Handbaliştii băimăreni au făcut spectacol la Carei

• publicat la: 4 octombrie 2014
Handbaliştii băimăreni au făcut spectacol la Carei

Sâmbătă, 4 octombrie 2014 începând cu ora 09.00 a avut loc inaugurarea bazei sportive din spatele Parcului din jurul castelului,prin cateva meciuri de handbal disputate intre elevi de la   licee careiene si a fetelor sosite de la Tasnad.  La final a avut loc si un   meci demonstrativ ,,old boys’’  între Minaur Baia Mare şi Victoria Carei, jucători din echipele  anilor ’60-’70-’80. Pe  noul teren de handbal a fost prezent un public de toate vârstele care a inconjurat terenul de handbal,in lipsa tribunelor.

În prima parte a zilei au avut loc meciurile de handbal dedicate tinerilor,fete şi băieţi.Turneul masculin a fost câştigat de elevii de la Liceului Teoretic Carei, iar pe următoarele poziţii s-au situat băieţii de la Colegiul Tehnic ,,Iuliu Maniu’’ şi apoi cei de la Liceul Romano-Catolic “Josephus Calasantius”.

Meciurile  au început la ora 9.30 şi s-au disputat în două reprize a câte 20 de minute fiecare . Au fost meciuri atractive,cu golurile frumoase, finalizări ale unor faze de joc la fel de frumoase, ce au fost appreciate cu  aplauze  de la publicul prezent în parc.

Băieţi – rezultate 

Colegiul Tehnic ”Iuliu Maniu” Carei- Liceul Romano-Catolic ”Josephus Calasantius” Carei   19-6

Liceul Teoretic Carei- Liceul Romano-Catolic ”Josephus Calasantius” Carei   21-9

Liceul Teoretic Carei- Colegiul Tehnic ”Iuliu Maniu” Carei 14-14

Clasament băieţi

Loc 1. Liceul Teoretic Carei

Loc2. Colegiul  Tehnic ”Iuliu Maniu” Carei

Loc3. Liceul Romano-Catolic ”Josephus Calasantius” Carei

Fete – rezultate

Liceul Teoretic Carei – Liceul Tehnologic Tăşnad  6-11

Clasament fete

Loc 1. Liceul Tehnologic  Tăşnad

Loc2. Liceul Teoretic Carei

Au rostit alocutiuni  primarul Kovacs si  Adrian Ştefănuţi,referent  al Direcţiei de Cultură şi Sport din cadrul Primăriei Municipiului Carei.

,, Mă bucur mult că se inaugurează aceste baze sportive din parcul dendrologic printr-un inedit meci de handbal. Le-am făcut printr-un proiect transfrontalier şi uitaţi-le, sunt foarte frumoase. Vom lua bani, cât de curând şi pentru a face vestiarele şi vor arăta mult mai bine  şi vor fi mai dotate aceste baze sportive. Eu mă bucur că se inaugurează astăzi printr-un meci old boys, dar vreau să fie sport pe aceste terenuri noi. Ne mândrim că avem ca oaspete această generaţie de aur a handbalului românesc, dar aş vrea să ne mândrim nu numai cu trecutul, ci aş vrea ca părinţii să-şi îndrume copii spre sport, spre mişcare, nu să îşi petreacă atâta timp în faţa calculatoarelor  copii din generaţia actuală. Nu sunt împotriva calculatorului, dar e bine să se îndrepte către sport şi să practice cât mai multă mişcare în aer liber. Îi mulţumesc lui Brem Arpad că a organizat acest  frumos eveniment şi tuturor celor care au contribuit la el.’’

Adrian Ştefănuţi a făcut apoi un mic istoric al indragitei si binecunoscutei echipe de elita a handbalului românesc, Minaur Baia Mare, care sărbătoreşte în anul 2014, 40  de ani de la înfiinţare. Minaur Baia Mare este primul club de handbal din România, fondat în anul 1974. A câştigat Cupa Federaţiei Internaţionale de Handbal în anii 1985, 1988. A fost semifinalistă în Cupa Cupelor în anii 1979, 1981 şi 1986. A fost campioană a României în anii 1998 şi 1999 şi vicecampioană a României de 7 ori. A fost medaliată cu bronz în Liga Naţională de 16 ori. A câştigat Cupa României de cinci ori, în 1979- la prima ediţie a competiţiei, în 1983, 1984, 1989,1999.Din acestă mare echipă au făcut parte marile glorii Lascăr Pană, Marcel Voinea-dublu medaliat olimpic în anii ’80, Gheorghe Covaciu, antrenorul actual Ioan Tegen (anii 80-90), Petre Pop, Ion Boroş, Mihai Mironiuc, Iuliu Csepreghi, Valentin Ghionea, Alin Şania, multiplul campion mondial, în anii 1970 şi 1974 şi vicecampionul Stefan Birtalan, anumit ,,handbalistul lumii’’ în anii 1974, 1976 şi 1977. La echipa Minerul Baia Mare au jucat si  careienii Mircea Podoabă, Karoly Karacsonyi, Mircea Dohan, Toth Tibor, Bereczky Ferencz, Tegzes Nicolae. În anul 1969, echipa Minerul Baia Mare realizează prima promovare în divizia A, Mircea Dohan fiind titular.

Cele două echipe combatante s-au aliniat apoi la start.

Echipa de aur a handbalului  românesc Minaur Baia Mare a fost formată din: Albu Petru, Haidu Viorel, Kiss Dezideriu, Stamate Alexandru, Chircu Ioan, Popovici Adrian, Rigan Oti, Oscar Tibor,Depner  Cristian, Pall Ioska, Boros Graţian, Dohan Mircea jr. antrenor Tegen Ioan,  Darai Zoltan şi conducător Jakobovits Arpad.

La Victoria Carei , anii 60-70-80  au participat  Schlachter Ferenc, Csigi Karoly, Brem Arpad, Ecsedi Ioan, Fulajter Iosif, Geng Jozsef, Ghiarfaş Ioan, Kiss Jozsef, Muszta Petru, Sălăgean Iosif, Schlachter Ferenc, Toth Mihai, Georgescu Bogdan, Torzsa Janos, Ţicle Marius, antrenor Karacsonyi Carol, conducător Pacz Arpad.

A urmat un meci în care jucătorii au demonstrat că  vârsta înaintată nu este un impediment în a avea şi a te menţine într-o formă fizică bună şi sprintenă. A fost extraordinari să-i vezi: luptători şi doritori, mulţi dintre ei la peste 50 şi chiar 60 de ani făcând o demostraţie de voinţă. Au încercat şi au şi reuşit faze frumoase la poartă de pe semicerc, smulgând astfel  ropote de aplauze şi ovaţii prelungi.

Meciul s-a încheiat cu victoria celor de la Minaur Baia Mare, scor 18-12, dar asta are mai puţină importanţă.

După meci,am obţinut câteva impresii de la Alexandru Stamate, celebrul jucător  on perioada  1975-1988, care a înscris de la jumătatea terenului un gol fabulos în ultima secundă cu Zaporojie, reuşită care i-a adus echipei Minaur prima Cupă IHF în 1985.

„ Ne bucurăm tare mult de invitaţie.Am aşteptat cu multă nerăbdare acest eveniment.A fost excelent! Au rămas la fel de tineri şi aprigi colegii careieni. Reîntâlnirea a fost extrem de amuzantă şi plăcută. Vin de la Baia Mare unde am fost invitat să dau un interviu unei televiziuni locale. Totdeauna mi-a plăcut Careiul cu istoria sa bogată şi cu oamenii săi gospodari.

Celebrul handbalist român se mândreşte cu fiul său, care-i calcă pe urme. El a fost declarat cel mai bun jucător al României la Campionatul Mondial din Suedia din 2011.Şi-a început cariera ca junior la CSS Baia Mare, după care a evoluat în mai multe echipe în Franţa.

 Şi celălalt băiat al meu, Cristian este tot în domeniul handbalului, este antrenor în Franţa. Mă mândresc tare mult cu ei, că şi-au construit cariere în handbal! a  declarat pentru Buletin de Carei,Alexandru Stamate.

 

comentarii

de Horia Mărieș la 5 octombrie 2014 - 06:12

Mi-aș dori foarte mult ca acest teren, care în fotografii arată foarte bine, să contribuie din plin la revirimentul mult așteptat al handbalului careian.

Nu vreu să fiu răutăcios (ca de obicei) dar aș spune totuși că cei care mai sunt în viață dintre cei amintiți în articol și care mi-au fost coechipieri în anii ’60 (Karácsonyi Károly, Tégen János) își aduc cu siguranță aminte că în orice anotimp, noi cei care jucam handbal pe terenul din parc, trebuia să ne spălăm după meciuri sau după antrenamente de zgura neagră care ne acoperea din cap până în picioare la unica cișmea aflată pe atunci în parc, cea de lãngă fostul cinematograf. Însă atunci chiar că se făcea performanță handbalistică în Carei. Nici o echipă din fosta regiune Maramureș n-a bătut în anii mei de liceu echipa școlară și de juniori Știința Carei, care a fost mereu campioană regională.

Azi sunt însă alte vremuri, sunt alte obiceiuri iar sportivilor trebuie să li se ofere condiții mult mai civilizate. Din acest motiv, un vestiar este absolut necesar. Și spectatorilor trebuie să li se acorde atenția cuvenită prin construirea unor tribune adecvate.

Bani au fost, dar s-au folosit pe prostii. De exemplu, pe 27 statui (momâi) din ceară, sau pe tot felul de fãntâni arteziene (care mai mult o să stea decàt o să curgă apă din ele fiindcă apa și energia electrică vor trebui totuși plătite de primăria falimentară, nu-i așa?), în loc să se construiască un vestiar și tribune. Poate că ar mai fi loc și de o instalație de nocturnă. Deh, spiritul gospodăresc încă lipsește chiar dacă sunt bani destui, sau, altfel spus, decidenții fac lucrurile așa cum îi duce capul. Din păcate, este cât se poate de clar, că nu prea-i duce.

Mă mir de domnul Brém Arpád de care am auzit că este un mare iubitor de handbal și un om bine intenționat. Dacă pe managerul de proiect sau pe primaș nu i-a dus capul că pe lângă terenul de handbal este neapărată nevoie și de un vestiar și de tribune, dãnsul, cel care are experiența vieții sportive, de ce nu le-a atras atenția? De ce nu i-a luminat pe proști?

Este ocazia să aduc un pios omagiu foștilor mei coechipieri, unii din ei amintiți in articol, dar care au părăsit această lume.
Bunul Dumnezeu să-i odihnească în pace pe Mircea Podoabă Sr., Puiu Podoabă, Szabó József, Tegzeș Nicolae, Tóth Tiberiu, Mircea Dohan Sr., Sever Stoia. Să le fie țărãna ușoară. Eu unul o să-mi amintesc mereu cu foarte mare drag de ei.

de zsolti la 5 octombrie 2014 - 08:37

pe arpi a interesat numai banii pe care a putut sa scoate din aceasta activitate la care mereu cheama pe cei din baiamare fara care nu ar fi nimica,.
a scris prima date ca va fi turneu dar nu a fost cu cine si apoi nici premiile nu au mai fost si apoi a ramas masa platita la alibaba ca macar musafirii sa nu plece cu burta goale!
a sok penz insa au ramas la arpika!!!
asa face si la spital unde este pus de jeno sa se uite dupa banii ce pot scoate si deacolo fara actele!

de podoba mircea la 5 octombrie 2014 - 09:35

Felicitari ptr inaugutarea acestei noi baze sportive si respect sportivilor veterani care au participat.Regret doua lucri: absenta tatalui meu din lotul Minerului (Minaur) Baia Mare, a unchiului meu Puiu in echipa din Carei,si…..nimic altceva !!!!

de rusinica........ la 5 octombrie 2014 - 14:48

Acesti” profesionisti” si iubitori de handbal din Carei, de ce nu infiinteaza sau reinfiinteaza aici in Carei o pepiniera a celor de la Baia Mare asa cum era in anii 60-70 ? Cred ca la valoarea lor ar trebui 50 de ani pana cand ar da un jucator .Acolo se vede valoarea lor,daca intradevar se pricep la ceea ce sustin.Pana atunci,”frectie la picior de lemn”. Vindem gogosi!

de gratian boros la 6 octombrie 2014 - 11:42

Una peste alta consider ca a fost un eveniment reusit . Felicitari organizatorilor , multumirile mele invitatilor din Baia Mare.

de diu la 6 octombrie 2014 - 13:02

keke se pricepe si la fotbal si la hanfbal…..dar unfe a fost fotbalistu kakaizer care a vanfut tribuna de la stadion …in camin…lui dchlakter cu care este la cutite acuma

de statele unite la 6 octombrie 2014 - 20:57

My frends! Atata lume infometata in jurul handbalului,dar cel care a avut ( dupa cite inreleg) un tata si un unchi in ambele echipe, nu a fost nici invitat la un astfel de eveniment( desi este din lumea sportului),ca sa poata schimba cateva impresii si amintiri ?! Bine ca au fost prezenti acolo dintre aceia care nu au nici o tangenta cu acest sport.

de dogter la 6 octombrie 2014 - 22:30

apoi mancatias cum vrei tu sa cheme pe mircea podoba la handbal cand viciosul de la polgarsag nu vrea sa recunoaste pe fata lui?????
hapt pe jinere vrei tu sa cheme ca sa crape maju in el de nacaz???
cu fotbalu a dato ratata si vrei sa aplaude meritele lui jinerika??? ce poti sa astepti de la liceul seral terminat la unio pe pile si tot nu stie sa scrie si sa citeasca!!!!!

de jobik la 7 octombrie 2014 - 07:38

Hej haverek . Daca era invitat si Mircsu , ceilalti erau doar spectatori.Asta se stie in cercul de handbal.Dar politica isi spune cuvantul si in sport.Iar in viata sportiva Mircsu este un profesionist si recunoscut iar voi ceilalti sunteti niste LICURICI. Bine ca nu coboara la nivelul vostru.

de haver la 7 octombrie 2014 - 08:04

se chinuie udemerista sa face activitatile cu cunostintele de la dohan si ei baga banii la jebu lor!!!!
turneul de baschet de la teoretic de anul trecut a avut 22 de echipe participantele si nu a primit un leu de la primerie numai pentru ca nu era bagat arpi aspiratorul de bani publici!!!
nu intereseaza pe ei munca la copii din carei si parintii care dau de la ei si pentru mancare si pentru deplasare si pentru echipamentele..ei stiu numai sa bate joc de altii si sa indoape burta lor cu bogracs facut din banii de la altii ca nu sunt in stare sa castige un lej pe cinstite.
arpi a bagat fata la spital si pe baiatul la castel si apoi el ia banii cu zece mainile de la primeria si voi vreti sa cheme pe cei care lucreaza de adevarat cu copuu si fac sport pentru performanta???

de podinaioan la 8 octombrie 2014 - 14:04

Am fost martor la eveniment. M am dus <> pentru acest eveniment! I mi doream mult ca si Careiul sa aiba o baza sportiva in aer liber la o cota ridicata ! II fain ce s a facut acolo . Cel putin trei ramuri sportive se pot antrena si juca acasa pe terenuri omologate speram. M am bucurat de aceasta intalnire impreuna cu fostii mei colegi si adversari de la Victoria si Minaur !MARE LUCRU ASTA pentru Cei care au cunostinte despre sport in general . Nu am mai jucat de data asta,nu pentru ca nu am fost invitat,nici nu era cazul,eu ma duc oricum cand e vorba de Carei si ma voi duce intotdeauna !Cei cunoscatori s au bucurat de reintalnire !Ma refer aici la cei multi oameni,nu dau nume, prezenti acolo si care in decursul timpului si au dat mana pentru a face un lucru bun pentru orasul nostru A aduce in Orasul nostru Minerul si Minar BAIA MARE nu este simplu. Aici e vorba de revigorarea handbalului careian si baimarenii sunt acum recunoscatori noua careienilor ca la momentul ALA noi am fost acolo.PANA IN DIVIZIA A si mai sus !Dupa puteri si sansa care o are fiecare !Asta i partea frumoasa ! Parte …rautacioasa in comentariile de mai sus …Mare bai mare asta ca intra sporturile in competitie unele cu altele,mai motivat sau nemotivat. CAUTA TI sponzorizari de la firme nu astepta ti de la Primarie! Ei pot sponzoriza evenimente nu ACTIVITATI SPORTIVE !Nimeni nu si asuma asta Vede ti Cluj <Ploiesti,Craiova etc…..Tare mi as dori sa nu mai citesc comentarii de genul nefundamentat ca ala asa,celalalt asa,ala nu ca i de al meu Si incepem sa dam cu parul exact unde nu trebuie ! In primul rand sa apreciem pe cei care pun mana si fac ca macar fac . Catei care latra in jurul tribunelor vor fi mereu,speram tot mai ragusiti !

de hagyuk la 8 octombrie 2014 - 14:19

daca ai mai lasa sesu deoparte ai stii draga nelutule ca nu tot ce zboara se mananca si ca la primaria carei nu stau lucrurile asa cum ti se servesc tie numai bune de inghitit ca galustele!!!
vii si tu o data pe an la carei si crezi ca le stii pe toate sau poate mai picura ceva ses de drum dupa ce pleci de la petrecere…..ca te cunostem si daca stai la satmar!
apoi unii sa caute sponsori si sa mai si faca performanta iara arpi si zoli si haverii lui jenika coldusu sa se bucure de banii de la oras si nici sa nu aiba performanta inafara de aruncatu cu injurii spre romani!
mircea podoba sa umble dupa sponsorizari cu atatea tiltluyri nationale si internationale pentru elevii sai da voi sa benchetuiti pe banii orasului la babaali dupa meciu de handbal!
saraca florentina cum a facut turneu de baschet cu 22 de echipe si fara un leut de la primarie si nici la gala sportivilor de la castel nu a fost niciodata premiata????
nu se aude pana la crismele din satmar de performantele de la tenis de masa sau baschetul cu florentina sau atletismul lui marnean si turcu????

de consilier la 9 octombrie 2014 - 09:48

Florentina nu este premiata din rautatea lui Brem Arpad pentru ca este mai profesionista decat el in baschet.Florentina a facut un lucru deosebit cu acel Turneu.La acea Gala au fost toate sporturile existente si inexistente din Carei,iar baschetul care are si urma ( nu neaparat rezultate),unde sunt angrenazi zeci de copii sa nu-i premiezi ! Este un lucru josnic.Nu aveti frica lui Dumnezeu ?!

de Dohan Mircea jr. la 9 octombrie 2014 - 09:57

Nu stiu cine se ascunde in spatele acestui „hagyuk”, dar in orice caz sa ii fie rusine pentru ce a afirmat mai sus. Decat sa intineze acest eveniment cu asa comentarii mai bine sa…

de consilier la 9 octombrie 2014 - 10:43

Domnule prof.Mircea D.jr! Explicati va rog motivul pentru care d-na Florentina nu a fost premiata cu acei copilasi la Gala Sportului? Respect pentru tatal d-tra dar multi se aduna acum in jurul dansului,dintre aceia care nu au avut multe in comun cu handbalul din acea perioada,iar Podoaba jr. nu este nici invitat la un asemenea eveniment( are dreptate” statele unite”). Acest lucru vi se pare corect,d-le prof.?

de karate-do-BFKS la 10 octombrie 2014 - 07:56

Interesante intrebare ai pus consilierule si raspuns ai uitat sa vina.

de dohan mircea jr la 10 octombrie 2014 - 09:24

Nu am raspuns pentru ca nu sunt in masura sa raspund. Nu eu am organizat Gala respectiva si nici evenimentul de sambata. Intrebati organizatorii…

de consilier la 10 octombrie 2014 - 10:20

Multumesc pentru raspunsul sincer.Ati dat dovada de caracter. Atunci,”mare caracter au” si organizatorii.Dar ce sa ne asteptam de la Brem Arpad.

de Horia Mărieș la 10 octombrie 2014 - 15:15

Am văzut și eu terenul de handbal. Este în regulă. Are și instalație de nocturnă. Sunt amenajate de-a latul și două terenuri de baschet. Am văzut și scheletul metalic (din țevi) al unei porțiuni de tribună. Mai lipsesc „bancile” sau scunele.

Doar tineri doritori de sport care să bată mingea cât este ziua de lungă pe acolo să fie și atunci totul o să fie perfect.

Este drept, n-am văzut nici măcar un singur copil/tânăr bătãnd mingea pe acolo. Cred că aici este baiul. Marele bai al vieții sportive careiene. Profesorii de sport, părinții, trebuie să sădească dragostea de sport, de mișcare, in sufletul copiiilor.
Școlile pot face și ele orele de sport pe acest teren dacă n-au condiții la ei acasă, adică la școala lor.

Iar faptul ca prof. Mircea Podoabă Jr., un om de sport foarte bine cunoscut pe plan local, un antrenor cu performanțe excepționale în tenisul de masă, fiul excelentului handbalist care a fost Mircea Podoabă Sr, nepotul foarte talentatului, devotatului și promițătorului handbalist care a fost Puiu Podoabă, nu a fost invitat să ia parte la acest eveniment sportiv, eu unul îl consider a fi un gest total lipsit de cel mai elementar bun simț. Ca să nu-l categorisesc altfel.

Mircea Podoabă Sr. a fost un produs atat de bun al handbalului careian încât ar merita oricãnd ca în onoarea lui să fie organizat un turneu memorial de handbal. La fel ar trebui sa se intample lucrurile si atunci când vorbim de Tegzeș Nicolae (Bebe), de exceptionalul portar care a fost Szabó Jóska sau, de ce nu, si de puternicul si de ambitiosul Tóth Tibi (Fészek).

Mircea Dohan Sr. „a avut noroc” de un fiu si de o ruda (ma refer la Gratian Boros) care au facut tot ce le-a stat in putinta ca sa-i cinsteasca memoria. Inclusiv prin turnee memorialende handbal. Foarte bine au facut, bravo si cinste lor!

Ceilalti fosti foarte buni handbalisti careieni, printre care si cei pe care i-am amintit mai sus, inca mai asteapta un astfel de „noroc”.

Cred eu ca s-ar putea gasi eventual si doua „scuze” organizatorului pentru acest gest lipsit de politete.

Primul, organozatorul face parte dintr-o alta generatie, care poate ca nu i-a vazut jucand niciodata pe Mircea Podoaba Sr. sau pe Puiu Podoaba (cel care din pacate a parasit de foarte tanar aceasta lume) si care era atat de ahtiat dupa sport/handbal incat a fost in stare sa joace catva timp cu o hernie evidenta care ii stapungea muschii abdominali, hernie dobandita urmare unei lovituri. Pentru astfel de amintiri este insa nevoie de batrâni. Cei din generatiile mai tinere nu au de unde sa aiba astfel de amintiri.

In al doilea rand, s-ar putea ca organizatorul sa fi vrut sa se fereasca, sau i-a fost feica de reprosuri din partea sefilor lui supremi de pe la primarie, stiute fiind recentele „clenciuri” politice care au avut loc pe plan local in privinta desemnarii directorului de la Clubul Elevilor.

Oricum si oricare ar fi adevarul, in sport trebuie sa existe mereu un spirit de fair play. Musai.
Iar neinvitarea lui Mircea Podoaba Jr. la acest eveniment, a fost un gest blamabil si total lipsit de fair play. Punct.

de podinaioan la 11 octombrie 2014 - 20:21

Mentin ceea ce am scris mai sus ! Putem fi de o parere sau alta ,putem avvea opinii diverse ! . Comentariul meu a fost pozitiv asupra evenimentului si chiar m am bucurat ! Acuma se comenteaza de fapt o concurenta intre sporturi ! eu as zice ca fiecare sa si sustina sportul preferat. Cum / Voi in general aici zice ti cum ca >>>de la primarie >>>> NU ! CATEGORIC NU !!! Primaria ajuta cu infrastructura si daca legea permite sponzorizari de evenimente cat poate unde poate ! Noi la Satu mare ne chinuim sa scoatem bani de la Primarie si CATEGORIC DIN SPONZORIZARI ! Ba reusim ba nu reusim ! Dar fiecare se lupta pentru sportul lui ! Si asa e normal !

de podinaioan la 11 octombrie 2014 - 21:23

FA F !!!! De ce nu mi publica ti comentariul Pentru FA F De HAGYUK !!!!

de podinaioan la 11 octombrie 2014 - 21:30

MAI SCRIU ODATA !!! DACA PANA MAINE SEARA NU TI CERI SCUZE >>>ACRE BATRANETI TE ASTEAPTA > …. FA F !!!!!Rog responsabilul de Site SA intervina ! Vreau scuze publice !!!

de podinaioan la 11 octombrie 2014 - 21:33

FA …. F … De hagyuk Nu amenint doar vreau scuze publice ! FA >>>F ,De hagyuk !

de emil la 12 octombrie 2014 - 06:56

„a sponSoriza”, nu „a sponzoriza”. Ultima variantă e corectă în ungurește

de valer la 12 octombrie 2014 - 08:08

e bine pentru el sponzoriza ca numa asa aude in jur si isi aduce aminte ca e roman dupa o palinkuta platita de primarie sau ceva barat.
tot careiu stie ca de la primarie se sustun numai unele sporturi si cxa flotentina face bashet de peste 10 ani si inca nu a primit sponsorizari si nici macar o diploma la gala sportivilor desi la turneul din decembrie au fost peste 20 de echipe! nici atletismul lui marneanu nu capata sustinere ca si arpi de care nimeni nu a auzit sa aiba rezultate de valoare.
saracu mircea podoba sta tot la mila sposorilor si abia dupa ce scrie buletinu de carei i se mai arunca un echipament si o diurna da nu ceva pe care sa se poata mereu baza.
pe copii crescuti si pregastiti trebe sa dea la alte cluburi ca sa aiba un viitor asa ca mai usor cu vorbele cand nu ai nici macar o informatie reala!

de podinaioan la 12 octombrie 2014 - 09:03

Sunt sotia lui Nelutu am participat la un evenimet f drag sotului si sunt f indignata de rautatile dupa meci si apelativele unor d ne ,, inpotriva unui om care din tot sufletul este alaturi de orasul natal sportului careian,,, sa va ganditi de acu incolo sa apreciati faptele gesturile frumoasa fata de cei care mai simt ceva pentru orasul natal ,, ca viata a demonstrat ca incet ne rarim si pacat! mare pacat ca suntem rautaciosi chiar invidiosi,,,, nu mai vb ca il facem pe sportivul orasului cum nu ma asteptam fara sa fi avut o vina ,,,RUSINE ,, ASTEPT SCUZE PUBLICE

de careian la 12 octombrie 2014 - 11:15

sa va fie rusine ca incercati sa va folositi de imaginea lui mircea dohan senior ca sa va bagati in seama in acest mod total nedemn pentru cineva care se considera un fost sportiv!
nici nu e de mirare ca nu ati avul loc in echipa si ca faceti sportivii de ras cu asemenea comentarii sordide si suburbane!
sa va folositi de numele unui mare sportiv care a fost si inca este in inimile noastre mircea dohan va descalifica ca si oameni in primul rand si apoi ca neamuri! nu repede vom mai avea in carei un astfel de sportiv mai ales ca nici nu este incurajat sportul de performanta in carei. rusine celor care au uitat ca si podoba a fost in echipa si mai ales ca fiul sau ii calca pe urme cu mai mari performante chiar daca la alt sport! asa se intampla unde se baga arpi si karcsi si unde altceva e mai important decat performanta in sport!

de fosthandbalist la 12 octombrie 2014 - 11:29

mircea podoba nu e singurul uitat de pe lista de invitati la un meci de oldboys si nu am facut un AsemenEa scandal….nelutule vine vremea cand nu mai esti buricul universului si trebuie sa stii sa si pierzi ca in sport trebuie sa dai dovada de fairplay ca sa fii respectat!
nu esti singurul plecat din orasul natal care inca mai are nostalgii dupa vremurile de altadata dar poate nu ai inteles inca ca vremurile se mai si schimba si ca cei care traiesc in carei zi de zi stiu mai bine mersul lucrurilor decat noi cei ce suntem „pasageri prin oras”cu diverse ocazii

de Pălinca la 12 octombrie 2014 - 12:56

Chiar!
La ce echipă și când a jucat neluțu ăsta?
Că pare că-i cam găunos. Ca să nu zic că nu-l prea duce capul.
Handbaliștii sunt în general oameni cu scaun la cap, dar neluțu ăsta, după felul total agramat și fără noimă în care scrie, nu pare să aibă prea multă minte. Și nici școală. Sau tipul este beat mereu atunci când scrie.

de papadia la 12 octombrie 2014 - 13:48

podinaioan 11 octombrie20:21
ce intelegeti prin competitia intre sporturi?
cine poate lua mai mult de la primarie prin trafic de influenta?
oricum fiecare isi sustine sportul preferat dar ce te faci cand primaria sustine numei anumite sporturi si tocmai pe cele care nu aduc cele mai bune rezultate de performanta?
ce te faci cand trebuie sa iti dai copii crescuti de tine la alte cluburi pentru ca primaria nu este interesata de copii careieni ce fac performanta?
nu ar fi normal ca sa se aiba in vedere toate sporturile practicate in oras si nu numai cele de care se ocupa consilierii udmr? inainte de a scrie ebine sa si ganditi lucrurile sau sa va intersati mai atent despre ce si cum se procedeaza la primaria din carei daca tot sunteti asa de sfatos!

de gratian boros la 12 octombrie 2014 - 15:37

raman consternat sa vad cum aici cativa postaci ascunsi dupa niste nickname-uri incearca sa dicrediteze un om doar ptr simplu motiv ca a avut si el o parere personala …nu am inteles de ce se intampla acest lucru , sa fii pus la zid de catre niste oameni mici si complexati .

de careian la 12 octombrie 2014 - 17:35

domnule gratian tot respectul pentru activitatea dvs dar omul la care faceti referire a afirmat la 08.10. h14;04 ca”Tare mi as dori sa nu mai citesc comentarii de genul nefundamentat ca ala asa,celalalt asa,ala nu ca i de al meu Si incepem sa dam cu parul exact unde nu trebuie !”
de ce credeti ca parerile lui personale eronate sunt mai de luat in seama decat situatia reala de la carei?
adica daca semnalez un derapaj de la normalitate sunt mic si complexat in opinia dvs?
despre ce zid vorbiti si cum puteti sa incurajati minciuna numai pentru ca vine de la un apropiat al dvs?numai pentru ca nu se intampla lucruri frumoase cu sportivii de performanta din carei nu inseamna ca nu avem dreptul sa spunem lucrurilor pe nume;de fapt adevarul deranjeaza mereu!
am vazut ca sunteti apropate de handbal si sportivi si atunci cum motivati ca nu a fost acolo si mircea podoba si ca sporturi de performanta din carei nu primesc fonduri de la primarie si trebuie sa isi caute „sponzori” cum spune acel om …care nu e mic?
daca vreti adevarul de ce nu verificati mai intai daca informatiile pe care le refuzati sunt sau nu exacte si apoi sa ridicati bota si sa dati in altii mici si complexati? e mai usor sa aruncam cuvinte grele fara documentare decat sa verificam daca ce le afirmate sunt sau nu adevarate.

de podoba mircea la 12 octombrie 2014 - 18:16

Buna !!! Iar nu aveti ca ce sa va ocupati ??? Daca pe mine nu ma intereseaza faptul ca nu am fost chemat sau invitat la acest eveniment sportiv,dar am participat ca si spectator, de ce va intereseaza pe VOI ??? Comentariile pro si contra nu isi au locul si nu sunt justificate !

de gica la 12 octombrie 2014 - 18:28

emilut , nu este corect a sponzoriza. Pe ungureste este ” szponzoriza „.Mai cauta si tu pe google.Iar ai vrut sa pari mai destept si nu ti-a iesit S-au a fost prea devreme cand ai primit telefonul pentru a mai scrie ceva la comanda.Ai gresit articolul , si ai nimerit si tu ca si musca in rahat…..
Așa e! Dar ca să fii fair-play trebuie să ai și suflet!

de andrei la 12 octombrie 2014 - 18:53

pe mine nu ma intereseaza pe ungureste ca eu primesc salaru in bani romanesti si scriu in romaneste si daca nu sunt roman

de jolti la 12 octombrie 2014 - 18:54

pe tulipaneste nu este a sponzoriza ci a baga mana la banii careienilor!

de gratian boros la 12 octombrie 2014 - 19:23

@ careian
si duplicitari sunteti .
Cu ce a gresit unchiul meu ca il umiliti de o saptamina ?…..

de podinaioan la 12 octombrie 2014 - 19:28

Am sa ies definitiv de pe acest ziar ,acum. Cer scuze celor care au fost suparati din cauza mea.Pe ceilalti ii las sa rostogoleasca in continuare palincile si rahatul care le place asa mult.

de careian la 12 octombrie 2014 - 19:29

el singur se umileste…..doar nu ati crezut ca cineva va inghiti toate balivernele lui….

de gratian boros la 12 octombrie 2014 - 19:46

@ careian
Ati afirmat urmatoarele :
sa va fie rusine ca incercati sa va folositi de imaginea lui mircea dohan senior ca sa va bagati in seama in acest mod total nedemn pentru cineva care se considera un fost sportiv!
nici nu e de mirare ca nu ati avul loc in echipa si ca faceti sportivii de ras cu asemenea comentarii sordide si suburbane!
sa va folositi de numele unui mare sportiv care a fost si inca este in inimile noastre mircea dohan va descalifica ca si oameni in primul rand si apoi ca neamuri! nu repede vom mai avea in carei un astfel de sportiv mai ales ca nici nu este incurajat sportul de performanta in carei.

LA CINE V-ATI REFERIT ?

de careian la 12 octombrie 2014 - 20:18

la cel care a inceput toata distractia de peaiciea in 8 oct la 14,04

de emil la 12 octombrie 2014 - 22:20

gâgă 12 oct 18:28

Exprimarea mea a fost nereușită, deoarece am vrut să transmit ideea că în românește este incorectă forma „a sponzoriza” și că forma cu „z” în loc de „s” este corectă în ungurește. Din felul în care am formulat, este adevărat că se putea înțelege și că ungurește s-ar scrie „sponzor”, caz în care, realmente ar fi fost o eroare. Că se scrie „szponzor” în ungurește este corect, dar era chiar irelevant, fiindcă mă refeream la faptul că PRONUNȚIA în românește cu „z” e greșită, ca și forma scrisă „sponzoriza”. Crezi cumva că aveam vreo durere la distanță că sunetul „s” se scrie în ungurește ca „sz”, iar cel scris „s” se pronunță „ș”? Fiindcă n-am precizat, suport consecințele. Dar asta nu înseamnă nici că accept că în ungurește este „szponzoriza”. Dacă tot știi atât de multe și faci trimiteri la google, dă-mi te rog un link în care să apară în ungurește „szponzoriza”, exact în forma în care l-ai scris între ghilimele. Să-mi îmbunătățesc cunoștințele de unguească. Nu accept forma „szponzor”, doar „szponzoriza”. Cum nu accept nici ”S-au a fost prea devreme…..”. Având sensul „ori” acel „s-au” trebuia de fapt scris împreună, adică „sau”, nu cum l-ai ortografiat. De fapt postarea ta nu avea treabă cu „szponzor”, ci urmărea insultarea mea, cum se vede din startul postării, care începe ireverențios, cu „emilut”, diminutivarea fiind peiorativă, cum se vede și din context, puțin mai încolo. Nu intenționez să par altfel decât cum sunt. Și eu sunt absolvent de 8 clase în care se făcea gramatică, spre deosebire de tine, pe care ortografierea „s-au” în contextul în care trebuia utilizată forma „sau” te descalifică gramatical, adică spune că nu ai 8 clase de școală, ci eventual 8 clase ca la sanțius. Pentru faptul că „presupui” că scriu la comandă, telefonică sau nu, ceea ce este o altă insultă la adresa mea, îți transmit trei cifre și o virgulă. Adică 3,14. Evident, a mă-tii. Te scutesc azi de urarea lui Emil pentru horthyiști, dar nu și de bonus, adică de multă, foarte multă autonomuie.

de lori la 13 octombrie 2014 - 07:11

in timp ce fraierii se cearta pe subiect , kanii au si facut burta mare cu fondurile alocate pentru evenimentul cu handbalu’

de pasarica la 14 octombrie 2014 - 09:55

Ce se mai baga in seama si acest podinaioan.Una sufla ca si kovrigarul cu planul lui de managment sportiv . Tine partea primarului ca a organizat acest eveniment si trebuie sa-l pupe undeva.Dar cand Florentina a organizat un eveniment de 3 ori mai mare,nu s-a facut atata zarva in jurul lui.

de rusinica........ la 4 noiembrie 2014 - 10:37

Imi spuneti si mie ,cum se poate ajunge sa joci un meci pe terenul din parc?Cat este taxa/ora? Dar la terenurile de tenis de camp? Sau este proprietatea lui Brem Arpad?

Lasati un comentariu