Spectacol aniversar Castelanii 50

• publicat la: 7 September 2014
Spectacol aniversar Castelanii 50

Evenimentele dedicate aniversării a 50 de ani de activitate muzicală a Castelanilor au continuat sambata dupa masa  la Clubul 9 Mai, cu două spectacole susținute de seniorii și actualii membri ai formației Castelanii.

Bogdan Georgescu şi Szucs Joszef au deschis gala spectacolului aniversar ,,Castelanii 50’’ spunând că ,,astăzi are loc un spectacol inedit, care are valoare simbolică reunind  membri  seniori ai formaţiei ,,Castelanii’’  care au  care au început în 1964  cu cei care continuă şi azi activitatea ,,Castelanii. Acum 10 ani a fost aniversarea a 40 de ani de la înfiinţarea formaţiei ,,Castelanii’’ . Am numărat 9  oameni care nu mai sunt printre noi de la acel moment.’’  Întreaga asistenţă a ţinut un moment de reculegere în memoria membrilor formaţiei care au trecut la cele veşnice.

Castelanii mici vor interpretat muzica anilor ’80-‚’90, cântată de membrii acelei perioade şi care au fost înregistrate la casa de înregistrări ,,Electrorecord’’. Acestea sunt melodii vechi, splendide, care duc mai departe legenda  vie a Castelanilor.

Acum sute de copii învaţă muzică alături de profesoara Mariana Vulcan la Clubul Elevilor Carei şi de profesorul Szucs Joszef la Centrul Cultural din municipiul nostru care fac o muncă susţinută pentru continuarea formaţiei ,,Castelanii.’’  a precizat Bogdan Georgescu.

Prezentatorul spectacolului, Adrian Ştefănuţi a oferit apoi detalii despre activitatea castelanilor de-a lungul timpului.

,,Generaţia 1964 reprezintă un exemplu viu pentru cei care continuă astăzi să ducă mai departe activitatea formaţiei ,,Castelanii’’. Succesele generaţiilor de castelani sunt impresionante şi lasă în urma lor o bogată  moştenire culturală oraşului Carei, reprezentând un punct de referinţă, un brand care defineşte oraşul Carei. Ofer câteva nume care au influenţat dezvoltarea acestui simbol careiean,dintre care  profesorul Emil Boldur, profesorul Lazăr, Deak Endre, şi nu în ultimul rând mentorul tuturor castelanilor, profesorul Karacsonyi  Peter, care merită toată recunoştiinţa şi respectul nostru.’’

Spectacolul inedit l-au deschis Castelanii pitici care au încântat publicul cu frumoase melodii vechi ca  ,,Duminică, duminică’’, compoziţie a maestrului  Aurel Giroveanu şi melodia ,,Aş vrea să rămân copil’’.

Pe scenă a urcat Andrei Dascălu, castelan din  a doua jumătate a anilor 1990 şi prima parte a anilor 2000, cunoscut careienilor  pentru vocea lui deosebită, caldă şi prin interpretarea de excepţie a melodiilor formaţiei rock ,,Holograf’’. El a interpretat spre deliciul publicului celebra melodie ,,Să nu-mi iei niciodată dragostea’’ , fiind acompaniat la pian de profesorul Szucs Joszef.

Au urmat Castelanii juniori, Raluca Bilaţiu,Vitesz Julia, Patricia Borbelyi, Abel Putovist care au cântat o superbă  piesă compusă de regretatul Deak Endre.

Castelanii  Larisa Latiş,Adina Deac, Patricia Borbelyi  au interpetat  o  piesă  intitulată ,,În tabără la Năvodari’’, un cântec ,,călător’’, creaţie a binecunoscutului compozitor Zsolt Kerestelyi, prezent şi el la spectacolul aniversar ,,Castelanii 50’’.

A urmat pe scenă si  Csobot Adel, tânăra elevă a profesorului Szucs Joszef, câştigătoare a premiului 3 la X Factor Ungaria, care a  interpretat o piesă  din repertoriul  mai vechi a formaţiei ,,Castelanii’’.

Călătoria în timp s-a făcut  a atins si generaţia anilor ‚’80 cu Nelu Plugaru acompaniat de instrumentişti tineri ca Marius Georgescu la tobe care au interpretat hiturile celebrei formaţii ,,Smokie’’, ,,If you think you know how to love me’’ şi ,,Stumblin in’’,  amintindu-le celor prezenţi  de ritmurile  tinereţii lor.

A  participat la  călătoria în timp, spre minunatele şlagăre ale anilor ‚’60, când tinerii Puiu Bărnuţiu , Mircea Roşca, şi mai apoi Peter Karacsonyi au pus pus bazele formaţiei Castelanii,si  compozitorul, textierul şi solistul vocal Puiu Bărnuţiu .El a interpretat  melodia ,,Hello Dolly’’ din repertoriul celebrului jazzman, Luis Armstrong şi piesa ,,Brasil’’ cu care au câştigat premiul I pe ţară în 1969 la teatrul ,,Constantin Tănase’’. Muzica  castelanilor seniori  a fost insotită de momente de dans ale membrilor ,,Magic Dance’’, pregătiţi de Raluca Păvăluc .Pe scena au evoluat toti cei care au facut parte din formatia Castelanii,veniti din toate colţurile ţării sau de peste hotare.

Spectatorii au fost invitaţi apoi să urmărească proiecţia video a galei festive de muzică uşoară ,,Castelanii Carei 2006’’ unde a cântat  regretatul Czumbil Ştefan.

Prezentatorii au ţinut să amintească publicului spectator faptul că logo-ul ,,Castelanii 50’’ a fost creat de artista careiană Smaranda Milu Nemethi, căreia i se aduc  mulţumiri  pe această cale.

La intrarea în sala de spectacol a fost aşezată o urnă pentru donaţii care să susţină financiar tipărirea monografiei formaţiei ,,Castelanii’’.

Ziua dedicata   evenimentului “Castelanii” 50 s-a  încheiat cu o masă festivă  la restaurantul ,,Bucureşti’’.

 AnaMaria Roman

comentarii

Lasati un comentariu