Abuz de încredere la Carei

• publicat la: 12 septembrie 2014
Abuz de încredere la Carei

  Evenimente şi infracţiuni rutiere

În cursul zilei de joi pe raza judeţului Satu Mare au avut loc 2 accidente rutiere soldate cu un rănit garv şi un rănit uşor.

La data de 11 septembrie a.c , ora 11.30 poliţiştii Serviciului Rutier au fost sesizaţi despre producerea unui eveniment rutier pe DN 1C , la ieşirea din localitatea Halmeu. Din cercetările efectuate la faţa locului oamenii legii au stabilit că Tiberiu M. în vârstă de 69 de ani  a condus tractorul marca Universal 445, iar pe fondul conducerii imprudente a pierdut controlul volanului şi s- a răsturnat în şanţul din partea dreaptă a direcţiei de deplasare, rezultând accidentarea gravă a conducătorului auto. Pensionarul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

Poliţiştii rutieri negreşteni au fost sesizaţi ieri , în jurul orelor 22.30 despre faptul că pe strada Principală din localitatea Certeze a avut loc un accident rutier.

Din primele cercetări s-a stabilit că un bărbat  în vârstă de 37 de ani a circulat cu bicicleta şi  dezechilibrându-se  a  căzut pe partea carosabilă, rezultând accidentarea uşoară a acestuia. La momentul producerii evenimentului bărbatul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În ambele cazuri au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infrcaţiunii de vătămare corporală din culpă.

Joi după-amiază poliţiştii Secţiei Gherţa Mică au fost sesizaţi de către un localnic din Călineşti Oaş despre faptul că soţia sa a fost implicată într-un eveniment soldat cu pagube materiale. La faţa locului oamenii legii au constatat că între autoturismul condus de Maria C. şi tractorul condus de Mihai C de 65 de ani avut loc o coliziune. Din verificările efectuate a rezultatul faptul că, conducătorul tractorului nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.Cei 2 conducători auto implicaţi au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative.

Aseară, poliţiştii din Urziceni în colaborare cu cei din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berveni au identificat în trafic un bărbat în vârstă de 43 de ani , în timp de conducea mopedul marca CityHopper pe DC 49, în localitatea Urziceni. În urma controlului efectuat a rezultat faptul că Zoltan S.  nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În cele 2 situaţii menţionate anterior se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

       Abuz de încredere la Carei

Joi în jurul prânzului  poliţiştii de investigaţii criminale careieni au fost sesizaţi de către un tânăr în vârstă de 28 de ani, care reclama faptul că în timp ce se deplasa pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Carei o persoană necunoscută i-ar fi sustras telefonul. În urma verificărilor efectuate de oamenii legii s-a stabilit că o persoană necunoscută de etnie romă l-ar fi întrebat pe bărbat cât este ceasul, moment în care acesta ar fi scos din buzunar un telefon mobil marca Samsung de culoare gri şi atunci persoana necunoscută i-ar fi propus să facă schimb de telefoane , bărbatul fiind de acord a primit în schimbul telefonului său  unul marca Nokia şi suma de 10 lei. Pe moment reclamantul a fost de acord şi cei 2 s-au despărţit urmând ca a 2 –a zi să se întâlnească şi fiecare dintre ei să aducă încărcătoarele telefoanelor.

Între timp reclamantul s-a răzgândit , dându-şi seama că telefonul pe care îl primise era un model mult mai vechi iar după aproximativ 3 ore reclamantul a apelat dinnou numărul unic de urgenţă 112 şi preciza faptul că persoana cu care ar fi făcut schimbul se afla în zona străzii Tireamului din localitate. Poliţiştii s-au deplasat de îndată la faţa locului şi au identificat persoana Tamaş S. de 23 de ani  stabilindu-se că acesta este autorul în acest caz. La momentul la care a fost găsit de poliţişti reclamatul nu mai avea asupra sa telefonul mobil marca Samsung. În cauză a fost creat un prejudiciu de aproximativ 250 lei. În acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz de încredere, autorul fiind cercetat în stare de libertate.

Tăiere fără drept de arbori

 

Ieri poliţiştii Secţiei Negreşti Oaş s-au sesizat din oficiu despre faptul că miercuri un bărbat, ar fi tăiat fără drept 2 arbori de esenţă fag din pădurea situată în comuna Bixad , din locul numit Corneasca. În urma măsurării celor 2 cioate s-a stabilit un prejucidiu cauzat de aproximativ  600 lei.

Oamenii legii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 46/2008.

În cadrul acţiunilor desfăşurate joi pe raza municipiului şi a  judeţului Satu Mare  pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere au fost aplicate    252 contravenţii  în valoare de  24600  lei.

Lasati un comentariu