Lecţii delirante în manualele pentru clasa I

• publicat la: 17 septembrie 2014
Lecţii delirante în manualele pentru clasa I

Lectiile pentru elevii de clasa I dintr-un manual auxiliar au atras atentia presei prin…morbiditatea pe care le-o prezintă copiilor de 6-7 ani.

Este vorba despre manualul auxiliar „Sa dezlegam tainele abecedarului”, aparut la editura Carminis si care o are ca autoare pe Carmen Iordachescu, arata B1 TV.

Desi promite „invăţarea temeinica a scrisului si a cititului”, cartea contine exercitii total nepotrivite pentru elevi , in care sunt intalnite expresii precum „Maria ia o lamă nouă” sau „Baba bătu bietul băiat bolnav”.

Astfel, copiii din clasele primare sunt pusi in fata urmatorului text:

„O lama noua

Maria ia o lamă noua.
-Maria, aruncă lama!
-Nu, Ileana, e lama mea!
Acum Maria are o rană mare.”

Totusi, manualele auxiliare par a fi o gluma pentru moment, in conditiile in care elevii de clasa I si clasa a II-a inca nu au primit manualele digitale promise de Guvern si ar putea invata intregul an scolar din manuale vechi.

Premierul V Ponta a precizat ca asteapta pana saptamana viitoare gasirea unei solutii, mentionand doua variante: ori se rezolva contestatiile depuse de edituri si elevii primesc manuale digitale, ori acestia vor invata pana la sfasitul anului scolar din manualele vechi.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu