea asta, nu ştiu exact cât se donează, în realitate”, spune sociologul.

Printre cei care și-au turnat găleată cu apă în cap până acum se numără Emil Boc, iar Elena Udrea și Monica Macovei au anunțat că vor face același lucru.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu