Ce trebuie să faci ca să primeşti de la stat 25.000 de euro, dacă ai între 18 şi 25 de ani

• publicat la: 28 octombrie 2014
Ce trebuie să faci ca să primeşti de la stat 25.000 de euro, dacă ai între 18 şi 25 de ani

Tinerii intre 18 si 25 de ani pot primi o subventie de 25.000 euro pentru o firma nou-creata, iar elevii vor fi ajutati sa isi dezvolte spiritul antreprenorial in cadrul initiativei “Romania Start-up”, finantata din fonduri europene si cu o alocare financiara totala de 152 milioane euro, informeaza incont.ro. In “Romania Start-up”, o alocare financiara de 100 milioane euro va fi destinata unei scheme de minimis care sa ajute la in special tinerii cu varste cuprinse intre 18-25 de ani, in vederea initierii unei activitati independente pe baza unui plan de afaceri, in unul dintre domeniile strategice de dezvoltare, prin subventionarea acestora.

Sunt promovate ideile care indeplinesc conditia ca activitatile proiectului sa fie implementate la nivel inter-regional, cu o alocare financiara de 25 milioane de euro/parteneriat regional.

Suma maxima alocata va fi de doua milioane de euro/proiect, iar un proiect presupune minimum 40 de firme nou-create. Subventia va fi de 25.000 euro pentru o firma nou-creata, la un grup tinta de minimum 400 persoane formate intr-un proiect si 20.000 persoane instruite la nivel national in antreprenoriat, informează sursa citată.

Pentru elevii de liceu, autoritatile au gandit programul “Firme de exercitiu pentru elevi”, cu o alocare de circa 50 milioane euro, avand drept obiectiv cresterea gradului de ocupare pentru absolvetii de liceu si pentru ucenici, precum si cresterea adaptabilitatii acestora la cerintele primului lor loc de munca...zf.ro

Lasati un comentariu