Invitaţie la Răduleşti. Sfinţire de biserică

• publicat la: 17 septembrie 2014
Invitaţie la Răduleşti. Sfinţire de biserică

Preotul paroh Marius Pop invită pe toți fiii satului, precum şi pe credincioşii din jur şi din întregul judeţ la un eveniment deosebit din viaţa  parohiei din Răduleşti.

În anul 1973 se ridica, măreaţă, spre cer, biserica “Trei ierarhi” din satul Răduleşti, anul acesta împlinindu-se 41 de ani de la ctitorirea ei.

Programul religios va începe la ora 9:00 cu săvârşirea Sfintei Liturghii de către PreaSfinţitul Iustin Hodea Sigheteanul, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului, înconjurat de un sobor de 20 de  preoţi. PreaSfinţitul Iustin Sigheteanul va resfinţi, târnosi biserica, căreia i s-a dat o nouă înfăţişare: s-au făcut lucrări de renovare, prin strădania unui fiu de credincios din sat care locuişte în Arad care a adus muncitori şi a finanţat toată lucrarea care a implicat punerea de geamuri termopan, s-a repictat iconostasul cu icoane noi cu foiţă de aur şi argint şi s-a renovat unde era deteriorat.

Soborul de preoţi şi credincioşii prezenţi vor înălţa rugăciuni către Dumnezeu pentru această frumoasă biserică de rit ortodox din judeţul Satu Mare, care este locul de rugăciune pentru populaţia de 100 de locuitori ai Răduleştiului, care aparţine de comuna Căuaş.

După acest moment, va avea loc îndătinata agapă frăţească pentru credincioşi în localitatea Răduleşti, iar masa pentru oficialităţi va avea loc la Căuaş, deoarece clădirea din Răduleşti este  foarte veche si de dimensiuni reduse.

Lasati un comentariu