Minoră rănită în accident rutier

• publicat la: 13 octombrie 2014
Minoră rănită în accident rutier

Duminică după-amiază pe strada George Călinescu din municipiul Satu Mare a avut loc  un eveniment rutier .

Din cercetările efectuate la faţa locului de poliţiştii rutieri sătmăreni a  rezultat faptul că Dan B. de 38 de ani a condus autoturismul marca Peugeot pe strada menţionată anterior, iar pe fondul neacordării priorităţii de trecere ar fi  acroşat o minoră în vârstă de 6 ani care, în calitate de pieton era angajată în traversarea regulamentară a străzii pe trecerea pentru pietoni marcată şi semnalizată corespunzător. În urma impactului a rezultat accidentarea gravă a fetiţei.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

                   Poliţiştii solicitaţi să intervină la 3 cazuri de lovire

Sâmbătă  după-amiază poliţiştii din Ardud au fost sesizaţi de către Iosif K. despre faptul că ar fi fost agresat de o persoană de sex masculin. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că reclamantul ar fi consumat băuturi alcoolice împreună cu Vasilică O.  iar la un moment dat între cei 2 s-au iscat discuţii contradictorii care au degenerat într-un conflict spontan în timpul căruia Vasilică O. I-ar fi aplicat reclamantului mai multe lovituri cu pumnii în zona capului provocându-i leziuni.

Ieri  în jurul orei 22.30 poliţiştii Secţiei Satu Mare au fost sesizaţi  de către Csaba B. în vârstă de 33 de ani din localitatea Atea despre faptul că ar fi fost agresat fizic. Deplasându-se la faţa locului oamenii legii au stabilit că Endre B. ar fi consumat băuturi alcoolice împreună cu reclamantul  pe acest fond între cei doi au intervenit neînţelegeri , iar Endre B. i-ar fi aplicat reclamantului o lovitură cu o sticlă la nivelul capului.

Duminică seara , în jurul orei 21.30 poliţiştii Secţiei Petreşti au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112 de către Vasile S. din localitatea Tiream despre faptul că ar fi fost lovit de 2 persoane de sex masculin. Din verificările efectuate a rezultat faptul că între reclamant şi Sorin B. şi Marius S. Pe fondul unor neînţelegeri personale a intervenit un conflict spontan în timpul căruia reclamantul ar fi fost lovit de cei doi cu pumnii,  picioarele şi un obiect contondent(par din lemn), iar acesta la rândul lui le-a aplicat celor 2 lovituri. În urma altercaţiei reclamantul şi Sorin B. au suferit leziuni.

În toate cazurile victimele  au fost transportate la unitatea medicală pentru a li se acorda îngrijiri medicale, însă nu a fost necesară rămânerea sub supraveghere medicală.

Oamenii legii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe în situaţiile amintite anterior, persoanele fiind cercetate în stare de libertate.

                   Infracţiuni rutiere

Duminică dimineaţă poliţiştii din Racşa au identificat în trafic pe strada Avrămeni din  localitate  autoturismul marca VW la volanul căruia se afla un tânăr sătmărean. În urma controlului efectuat a rezultat faptul că tânărul este minor, în vârstă de 15 ani şi nu poseda permis de conducere.

În acest caz se fac cercetări sub apsectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Tot ieri poliţiştii Secţiei Livada au fost sesizaţi despre producerea unui eveniment rutier pe raza localităţii Halmeu soldat cu pagube materiale . Din primele cercetări a rezultat faptul că Alexandru K. de 45 de ani  a condus autoturismul marca Seat din direcţia localităţii Turulung în direcţia localităţii Halmeu , iar la intrare în Halmeu a acroşat cu partea dreaptă a autoturismului pe care îl conducea , autoturismul marca VW care era staţionat pe podul de acces în curtea unui imobil. Din fericire în urma evenimentului nu au rezultat victime omeneşti, doar avarierea autoturismelor. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul acesta indicând o concentraţie de 0,88 mg/l alcool pur

în aerul expirat, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoomiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care , la momentul prelevării mostrelor biologice are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge.

În ambele cazuri persoanele sunt cercetate în stare de libertate.

În cadrul acţiunilor desfăşurate  în duminică  pe raza municipiului şi a  judeţului Satu Mare  pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor  rutiere  au fost aplicate    109  contravenţii  în valoare de  12000 lei.

 

Lasati un comentariu