Rolul educaţiei muzicale în cazul copiilor

• publicat la: 11 August 2014
Rolul educaţiei  muzicale în cazul copiilor

Cercetătorii americani au descoperit că studierea unui instrument muzical sau orele de canto îi pot ajuta pe copiii care provin din familii dezavantajate să-şi îmbunătăţească abilităţile de a citi, informează ediţia electronică a BBC.

Studiul a arătat că, după un an în care au studiat muzica, capacitatea de a citi a copiilor a crescut şi aceştia au procesat mai bine sunetele şi cuvintele.

În cadrul studiului au fost implicaţi sute de copii din regiunile sărace din Chicago şi Los Angeles. Cercetările anterioare arătaseră deja că muzica poate îmbunătăţi capacitatea de concentrare, memoria şi atenţia copiilor la şcoală, prin îmbunătăţirea funcţiilor neuronilor.

„În timp ce elevii din familii cu venituri mai mari se descurcă în general mai bine la şcoală, am aflat că studiile muzicale pot modifica sistemul nervos pentru a susţine învăţarea şi pot ajuta la compensarea acestui decalaj academic”, spune dr. Nina Kraus, de la Northwestern University.

Aceasta mai susţine că muzica „remodelează” creierul pentru a îmbunătăţi conexiunea dintre sunete şi înţelesuri, adică procesul prin care copiii învaţă să vorbească./cotidianul.ro

Lasati un comentariu