“Judetul Satu Mare pe primul loc la aplicarea legii restituirii proprietăților confiscate”

• publicat la: 5 September 2014
“Judetul Satu Mare pe primul loc la aplicarea legii restituirii proprietăților confiscate”

Județul Satu Mare este pe primul loc în țară cu privire la finalizarea Legii 165/2013 care prevede finalizarea procesului de restituire a proprietăților confiscate în regiumul comunist. La nivelul județului s-au finalizat documentațiile întocmite de cele 65 de Unități Administrativ Teritoriale, din care o parte au primit aviz iar restul care au primit avizul urmează să fie semnate, a anunțat astăzi în cadrul unei ședințe de fond funciar, Cosmin Dorle, șef Serviciu Juridic în cadrul Instituției Prefectului.

”Cu privire la finalizarea Legii 165/2013 sunt bucuros să fac acest anunț: suntem pe primul loc în țară. Noi la nivelul județului Satu Mare am finalizat toate 65 de UAT- uri, doar că urmează ca o parte să primească avizul de la București iar o parte, cei care au primit avizul, urmează să meargă să semneze. Cu alte cuvinte s-a finalizat Legea 165/2013”, a declarat Cosmin Dorle.

Prefectul Eugeniu Avram a informat comisia județeană despre faptul că 21 de primării au primit deja avizul de la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Satu Mare, adică pot să înceapă demersurile pentru eliberarea titlurilor de proprietate.

“În consecință, vom putea să deblocăm toată activitatea de eliberare a titlurilor de proprietate UAT- urilor care au încheiat implementarea Legii 165/2013 pe raza teritorială, și să încercăm să satisfacem solicitările cetățenilor”, a declarat Eugeniu Avram.

Cele 21 de commune  care au primit avizul de la ANCPI sunt următoarele: Petrești, Porumbești, Cămârzana, Pișcal, Ciumești, Carei, Agriș, Santău, Căuaș, Andrid, Viile Satu Mare, Săuca, Foieni, Gherța Mică, Turț, Craidorolț, Terebești, Vetiș, Culciu, Urziceni, Beltiug și Racșa.

Restul UAT- urilor care au depus documentația sunt în curs de evaluare la nivelul oficiului județean  urmând să fie avizate.

Prefectu Eugeniu Avram a declarat că așteaptă să deblocheze activitatea de eliberare a titlurilor și la nivelul celorlalte UAT- uri.

comentarii

de Horia Mărieș la 6 September 2014 - 00:29

Dacă zice Prefectul, așa o fi. Eu incă nu cred.

de emil la 7 September 2014 - 10:12

Vi s-a retrocedat ceea ce au confiscat comuniștii familiei dumneavoastră, domnule Horia Mărieș?

de Horia Mărieș la 7 September 2014 - 10:32

Nu in totalitate. Mai sunt in procese.

Lasati un comentariu