România, singura țară din lume guvernată de un ONG

• publicat la: 27 august 2014
România, singura țară din lume guvernată de un ONG

România este guvernată de o organizație non-guvernamentală (ONG). Și nu de ieri, de azi, ci de aproape 25 de ani. 

Am auzit de țări guvernate de partide politice sau de dictatori, dar nu am auzit de țări guvernate de asociații non-guvernamentale. Ceea ce nu au reușit mari democrații occidentale ca Franța, Germania, Austria sau SUA, ca să dau doar câteva exemple, a reușit România: să încredințeze guvernarea țării unui ONG. Dacă până acum lucrurile erau într-o ceață care convenea mai marilor zilei, acum totul este cât se poate de clar, scris într-un document oficial al Prefecturii Harghita, sub semnătura reprezentantului Guvernului Victor Ponta, prefectul Petres Sandor.

Răspunzând unei solicitări a subsemnatului, prefectul Petres Sandor mi-a comunicat faptul că Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) este scutită de la obligativitatea arborării drapelului României pe sediile sale pentru că UDMR nu este un partid politic ci un ONG (detalii aici). Un ONG care încasează anual milioane de euro de la Guvernul României (detalii aici). Un ONG care controlează politic consilii județene, zeci de primării din România și are reprezentanți, numiți politic, în toate structurile de stat de la nivel central. Un ONG care este și parte a societății civile și partid politic în același timp.

Dacă câteva zeci de români se asociază și fac un ONG ei nu pot participa la alegeri pentru că la alegeri participă partidele politice. În schimb, dacă câteva zeci de cetățeni români de etnie maghiară fac un ONG, ei pot participa la alegeri pentru că sunt maghiari și minoritari în România. O dublă măsură aplicată de 25 de ani în România în dauna majorității cetățenilor României. O dublă măsură toxică pentru democrația românească.

Este evident că lucrurile nu mai pot continua așa. Situația UDMR nu mai poate fi tolerată la nesfârșit. UDMR trebuie ajutată să își asume până la capăt statutul ei și scoasă din politica românească, pe care o otrăvește constant cu politica sa revizionistă și antiromânească. UDMR trebuie ajutată să activeze conform propriului ei statut, adică în sfera civilă, nu la guvernarea României. / Dan Tanasă

comentarii

de emil la 28 august 2014 - 22:54

Da, un ONG nu poate fi înscris în registrul partidelor politice pentru ca nu e partid politic, deci nu cade sub incidenta legii partidelor politice, ci alianță de curente ideologice (bazate pe apartenența la doctrina ungarista) dar poate participa și la alegeri, și la guvernare, și la împărțirea fondurilor pentru partidele politice, și la împărțirea fondurilor pentru organizațiile culturale ale minorităților, și la împărțirea României. Mi se pare cam mult. Dar, ong rmdiszno nu este singurul responsabil al acestei porcarii (disznosag) fiindcă de 25 de ani este tolerat și cultivat de „politicienii” răsăriți din decembrie 1989 încoace. Instituțiile statului, birourile electorale centrale și locale nu observa contradicția în termeni dintre ceea ce este o organizație non guvernamentala și rmdiszno, care, asa „nonguvernamentala” cum se pretinde, participa la alegeri pentru parlament și participa chiar și la …. guvernare. Nonguvernamentalii participa la guvern. Ca la noi, la nimenea!

Lasati un comentariu