Poliţia informează…

• publicat la: 9 septembrie 2014
Poliţia informează…

Duminică pe raza judeţului Satu Mare s-au înregistrat 2 accidente de circulaţie soldate cu un rănit grav şi un rănit uşor.

Ieri dimineaţă, în jurul orei 10,00 pe raza localităţii Socond a avut loc un eveniment rutier. Poliţiştii Serviciului Rutier s-au deplasat la faţa locului şi au stabilit împrejurările în care s-a produs accidentul. Un tânăr  în vârstă de 20 de ani, a condus autoturismul marca Hyundai  iar pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum respectiv drum cu denivelări  a pierdut controlul volanului , a părăsit partea carosabilă şi a intrat în şanţul din partea stângă a direcţiei de mers. În urma evenimentului a rezultat accidentarea uşoară a numitei Laura S., pasageră în autoturism.

Poliţiştii rutieri careieni au fost sesizaţi la data de 07 septembrie a.c , la orele 20,40 despre producerea unui accident de circulaţie  pe raza localităţii Dindeşti . Deplasându-se de îndată la faţa locului oamenii legii au constatat că un tânăr în vârstă de 17 ani a condus motocicleta marca  Baotian, iar pe fondul conducerii imprudente a accidentat grav o pensionară în vârstă de 58 de ani care circula neregulamentar pe partea carosabilă în aceiaşi direcţie de mers.

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatele etilotest rezultatele fiind negative, le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii.

Oamenii legii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, iar în cel de-al doilea caz şi pentru  infracţiunea de conducerea pe drumurile publice  a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Lovire sau alte violenţe la Moftinu Mic

Poliţiştii Secţiei Carei, au fost sesizaţi duminică seara prin apelul unic de urgenţă 112 de către un locanic din Moftinu Mic, care reclama faptul că ar fi fost aagresat în faţa locuinţei sale. Din cercetările efectuate s-a stabilit că între reclamant şi alţi 2 localnici a intervenit un conflict spontan pe fondul consumului de alcool, iar în timpul conflictului cei 2 i-au aplicat acestuia mai multe lovituri cu pumnii. Nu a fost necesară intervenţia cadrelor medicale.

Agresorii în vârstă de 38 şi respectiv 45 de ani sunt cercetaţi în stare de libertate. În cauză se efectuează cercetări sub apsectul comiterii infrcaţiunii de lovire sau alte violenţe.

comentarii

de Horia Mărieș la 11 septembrie 2014 - 07:32

„Consumul de substanţe etnobotanice şi de droguri, în special canabis şi haşiş, în zona Careiului s-a răspândit mult în ultimii ani. În cluburi şi discoteci, dar şi la petrecerile private, pot fi văzuţi des tineri aflaţi în stare extrem de euforică, deşi n-au consumat un gram de alcool. Potrivit informaţiilor care circulă prin municipiul Carei, gruparea coordonată de italianul Sabino Zapatore nu este singura care îi aproviziona cu droguri pe tinerii din zonă. Se pare că şi alte grupări aduc droguri din străinătate, reuşind să le introducă în ţară pe sub nasul poliţiştilor de frontieră din Vama Urziceni, cum a făcut-o ani la rând şi italianul Zapatore, vânzându-le apoi tinerilor.”

Asta scrie Szasz Lorand. O fi dânsul un ziarist in care nu prea poți avea încredere fiindcă este finul primașului, dar chiar și dacă doar jumătate din ce scrie dânsul este adevărat, până și atunci „deranjul” este deja foarte mare pentru cei care au un cât de mic rol în educarea tinerilor careieni. Se pare că tinerilor careieni le lipsesc mult alte modalități (organizate) de petrecere a timpului liber cum ar fi petrecerea timpului liber pe terenurile de sport (care terenuri, dacă de exemplu cele din parc au fost deființate?) sau in cadrul altor activități, mai ales culturale, organizate de școli sau de autorități. Din păcate, numai cu Castelanii sau cu anemicul Club al Elevilor din Carei, club nesprijinit, ba chiar de multe ori șutuit de Primăria Carei, nu se poate face primăvară, nu poate fi concurată tentația consumului drogurilor de mare risc. Trebuie să existe niște activități mult mai atrăgatoare, decât de exemplu cum ar fi Biblioteca Municipală Carei, in care tinerii de azi, mai mult ca sigur, nici nu mai pun piciorul. Pentru ei este ceva „degradant”, nu mai este „cool” în ziua de azi, să măi deschidă o carte cu slove tipărite. Și atunci, autoritățile locale prin direcțiile specializate, prin Centrul Cultural, prin Poliția locală precum și prin conducerile școlilor ar trebui să aibă rolul primordial in combatere consumului de droguri în rândul tinerilor careieni.

Lasati un comentariu