Peste 200 de elevi cu păduchi, la început de an şcolar în judeţ

• publicat la: 5 octombrie 2014
Peste 200 de elevi cu păduchi, la început de an şcolar în judeţ

Odată  cu   începutul  de an şcolar,medicii si asistentii scolari au purces la examinarea copiilor din cele 166 de unităţi de învăţământ, creşe, grădiniţe, şcoli generale, licee şi unităţi speciale,pentru depistarea gradului stării de sănătate si igienă a acestora.

Au fost controlati peste  32.000 de înscrisi în unităţile amintite,scopul principal fiind acela de a identifica copiii cu afecţiuni contagioase.

In urma triajului epidemiologic ,un număr de  585 copii au fost depistaţi cu diverse boli,la nivel de judeţ vorbind.

Potrivit statisticilor oferite de DSP Satu Mare, 262 de copii au pediculoză (păduchi), 10 copii sunt cu scabie, 12 cu BDA (boala diareică acută), 237 cu angine, 15 cu micoze, 2 copii cu alte boli parazitare, iar 46 de copii au intrat la recontrol pediculoză.

Ca o curiozitate,din totalul de 585 cazuri depistate,433 provin din mediul urban,în special în cazul anginelor,micozelor si pediculozei.

Statisticile nu au fost oferite  pentru fiecare oras în parte din judet,nici măcar pe zone  dar potrivit  datelor noastre ,culese de pe teren,de la elevi,cunostinte,cadre didactice,etc. , din cele 262 de cazuri de pediculoză ( păduchi),în jur de 50 au fost constatate la Carei.  Cele mai însemnate  cazuri sunt la clasele de rromi de la şcolile generale,cazuri ce persistă de ani de zile deoarece nu se iau măsurile adecvate de respectare a igienei.

 

redacţia

Lasati un comentariu