Dilema primarului UDMR cu ocazia zilei de 25 octombrie 2014

• publicat la: 6 octombrie 2014
Dilema primarului UDMR cu ocazia zilei de 25 octombrie 2014

 

Puţine zile ne mai despart de marea sărbătoare de la 25 octombrie din acest an.  Alături de sărbătorirea Zilei Armatei Române vom aniversa  şi 70 de ani de la eliberarea ultimei brazde de pământ românesc.

În semn de omagiu pentru jerfa eroilor români, la Carei a fost ridicat marele monument de for public, creaţia sculptorului Gheza Vida, respectiv Monumentul Ostaşului Român, de la a cărui inaugurare se împlinesc 50 de ani la aceiaşi dată de 25 octombrie.

Până atunci însă pregătirile sunt în toi. Consiliul Judeţean prin Muzeul Judeţean Satu Mare , care a preluat de la primăria Carei  Monumentul Ostaşului Român pentru restaurare,e în grafic cu lucrările ce vor asigura  o faţă de sărbătoare întregului ansamblu.

Deşi nu a fost dorită de municipalitate includerea sa pe ultima hartă tipărită în cursul anului trecut,ca obiectiv turistic şi istoric, Monumentul se încăpăţânează să troneze falnic în centrul oraşului.

Folosit ca suport pentru iluminatul ornamental  de Crăciun acum 2 ani,  omis de pe hartă,  omis de administraţia locala actuală de la  alocare de fonduri de întreţinere şi restaurare, înconjurat de tuia de 7 m înălţime pentru a bloca vizibilitatea asupra sa din orice parte intri în oraş şi recent înconjurat cu puieţi de brazi  în puţinele zone ce mai permit  ocheade asupra sa, Monumentul Ostaşului Român adună în jurul său întreaga comunitate românească din Carei la fiecare dintre importantele sărbători ale neamului nostru.

Manifestările pentru aniversările jubiliare de la 25 octombrie  din acest an, an electoral fiind, se anunţă deosebit de fastuoase.

Incă de luna trecută au fost prezente în oraş delegaţii din MApN responsabile cu pregătirea ceremoniilor pentru ca acestea să se desfăşoare aşa cum se cuvine pentru acest important moment. Pentru a da o notă aparte acestei sărbători,delegaţia din MApN sosită de la Bucureşti pentru a discuta cu primarul  Kovacs şi celelalte autorităţi  colaboratoare, a venit cu propunerea amplasării unei expoziţii de tehnică militară în incinta parcului din jurul castelului Karolyi, la care să se adauge şi mici surprize care să includă şi tricolorul, pentru  cei care nu au parte în fiecare an de aşa ceva.

Toate ca toate dar când a venit vorba de amplasarea tehnicii militare româneşti şi a tricolorului românesc în parcul  careian  primarul  s-a întrecut în a oferi tot  felul de alte locaţii, toate mai potrivite pentru expoziţia dorită de  comandamentul organizator.  Angoasele sale legate de posibila infiltrare în parcul careian  a unor elemente româneşti au reînviat  după ce  le credea deja îngropate  pe cele în care promisiunile făcute Principelui Nicolae al României legate de amplasarea bustului regelui Ferdiand al Romaniei în aceiaşi locaţie i-au cauzat atâtea neplăceri din partea familiei grofilor.

E deja de notorietate faptul că elementul românesc din  municipiul Carei este interzis a fi amplasat în altă locaţie decât împrejurul Monumentului Ostaşului Român iar personalităţile marcante ale comunităţii româneşti sunt mereu ascunse şi refuzate până şi de la cuprinderea lor într-un dicţionar pe care bibliotecile şcolare să-l pună la dispoziţia careienilor. (aici)

Vă reamintim că bustul regelui Ferdinand al României a fost refuzat a fi amplasat pe locurile vizitate acum 95 de ani pentru simplul fapt că urmaşii familiei grofilor nu îşi dau acceptul (aici).

Şi toate acestea în condiţiile în care Castelul şi tot terenul înconjurător este în proprietatea Statului Român, administrat de primăria Carei.

Astfel, a rămas încă în discuţie locul amplasării expoziţiei, o expoziţie unică, inedită pentru careieni.

redactia

comentarii

de Vasile la 6 octombrie 2014 - 08:43

REGIO APROBA PROIECTE DOAR CU STEAGURI UNGURESTI IN ROMANIA ?

de emil la 6 octombrie 2014 - 13:43

Alea din poză sunt italiene, fiindcă au culorile dispuse vertical.

de Tibi la 6 octombrie 2014 - 14:02

daca te uiti atent vei vedea ca unul e italian si unul maghiar dar nici din intamplare la intrare nu este unul romanesc sau moldovenesc desi castelul este al statului roman si se intretine din banii primariei carei din romania ca doar nu da vreun banut grohul

de emil la 6 octombrie 2014 - 15:40

așa e, cel din apropierea intrarii e într-adevăr steagul Ungariei.

de emil la 6 octombrie 2014 - 22:36

@ Pruteanu
După care gramatică ai apreciat că articolul e plin de greșeli gramaticale? Numește-le! Că dacă e să exagerăm și eu aș fi putut sugera să fie amplasată statuia lui petofi nu în parcul de lângă Kaufland, ci în piața de animale, că tot stă terenul acela liber. Mă refer la ceea ce i-am explicat „careianului” care nu pricepea de ce nu e în regulă să fie amplasate statuile a doi mari oameni de stat români într-o zonă unde nu sunt vizibile, dar nu era vorba doar de vizibilitate, ci și de locație. Mai ales că de când cu rmdiszno la conducere, românii nu au voie să aibă nimic în centru, care este „rezervat” ungurilor. Am auzit că se pregătește și un loc pentru statuia lui kk0vax. Dar am mai auzit și că se intenționează amplasarea unei statui a călăului kkossuth. Pe când restaurarea monumentului horthyst de lângă actuala primărie?

de Horia Mărieș la 7 octombrie 2014 - 06:19

N-are Primașul nici măcar o singură „dilemă” legată de ziua de 25 Octombrie.

Dânsul ar vrea doar un singur lucru și anume ca manifestările specifice să aibâ loc anual într-o altă zi.

De exemplu, în ziua de 31 septembrie.

de romanul andrei la 8 octombrie 2014 - 11:21

careianul andrei rusinat de numele tau maghiar sa stii ca am auzit ca armata romana a rezolvat dilema primarului si a hotarat ca va fi la castel cu toata tehnica de lupta la fel cum au fost si la budapesta in 1919 cand au eliberat maghiarimea de bolsevicii care tineau departe de ei mancarea….in toata istoria lor ungurii au avut nevoie mereu de altii ca sa le sara in ajutor ca ei au fost mai slabi de inger si fugeau din calea pericolului si apelau mereu la altii ca la mohacs.
trupele romane au fost primite peste tot in ungaria cu paine si sare de primari si preoti asa cum vedem in toate pozele….
saracu primar ce zile mai traieste daca plateste postacii sa scrie in apararea lui …
in carei primarul udmr interzice la romani sa puna busturile personalitatilor romanesti dar nu interzice la soferul primariei sa faca naveta in ungaria cu masina primariei si sa tina la casa din valalj ceva tigari netimbrate.

de careian la 8 octombrie 2014 - 12:28

ministrul nu are cumva si el o dilema in ce priveste situatia romanilor din carei????
nu vreti sa vedeti domnule ministru dusa cum o duc romanii din carei???romaniii din carei nu au voie sa isi puna busturi si li se interzice sa tipareasca carti romanesti din bugetul local dar pentru filemele facute de dunatv se fac -plati din fondul de rezerva al oreasului.
scoala vasile lucaciu are geamurile de acum o suta de ani dar la liceele maghiare se duc miliarde si degeaba ca tot nu stiu sa vorbeasca romaneste elevii de acolo.
cimitrul eroilor romani e trecut la parohia maghiara ca sa nu poata romanii sa isi ingrijeasca mormintele eroilor!!!!
sa veniti sa vedeti ca orice concurs la primarie cere sa se cunoasca de candidati limba maghiara scris si vorbit si sa vedeti ca consilierul primarului este angajat din 2008 la primarie cu peste 20 de milioane pe luna dar inca nimeni nu l-a vazut la servici dar scrie articole antiromanesti saptamana de saptamana in nagykarolyi si videke.
stiati domnilor guvernanti care ati adus udmr la guvernare ca soferul primarului face naveta zilnic in ungaria cu masina primariei recent retinuta de politia maghiara pentru tigarile din portbagaj???
pe vremea cand erau la carei garnizoanele de graniceri nu erau umiliti romanii in tara lor iar acum va faceti ca ati uitat de romanii de la granita tarii????

de localnic la 8 octombrie 2014 - 16:18

@rom(anu)l
suntem aici de 1100 de ani fara ajutor cu numele actuala
voi de vreo 400 ca Wallachia din care doar ultimele 60 in libertate. ori turcii, ori rusii, ori tatarii , ori tulipani au dat m**e la fiicele si nevestele voastre.
http://vplay.ro/watch/7azakure/
asa ca ciocul mic t*mp*t*lor

de localnicul la 8 octombrie 2014 - 16:32

voi sunteti aici ca urmasi ai romanilor nu ca popor migrator venit din mongolia.
in ungaria erau in 1905 mai multi romani ca maghiari si deaceea a fost data legea apony ca erati de rasul europei…filme din astea pot face si eu si apoi le arunc peste gard da nu inseamna ca e si adevarat .
dupa cum vorbesti semeni mai mult cu migratorii barbari veniti din mongolia decat cu urmasii grofilor de origine maramuresana
http://istorieveche.ro/2014/04/19/familia-karolyi-de-nagy-karolyi-urmasii-cneazului-stanislau-barsan-de-barsana/

de careian la 8 octombrie 2014 - 16:33

localnic o fi vreo eroare genetica nascuta din violurile hortyste?

de vanda la 8 octombrie 2014 - 16:35

lasati pe localnic in pace ca nu stie ce vorbeste dupa ce face oral ca la budapesta capitala la filme xxx

de glad la 8 octombrie 2014 - 16:40

mare suparare pe urmasii hunilor ca au ramas fara urmasi de rasa si au fost asimilati de populatia romaneasca de prin partile astea!
ei nici istorie nu au si se lauda cu personalitati de alte origini doar ca au fost maghiarizati cand se sinteau la umbra aparatoare a austriecilor…singuri nu au fost in stare de nimic si pana si nobilimea maghiara a intrat in panica de frica si a cerut alipirea la romania iar regele ferdinand sa preia si coroana lui stefan al lor .
ia sa va uitati pe coroana lui stefan din ungaria ce de simboluri ortodoxe sunt si doar a fost canonizat si de biserica ortodoxa…de mare ungur ce era….
copii prosti care inca isi cauta identitatea pe te miri ce siteuri si se agata de vomaturile unora ca jeno coldusu primar cu retinere pe salar

de localnic la 8 octombrie 2014 - 16:45

@glag
coroana a fost facuta cind nu exista religia ortodoxa
de copiat se putea dar numai invers

de Horia Mărieș la 8 octombrie 2014 - 16:57

@localnic la 8 October 2014 – 16:45

Ești cretin. Mai ești și prost. Mai ești și cu școala făcută la fără frecvență sau cu frecvența făcută numai prin baruri.

De Imperiul Roman de Răsărit, Imperiul Bizantin sau Bizanțul, termeni folosiți, în mod convențional, pentru a numi Imperiul Roman din Evul Mediu având capitala la Constantinopol n-ai auzit până acum, nu-i așa? Denumirea oficială era Ρωμανία, Romanía sau Βασιλεία Pωμαίων (Basileía Romaíon), Imperiul Roman.

De acolo citire simbolurile religioase de pe coroană, deșteptule! Alea care nu sunt simboluri religioase romano-catolice.

de glad la 8 octombrie 2014 - 17:41

domnu maries nu va puneti cu prostii si ignorantii ca astia toti sunt cu scoala lui lajos fotbalistu cautator de colegi de liceu de seral si ala facut prin bunavointa lui kuraps de la satmar pe vremea cand era acolo director si astalalt un bandit care profita de tinere ca apoi sa le arunce la gunoi si sa trebuiasca ca parintii lui sa se ocupe de copii.
cica aduce din urziceni banditi care sa construiasca fabrici de pesticcide ca investitorii onesti nu au loc daca nu dau spaga.
nu demult a fost refuyata o bază care ar fi dat la 3 mii de oameni de lucru dar nu erau de etnia care le trebuia lor!

de emil la 8 octombrie 2014 - 22:38

alcoolic 16:18

Așa e, „voi” ați venit de doar 1100 de ani. Noi suntem aici de dinainte de Hristos, adică de peste 2000 de ani. Care e mai vechi? Cel de 1100 sau cel de 2000? La câtă școală ai, deja știu ce vei spune. Cât despre muie, ați luat mai multă decât tot restul planetei împreună, mai ales că pe voi v-au ocupat și turcii și austriecii. Numai de la români n-ați luat muie, pentru că românii, civilizați, au făcut ordine în capitala voastră bramburită de Kohn Bela și nu s-au apucat de violuri precum horthyștii. În schimb ați luat-o simbolic de la români. Mai muie ca opinca valahă pe trufașul parlament al ungurilor, în chiar capitala lor, nici nu trebuia!

de emil la 8 octombrie 2014 - 22:50

același alcoolic 16:18

Mai uită-te din nou pe harta aia la minutul 1:24. Observă culoarea ca la turci și compară cu minutul 1:20, când culoarea era roz-cyclam. Acolo e momentul 1541, când Buda a devenit pașalâc. Scrie „Hungary”, dar Ungaria nu mai exista și așa a rămas timp de peste 300 de ani. Ced să-i faci, școală de ungariști. Ca la sanțius.

de tibor la 9 octombrie 2014 - 08:41

este poporul lui orban viki care cerseste de la toti vecinii din teritoriile lor ca si pruncii care pling dupa jucaria altor copii la locul de joaca….
este uniunea care incita si se smiorcaie dupa drepturi dar refuza sa intre in legalitate si sa se constituie ca partid desi sifoneaza bani publici ce revin doar partidelor cu acte in regula.
pradatorii au stiut sa ia de la altii daca nu au fost in stare sa construiasca ceva al lor..in jur la noi e plin de descoperiri ale activitatilor de milenii ale poporului roman care avea cel mai mare centru de olarit in zona la medies sau necropole impresionante la malakopaja si asezari bine inchegate de pe vremea cand unii scormoneau dupa seminte de mancat prin stepele asiei….urmasii corturarilorau devalizat acum fondurile careienilor si fac trafic cu ce apuca prin ungaria cu masinile primariei.
primarul careiului isi cumpara masina din banii fundatiei de turism local pentru ca are retinere pe salar din 2008 pentru datoriile la fisc si voi vorbiti de mileniul 3.
in mileniul trei udmr carei interzice romanilor amplasarea de busturi ale romanilor si mai vor si respect/
rusine udmr carei si presedintelui kelemen hunor pentru ipocrizie si minciunile servite!

de andras la 9 octombrie 2014 - 12:15

cum am spus si la celalalt articol noi magyar ne rusinam cu oameni ca tine care ai rusine de numele parintilor tai si dai aici nume romanesti.stim ca stastul maghiar scrie carti mincionoase despre istoria romanilor de la care le trebuie pamanturile bogate cum nu au avut ei in stepele asiatice.
toti vecinii ungariei au greata de ei pentru cum incearca sa le fure si lor din teritorii.
unul din corturarii de atunci a ajuns si la carei si traieste din banii orasului ca el a ajuns falit cu firmele lui si inainte de a candida isi pierduse casa pentru datoriile de la banca si a trebuit trecuta pe numele fetei…si acum are retinere pe salar de 30 la suta inca din 2008 si este cel mai bun exemplu de ce aveti voi mai bun in oras….falitul datornic va reprezinta pe voi toti.e exemplul tipic de pradator si incapabil sa traiasca din munca lui.
dovada e la administratia financiara si la contabilitatea din primarie care da fluturasii de salar dar si la procesele si firmele pierdute pe care le poti vedea pe internet.
spor la cautare…daca te descurci …ca povestile sunt pentru copii iar documentele pentru cine stie sa le citeasca.
fara respect pentru capusele tulipane care pun gard de sarma la lacul ianculesti de frica adevaratilor proprietari.
in mileniul 3 tulipanii din carei baga sirma ghimpata pentru protectia lor pentru ca se simt cu musca pe caciula si le e frica de adevar.

de Stefan Moisanu la 9 octombrie 2014 - 12:51

„Nu mai merge. Tot am încercat, am crezut că pot, dar am obosit. Vreau să ne despărțim. Ești o țară minunată și sunt convins că într-o zi vei face un alt cetățean foarte fericit. Dar eu trebuie să plec până nu îmi pierd mințile. Acum, la sfârșit, îmi e greu să spun dacă te-am iubit vreodată. Nu știu de ce am fost atât de convins că da, dar am crescut alaturi de tine și nu mi-am imaginat cum aș putea exista în afara ta. Cele mai frumoase momente din viață le-am avut alături de tine. Mare parte din ce sunt acum, cu bune și rele, e așa datorită ție. Dar și cele mai abisale clipe ale disperării le-am aflat tot de la tine.

Când eram la școală ți-am adus primele jigniri. Am pus la îndoială calitatea dascălilor tăi. Am trecut cu 10 la Română născocind citate din Tudor Vianu și alții și niciunul din ei nu a avt tupeul să spună că sunt inventate, de teamă să nu se facă de rușine că nu l-au citit niciodată. Le-am spus eu. Am avut curajul să îi spun profesoarei de chimie că e psihopată și să îmi susțin cauza în fața inspectoratului. În facultate le-am spus profesorilor că eu nu am venit la facultatea de Microsoft și Oracle și că nu voi fi părtaș la șmenurile lor. Ai încercat să mă scoți din sistem pe toate căile și să mă pui jos cu alți învinși dar am reușit de fiecare dată să rezist. Și nu te înțelegeam de ce erai atât de înverșunată împotriva unui tânăr ce dorește să fie mai bun pentru a produce pentru tine.

Mai ții minte câand eram student și mi-am făcut prima firma? Facturasem 6 milioane lei vechi. Prima mea factură, scrisă pe genunchi la un client care se amuza uitându-se la mine cum încerc să calculez TVA-ul. În două săptămâni mi-ai trimis Garda Financiară care m-a amendat cu 50 milioane lei vechi pentru că nu trecusem numărul contractului pe factură. Le-am spus celor de la Gardă că nu am, că abia am facturat 6 milioane. Mi-au spus că lasă, ai părinți, rude, ești tânăr.

Dar când am hotărât să îmi declar dragostea pentru tine și să cumpăr cu munca mea o bucată din tine? Când am făcut primul credit să iau un teren, să fac o casă unde să muncesc pentru a prospera ca parte din tine și unde să mor pentru a mă întoarce în pământul tău. Mai ții minte cum m-ai batjocorit prin cei de la cadastru care mi-au spus că nu e problema lor că sunt greșite planurile și că un sfert din teren e în șosea. Pierderea mea, ofranda ta.

Știi tu oare câte zile am pierdut în templele tale cu ghișee? Am învățat în ele umilința în toate declinările ei și tot nu am fost demn de tine, tot arogant am rămas.

Știi tu oare că mi-am petrecut peste 5000 de ore conducând? Știi tu că era să mor intr-un accident? Și toate pentru că nu poți construi drumuri și căi ferate, știi doar să le desenezi ca un retardat pe șervețele.

Am muncit cu bucuria și energia pe care numai tinerețea ți-o dau, și pentru că am avut cap și mâini dibace am produs cât pentru a hrăni cei 121 de fii ai tăi ce mi-au fost angajați în anii ăștia. Și din banii pe care i-am făcut vânzând roadele muncii mele ți-am pus lunar pe masă o parte frumușică. I-ai luat de fiecare data fără măcar să zâmbești. Și dacă am fost strâmtorat și nu i-am avut mi i-ai luat tu singurăa din buzunar. Și dacă nu îi aveam ți-ai trimis recuperatorii să îi scoatăa de la mine cu bătaia.

Hmm, mi-aduc aminte de câte ori am pus tot ce aveam gaj săa construiesc ceva, pentru mine, pentru tine, pentru noi, și totul a fost la un pas să se năruiască pentru că o hârtie zăcea sub salamul cuiva la un ghișeu.

Nu am fost demn nici de oamenii tăi. Oricât am muncit, abia am reușit să acopăr țepele pe care mi le-au dat. Pentru ca ți-ai învățat oamenii ca atunci câand sunt furnizori să nu livreze, ca atunci când sunt clienți să nu plătească, ca atunci când le împrumuți bani să nu îți mai răspundă. Și eu nu pot munci pe cât fură ceilalți.

Și pentru că vorbim de oameni, te-ai schimbat, să știi. Ai devenit mai rea, mai încrâncenată, mai apăsătoare. Și ai devenit barbară, în sensul istoric al cuvântului. Fiii tăi știu mai puțină carte dar fură mai mult, violează mai mult, beau mai mult, mănâncă până le crapă burțile și sunt într-un permanent război. Ai distrus mediul sănătos în care familia, izvorul normalității, moralității și evoluției, putea să se nască și să crească. Te-ai autocondamnat la sterilitate. Poate e felul naturii să tragă pe linie moartă o mutație genetică nereușită, un experiment social ratat.

Știi ce, dacă mă gândesc mai bine, it is you. Tot ce ți-am cerut a fost să mă lași să muncesc și as fi împărțit cu tine roadele cu bucurie. Sunt tânăr, inteligent, doritor să muncesc, și unde îmi pun mintea și mâinile rămâne ceva în urmă. Tu ești cea care m-ai transformat într-un etern meșter Manole. Și ca să nu se năruiască peste noapte ce am clădit, am zidit în temelii multe din cele ce îmi erau dragi. Și când politicienii tăi se laudă că edificiul a mai crescut cu un procent, nu spun ca în el sunt închise suflete și sacrificii ale unor fraieri ca mine.

Cred că vei muri bătrână și singură. Cei care te-au iubit și pe care i-ai batjocorit vor obosi sau vor pleca, iar cei care doar te-au folosit se vor muta la alta când nu vei mai putea să le oferi nimic. Și mai cred ca îți meriți soarta”.

de gerula la 9 octombrie 2014 - 14:41

drum bun si cale batuta.
dacii nu renunta asa usor;
un sclifosit mai putin
liber le dau si la cei cu dubla cetatenie

de emil la 9 octombrie 2014 - 15:38

andras horthy 08:42

Urarea lui Emil (inclusiv oral)și bonusul autonomuie la horthyști. Ăla care ai venit tu din sudul Dunării în veacul al XII-lea de la Hristos.

andras horthy 07:43

„Popor migrator” nu există. Poporul este stabil pe un anumit teritoriu. Neamurile / etniile nu e obligatoriu să fie stabile. Pot fi și nomade. Ele se și pot sedentariza, în funcție de condiții. Ca ungurii, de exemplu, în secolul al IX-lea. Ungurii sunt acum un popor, fiindcă sunt așezați pe un anumit teritoriu. Și germanii, la fel. Românii sunt sedentari prin ascendenții lor, neoliticii și apoi tracii, de mai bine de 4000 de ani. Mișcări de populație au avut loc mereu, dar poporul, sedentar, nu și-a părăsit teritoriul. În Uniunea Europeană este legiferată migrația forței de muncă. Când confunzi intenționat mișcarea forței de muncă tocmai cu migrația unui popor demonstrezi limpede ce intenții ai. Desigur, prin răstălmăcirea unui horthyst sau a mai multora, situația nu se poate inversa numai fiindcă așa le place lor. Adică, faptul că ungurii, în întregimea neamului lor, au migrat din Asia în Europa și au ocupat o anumită arie, nu se poate schimba și nici nu poate fi anulat doar prin afirmațiile unora că alții ar fi migratori. Însă, pe această temă nu mai e vorba de discuții, ci de insulte la adresa românilor. De aceea am început și închei cu urarea lui Emil (inclusiv oral) și cu bonusul (autono)muie pentru horthyști.

de Horia Mărieș la 9 octombrie 2014 - 15:59

Știre apărută în ziarul N&V din ziua de joi, 21 septembrie 1922:

„Prim-ministrul Brătianu însoțit de mai mulți miniștri vizitează Careiul in zilele de 23 și 24 septembrie 1922”.

Asta, apropo de cererea legitimă a org. locale PNL de amplasare a unui bust al lui I.C. (Ionel) Brătianu în Carei.

de emil la 9 octombrie 2014 - 16:03

andras horthy 08:42

Dacă românii au trecut Dunărea după secolul XII, adică după 1200, de ce se laudă un ungur dintr-un document ce se referă la perioada de dinainte de 1215 că a luat cetatea de la Medieșu Aurit (adică din județul Satu Mare, deci din adâncul Nord al României) „din mîinile valahilor schismatici”?
De ce Anonymus și Simon de Keza și alți autori unguri îi pomenesc pe români în Pannonia și în Ardeal și în Bihor și în regiunea Nyirului ca locuind teritoriul pe care ungurii abia sosiseră? De ce aceiași autori spun, iar unele săpături arheologice -cum sunt cele de la Biharea – chiar confirmă inclusiv cifra morților pe care o dă Anonymus că ungurii s-au luptat cu românii pentru anumite cetăți. De ce la Alba Iulia, în zona catedralei catolice se află ruinele unei biserici creștine din secolul X, când în acel secol, adică înainte de anul 1000, ungurii nici nu erau măcar creștini?
Îți spun tot eu: de diszno ce sunt horthyștii, care, în loc să admită realitatea demografică și tratatele internaționale scornesc tot felul de teorii ca să justifice cumva un drept inexistent asupra Ardealului. Cu aceste teorii ațâță mereu vrajba interetnică și visează dar și vizează destrămarea României ca să-și facă ei nagymăgarorszagul în care să poată vorbi numai ungurește. De aceea, urarea lui Emil pentru tine și pentru toți ceilalți horthyști cu bonusul de multă, foarte multă autonomuie pentru horthyști. Pentru cei cei care nu mai știu în ce constă urarea lui Emil și în special pentru andras horthy, mult sex, inclusiv oral, cu mă-ta.

de emil la 9 octombrie 2014 - 16:12

lo cal nic 16:18

Dar hotărăște-te odată: ori lo, ori cal ori nic! De fapt, mai sigur este diszno.

Dedicație pentru horthyști

Vai săracii ungurii
Cum și-or pierdut ciucurii
Pe podul Sătmarului
De de dorul Ardealului.

Vai săracii secuii
Cum și-or pierdut ciucurii
Pe podul Kocsordului
De frica românului.

Din Covasna până-n Gyor,
Horthyștii de ciudă mor
Că le fac românii festa
Și iar intră-n Budapesta

Și le pun ca ornament
Opinca pe parlament
Să nu uite cât trăiesc
Că Ardealu-i românesc!

Lasati un comentariu