Vrei lemne de foc? Fă o cerere la primărie

• publicat la: 17 septembrie 2014
Vrei lemne de foc? Fă o cerere la primărie

In ultimii ani au avut loc în municipiul Carei tăieri masive de arbori,atât din incinta parcului cât şi din părculeţele şi spaţiile verzi din centru sau cartierele de locuinţe.

Până la ora actuală, nimeni din administraţia locală nu a remis vreun comunicat referitor la soarta masei lemnoase rezultate în urma tăierilor. Având în vedere cantitatea apreciabilă de arbori doborâţi,ne-am interesat dacă s-a organizat licitaţie pentru valorificarea acesteia şi rotunjirea astfel a bugetului local,fapt infirmat însă de directorul tehnic din primărie, ing.Dorel Oprea.

Pentru o corectă informare,am solicitat detalii  de la Adorian Csaba, director la DSPL din cadrul primăriei Carei,legate de modalităţile de repartizare a acesteia .

“Pentru lemne  trebuie depusă o cerere la primărie,la biroul de asistenţă socială şi apoi doamna Horgoş Dorina se ocupă mai departe de distribuire. Eu nu ţin minte toate societăţile sau persoanele la care am livrat lemne pentru că Dorina se ocupă”.

Cantităţi mai mari de 10 mc material lemnos au primit până la această dată FCM Victoria 2008 Carei,Biblioteca Municipală Carei şi Congregaţia Surorilor piariste Carei.

Din partea Biroului de Asistenţă socială,doamna Monica Radu,ne comunică că “ la noi au sosit vreo 4 asemenea solicitări,dar până anul trecut,din partea unor persoane fizice,cu o situaţie materială precară. Probabil solicitările merg acum la Registratură,jos, la primărie,la noi nu au mai venit solicitări în acest an pentru masă lemnoasă”.

În primăria Carei, lipsa de comunicare e o constantă nu numai cu cetăţenii oraşului, dar şi între departamentele existente. Având în vedere că există numai 3 solicitări  de masă lemnoasă, e greu de  înţeles cum de nu pot fi reţinute ca provenienţă,mai ales că sunt nume cunoscute.

Concluzionând,cei care doresc  să obtină masă lemnoasă din tăierile efectuate in oraş,pentru a o utiliza ca si combustibil,pot depune o solicitare in acest sens la Primăria Carei,la Registratură,de unde vor primi un număr de înregistrare după care vor putea urmări soluţionarea acesteia.

 

Daniela Ciută

comentarii

de Horia Mărieș la 17 septembrie 2014 - 20:42

Articolul se incheie într-o notă optimistă, dar noi credem că textul ar trebui totuși corectat.

În loc de:

„cei care doresc … pot depune o solicitare in acest sens la Primăria Carei, la Registratură, de unde vor primi un număr de înregistrare după care vor putea urmări soluţionarea acesteia”

probabil că ar suna mai realist, mai aproape de adevăr:

„cei care doresc … pot depune o solicitare in acest sens la Primăria Carei, la Registratură, de unde vor primi un număr de înregistrare după care se vor încălzi la iarnă cu numărul.”

de arnold la 17 septembrie 2014 - 20:46

la toti haverii lui lajos se duc lemnele cu caruta acasa.
cine nu este haver cu lajos da de baut la carutas si primeste cate lemne vre!
cu le,mnele se tin calde voturile!

de HM=arnold la 17 septembrie 2014 - 21:08

bine zici mincatias

de eliza la 17 septembrie 2014 - 21:21

cei care vand tighi la piata au platit de primarie si gunoiu si curentu si apa.
politia este sub calcaiul lui primari si pe noi ne pacaleste cu o caruta de lemne si cine are mainile pline de aur are ajutorul social

de maistru la 18 septembrie 2014 - 07:45

si daca vrem sa facem scaune tot la primarie facem cerere pentru lemne?

de Horia Mărieș la 19 septembrie 2014 - 04:01

Vreau și eu ca tot omul sărman, o căruță cu lemne, ca să nu mor de frig la iarnă.
Fac o cerere, o integistrez la Registratura Primăriei. Mi se dă un număr.
La Registratură, cererea mea este introdusă in sistemul de calcul al Primariei Carei pentru o mai comodă urmărire și rezolvare de către persoanele (i)responsabile. Foarte frumos, totl este foarte tehnic până acum.
Abia de aici o să înceapă marile probleme pentru mine. Probleme IT, la care nu mă așteptam.

Fiindcă Primăria trebuie să se mute în curând in noul sediu pe care Kovacs il tot „freaca” de vre-o trei ani.
O freacă intelectual, adica cam așa: http://vimeo.com/95674987

Imformaticienii lui pește de la Primăria Carei n-au avut timp pe durata a cca trei ani să gândească și să pregătească logistic mutarea, completarea sistemului de calcul al Primariei Carei din vechiul în noul sediu.
Acum îsi sug degetele și se uită la pereți. Iar primașul turbă.
Cel putin așa rezultă dintr-un articol scris de cineva mult mai bine informați decãt noi, fiindcă este informaț direct de la sursă.
Vezi articolul „Számítógépekre vár a költözés” din 2014.09.18. | Nagykároly pe ro | Nagykároly komputer ember költözés.

În articol este prezentată și incompetență unuia numit „azaz a nagykárolyi önkormányzat rendszergazdája, Szombati Csaba”. Adevărul este ca această incompetență nici nu ne mai trebuia prezentată, ea rezultă direct din modul mizerabil in care arată, cel puțin de prin anul 2011, portalul (site-ul) Primăriei Carei

Mi-am luat găndul ca cererea mea pentru lemne de foc să fie aprobată. Sistemul de calcul de la Fogadău va fi gata abia la primăvară când eu nu voi mai avea nevoie de lemne de foc.

Dar în fond și la urma urmei, de ce îi trebuie sistem de calcul primașului la Fogadău când el habar n-are încă ce-i ăla display, ce-i aia o tastatură, când el mai folosește și în ziua de azi abacul ca să facă o socoată??? Nu-i trebuie IT la Fogadău. Doar Bikavér.

de Parerea mea la 19 septembrie 2014 - 09:32

@ Horia Maries

Fata de comentariul din 17 sept. Realist si amuzant raspunsul. M-a pufnit rasul. Insa, daca nu ar fi comic ar fi tragic. Asa ca nu mai rad. Dar are dreptate her Maries.

de Horia Mărieș la 19 septembrie 2014 - 10:24

@Parerea mea la 19 September 2014 – 09:32

(y)

de cici la 20 septembrie 2014 - 21:57

da de gateru din urziceni nimika nu se spunye????????
cate scaune o iesit din copa,ci din parcul nost??

Lasati un comentariu