Stadiul proceselor de restituire a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist

• publicat la: 8 August 2014
Stadiul proceselor de restituire a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist

Prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram s-a întâlnit vineri, 8 august 2014,  cu reprezentanţii Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Satu Mare pentru a analiza stadiul inventarierii terenurilor, conform Legii Nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România.

La şedinţa de lucru au participat inginerul şef din cadrul OCPI, Liviu Crespai, consilierul pe linie de cadastru Florica Crespai, respectiv şeful Serviciului Juridic din cadrul Instituţiei Prefectului, Cosmin Dorle.

Conform datelor analizate, din cele 65 de unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului Satu Mare, 62 au depus la OCPI Satu Mare documentaţiile întocmite conform normelor de aplicare a Legii Nr. 165/2013, în vreme ce alte trei UAT-uri(Ardud, Livada şi Doba) nu au depus până în prezent documentaţiile necesare.

Din cele 62 de documentaţii depuse de către unităţile administrativ-teritoriale la OCPI Satu Mare, patru au fost avizate de către Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară(Racşa, Petreşti, Cămârzana şi Porumbeşti). Alte 28 UAT-uri au documentaţiile în stadiul de verificare la Centrul Naţional de Cartografie, iar 30 documentaţii sunt în curs de verificare la OCPI Satu Mare.

În urma şedinţei de lucru, prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram a solicitat ca până în data de 18 august 2014 unităţile administrativ-teritoriale restante la inventarierea terenurilor să transmită documentaţiile către OCPI Satu Mare.

Lasati un comentariu