Rectificare de buget,lobby la primul ministru şi primele schimbări de opţiuni politice

• publicat la: 25 septembrie 2014
Rectificare de buget,lobby la primul ministru şi primele schimbări de opţiuni politice

Joi, 25 septembrie, de la ora 10.00, aleşii locali s-au reunite în sala de şedinte a primăriei Carei, într-o şedinţă extraordinară. Preşedinte de şedinţă a fost consilierul UDMR, Leitner Robert, absent fiind doar consilierul PNL, Adrian Bucureştean.  Înainte de a se trece la votarea ordinii de zi, consilierul liberal, Marius Rusu, a solicitat explicaţii primarului Kovacs legate de propunerea sa din cursul şedinţei anterioare în ceea ce priveşte amplasarea unui panou în sala mare a castelului care să cuprindă articolele atât în limba maghiară, cât şi în limba română, reprezentanţilor presei de limbă maghiară din România a căror întâlnire a avut loc la Carei, în cursul săptămânii trecute, eveniment finanţat de Primăria Carei.

,,Vă voi spune, dar în particular’’ a fost răspunsul oferit alesului local de către primarul Kovacs.

,,Deci să înţeleg că nu aţi fost de acord cu propunerea mea…’’, a precizat în încheiere consilierul Rusu.

Ordonanţa de urgenţă care le permite aleşilor locali să treacă de la o formaţiune la alta rămâne în vigoare, chiar dacă deputaţii au respins proiectul. În baza Ordonanţei de urgenţă 55/2014, care permite migraţia politică a aleşilor locali fără ca aceştia să-şi piardă mandatul, consilierii locali Alina Mocanu şi Păuşan Bujor, aleşi pe listele PNL, au optat pentru  nou înfiinţatul PLR, fapt consemnat de către secretarul primăriei Carei, Sroth Clara.

La Proiectul   de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului Local de Venituri şi Cheltuieli al Municipiului Carei pe anul 2014, consilierul Oneţ a solicitat primarului să facă o scrisoare de intenţie sau lobby pe lângă primul ministru , Victor Ponta, ce va fi prezent la Carei în data de 25 octombrie,  pentru suplimentarea fondurilor alocate municipiului Carei, menţionând totodată că au fost alocaţi 30.000 de lei de la Consiliul Judeţean pentru lucrări la biserica ,,Sfinţii arhangheli Mihail şi Gavril’’, de pe strada Doina.

Legat de locuinţele sociale nou construite de pe strada Tireamului, primarul Kovacs a precizat că există deja un contract cu Ministerul  Dezvoltării şi Adminstraţiei Publice, prin care se finanţează realizarea celor  90 de apartamente de pe strada Tireamului.

,,Se menţine contractul cu Ministerul Dezvoltării şi banii vin conform contractului şi cred că la sfârşitul lui octombrie vor fi finalizate aceste apartamente. Temerea e că blocul cu două scări, cu 18 apartamente nu va putea fi finalizat, vor fi întârzieri, dar celelalte vor fi gata. Spre surpinderea mea, s- a revenit la proiectul iniţial pentru cele 58 de apartamente pentru tineri şi se pare că vom primi fonduri. Sa  încercăm să facem  lobby pentru aceste apartamente.  Ar fi nevoie şi de 13 milioane de lei pentru cele 28 de străzi necesare a fi asfaltate.  Din informaţiile mele, primul ministru vine la Carei în 25 octombrie de la ora 11.00 şi sper ca până atunci, Consiliul Judeţean să termine lucrările  de reabilitare a  Monumentului Ostaşului Român’’, a declarat edilul Kovacs.  Mentionam ca lucrarile de reabilitare ar fi trebuit sustinute de primaria Carei,pe raza careia se afla Monumentul Ostasului Român dar pentru ca aceasta a refuzat demararea de astfel de lucrări,Consiliul Judetean prin preşedintele Adrian Ştef  s-a implicat si a finantat reabilitarea ansamblului pentru ca aniversarea a 50 de ani de la dezvelirea lui si a 70 de ani de la eliberarea orasului să aibă loc in conditii decente.

Propunerea de rectificare a fost aprobată în forma sa iniţială.

Art.1. Se aprobă rectificarea Bugetului Local de Venituri şi Cheltuieli al  Municipiului  Carei  pe anul  2014, după cum urmează :

         Venituri

–        Sume defalcate din T.V.A pentru   cheltuieli descentralizate (cod.11.02.02)              +   88.000 lei

–        Sume alocate din cote defalcate din impozitul

pe venit pentru echilibrarea bugetelor (cod.04.02.04)      +     2.000 lei

–        Sume defalcate din T.V.A. pentru echilibrarea

bugetelor locale (cod.11.02.06)                            +   28.000 lei

–        Depozite speciale pentru construcţii la

–             locuinţe (cod.39.02.10)                                    + 575.840 lei

 

Total venituri             + 693.840 lei

 Cheltuieli

–        cap.65 Învăţământ                         +   88.000 lei

titlul: cheltuieli de personal     +   88.000 lei

–        cap.67 Cultură, recreere şi religie     30.000 lei

titlul: alte cheltuieli     +   30.000 lei

–        cap. 70 Locuinţe, servicii de dezvoltare publică   +  575.840 lei

titlul: active nefinanciare                     +  575.840 lei

Total cheltuieli                       +  693.840 lei

 

Tot la sedinta de joi,având în vedere adresa nr. 16259/19.09.2014 a S.C. APASERV Satu Mare S.A.  şi având în vedere  HCL 31/20.03.2007 privind aprobarea contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă şi canalizare,  prin concesiune contract încheiat cu S.C. APASERV Satu Mare S.A., contractul de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare prin concesiune nr 3775/02.04.2007,  încheiat între Consiliul local al municipiului Carei în calitate de concedent şi S.C. APASERV Satu Mare S.A. în calitate de concesionar (pct.4 al art.8 din cap.II – Bunurile concesiunii), s-a aprobat  completarea contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare către S.C. APASERV Satu Mare S.A. cu clădirea Centralei termice din      Carei, str. Cpt. P.Zăgănescu nr 7B, înscris în CF 108954 nr cad. 108954 – C1, cu o suprafaţă de 504 mp.

La acest punct, propunerea consilierului Ciută de renegociere a redevenţei,a fost susţinută de primarul Kovacs, care a subliniat că proprietarul acestei investiţii nu este CL, ci Apaserv SA.

redactia

comentarii

de alex la 25 septembrie 2014 - 13:26

acest lobby nu e cumva trafic de influenta????
primarii din sud sunt cercetati pentru astfel de vini iar pentru carei victor ponta are legi staliniste????

de Horia Mărieș la 28 septembrie 2014 - 11:46

Ințeleg că se va pune în curând la dispozitia vizitatorilor ultima inovație în materie de kitsch careian pe gustul nepoatei de grăjdar Veress Anna și a primașului, „panoptikum”-ul conținând 27 figuri de ceară reprezentând cică, personalitați marcante din istoria careină. Reprezentare care a costat euroi frumoși.
Așa o fi cum zic ei, dar eu cred că lipsesc 95% dintre cei care au fost intr-adevar figuri reprezentative careiene.

În plus, lipsește și stauia de ceară a primașului, pe care eu aș fi vrut să-l văd împăiat în propria lui piele tăbăcită bine.
Ca să pară cât mai „naturel”, cât mai autentic.

de anita la 28 septembrie 2014 - 12:53

niciuna din personalitatile careiene romanesti nu va apare ci numai urmasii grajdarilor care fura din banii statului roman si al europeei…numai sa uitati la firmele care acum baga in conturile miliarde ce au fost inainte dea primi lucrarile de la primarie carei..tarbeton nici nu a stiut nimeni de ei inainte si nici de cei cu constructiile de materialele de la capatul orasului unde se plateste de primarie facturile de miliarde si nimeni nu stie pentru ce.adorian a inceput inainte de 2000 cu pamantul de la cap carei pentru care nu a platit un leu si a vandut pomii si florile fara sa dea impoyite si darile la fel cum face ala cu apa termala .
deci fara evaziune nici una din firmele acestea nu este nimic!

de votant la 2 octombrie 2014 - 17:12

fratilor firtatilor se repeta metodele brevetate de fostul penelist loicica acum mare udemerist traseist si traficant cu sofer retinut!!!!
dupa ce a primit o piane de mancat de la penelisti a zis ca nu e pe intelsu lui limbaju prea telectual deacolo si a plecat la cei cu care vorbea oricum aceiasi limba birjareasca…hihihihihihi
la fel face acum si bujorika care da telefoane cu judeteanu impreuna ca sa treaca lumea la tariceanu ca si domni ciuta a facut cica pasul ….hihihihi…sa fiti voi sanatosi ca domnu ciuta tot penelist neaos a ramas si nici ca ne lasa pe noi fara presedinte cum ar vrea penalii si morarii de la ponyvas centrul logistic de trafic de orice fel!!!!

Lasati un comentariu