Maghiarii și mania “spânzuratului”: Un primar din Ungaria i-a pus simbolic în ștreang pe liderii Israelului

• publicat la: 5 august 2014
Maghiarii și mania “spânzuratului”: Un primar din Ungaria i-a pus simbolic în ștreang pe liderii Israelului

Provocatorul Csibi Barna, fost inspector fiscal în România, a devenit cunoscut opiniei publice în 2011, după ce l-a spânzurat simbolic în piaţa centrală din Miercurea Ciuc pe Avram Iancu, eroul naţional al ardelenilor. Acest mod macabru de protest a fost adoptat sâmbătă şi de un primar din Ungaria, membru al partidului radical Jobbik, care a organizat o scenetă în care atârnă în ştreang două marionate care îl reprezintă pe primul ministru israelian şi pe fostul preşedinte al ţării.

Mihaly Zoltan Orosz, primar în satul Erpatak, a explicat luni jurnaliştilor că protestul său a fost unul împotriva “statului terorist evreiesc”, care doreşte exterminarea palestinienilor. Deasemenea el a mai spus că se opune “eforturilor iudeo-masoneriei de dominare a lumii”.

Ministrul de externe al ţării a condamnat acţiunea primarului, declarând că acesta s-a folosit de victimele inocente ale războiului din Fâşia Gaza “pentru a răspândi o propagandă a urii”.

În sceneta cu “judecarea” şi apoi “execuţia” liderilor israelieni apare pe lângă primar şi un călău cu cagulă pe cap. Acesta la un moment dat doboară cu piciorul două scaune pentru a spânzura nişte păpuşi cu chipurile premierului israelian Benjamin Netanyahu şi cel al fostului preşedinte evreu Shimon Peres. Călăul mai este flancat de tineri cu drapele iredentiste maghiare. În filmuleţul postat pe internet, primarul mai apare rostind un discurs în timp ce ţine în mâini un steag israelian modificat, steaua lui David din centru fiind înlocuită cu un simbol masonic. La final acesta este rupt şi călcat în picioare de edilul şef.
Mihaly Zoltan Orosz este primar al localităţii din 2005 din partea partidului Jobbik, a treia formaţiune ca mărime din parlamentul de la Budapesta.

Luna trecută, Jobbik a organizat în faţa ambasadei Israelului din Ungaria o manifestaţie de solidaritate cu cauza palestiniană. Vona Gabor, liderul partidului, a cerut în semn de protest boicotarea Israelului.

Sursa: FrontPress.ro

comentarii

de Arik Weinberger la 5 august 2014 - 22:38

ald meg Isten a nyilast…..rovidesen legyen a kotel a te nyakadba te szarhazi polgarmester….

Lasati un comentariu