Rromii din Transilvania: „Vrem și noi autonomie”

• publicat la: 21 septembrie 2014
Rromii din Transilvania: „Vrem și noi autonomie”

Romii se declară împotriva autonomiei Ținutului Secuiesc, pe care o cer reprezentanții etnicilor maghiari din România. Liderii partidului romilor „Pro Europa” din Transilvania spune că dacă s-ar pune în aplicare proiectul UDMR, Harghita, Mureș și Covasna își vor pierde legitimitatea, cultura și tradițiile.

„Mai multe organizaţii, ONG-uri, dar şi organizaţia gaborilor cu pălărie, care sunt majoritatea în judeţul Mureş, ne opunem acestui proiect lansat de UDMR. În cele trei judeţe din Ţinutul Secuiesc locuiesc cam 50-60.000 de romi”, a declarat liderul regional din Transilvania al „Pro Europa”, Aurel Pascu, citat de citynews.ro.

De asemenea, romii spun, glumind, că vor avea și ei aceeași cerere ca UDMR. „Vom cere şi noi o autonomie la nivel de ţară. Concluzia va fi că vom ajunge într-o Românie a ungurilor şi a ţiganilor. Probabil că romii şi cu maghiarii vor decide prezidenţiabilul în România. Preşedintele va arăta ca Obama, probabil că jumătate verde, jumătate negru”, a declarat ironic Pascu.

Reprezentanții „Pro Europa” anunță vă vor trimite un document oficial prin care vor contesta proiectul de autonomie a Ținutului Secuiesc.

sursa rostiri.yahoo.com

Lasati un comentariu