Haos pe strada Cimitirului

• publicat la: 24 august 2014
Haos pe strada Cimitirului

In timp ce în centrul oraşului ,pe cele două artere principale ,regulile de circulaţie şi de parcare sunt reglementate conform legilor în vigoare ,la doi paşi mai în spate,lângă Liceul Teoretic şi Piaţa de alimente domneşte haosul.

Urmare a iniţiativei preşedintelui Comisiei pentru Siguranţa Circulaţiei careiene,în fiecare zi de luni şi vineri este închisă circulaţiei rutiere strada fără case ce poartă numele celebrului istoric careian Francisc Pall. Strada face legătura între cartierele din spatele pieţei şi centrul oraşului,locatarii fiind nevoiti ca in zilele cu traficul cel mai aglomerat să facă un ocol subsatantial pentru a a junge la locul dorit.  Si totul pentru ca cei câţiva comercianţi de haine vechi să se chinuie să vândă  marfa direct pe caldarâm,fără a avea acces la o sursă de apă sau o toaletă în caz de nevoie. Pentru necesităţile stricte,aceştia folosesc  ruinele din curtea fostei Fabrici de Tutun din Carei.

In fiecare luni si vineri,circulatia pe strada Cimitirului este sufocată,şoferii parchează si pe spaţiul verde în lipsă de alte spaţii,magazinele de pe strada Francisc Pall  care plătesc impozite către primărie sunt private de clienţii care nu mai pot ajunge să încarce marfa ca şi până acum dar nici furnizorii nu mai au acces.  Si tot acest haos controlat pentru o simplă ambitie care nu aduce beneficii nimănui,aceleaşi haine fiind mereu agăţate spăre vânzare şi prezentate clienţilor care nu se inghesuie defel.

Umilirea vânzătorilor prin oferirea de spaţii de vânzare direct pe caldarâm,în conditiile în care există variante ca aceştia să  desfăşoare actul comercial direct la mese sau tejghele amenajate pentru acest scop,spune multe despre respectul acordat cetăţenilor acestui oraş.

Am fi curioşi să aflăm   în urma căror  cursuri de specialitate   s-a născut iniţiativa preşedintelui Comisiei de Circulaţie din municipiul Carei de a implementa acest tip de comerţ  grotesc prin umilirea tocmai a unei categorii sociale şi aşa defavorizate ?

redactia

comentarii

de daciafan la 27 august 2014 - 21:51

comert demn…de ev mediu

Lasati un comentariu