Spitalul Municipal Carei împânzit de camere video. E nevoie de medic oncolog şi oftalmolog

• publicat la: 3 octombrie 2014
Spitalul Municipal Carei împânzit de camere video. E nevoie de medic oncolog şi oftalmolog

 

Spitalul Municipal Carei  a rămas din iunie  fără medic oncolog, iar din vară s-a pensionat şi singurul medic specialist oftalmolog.

Directorul institutiei medicale careiene, dr.Elisabeta Rat  a declarat  pentru Buletin de Carei că a luat legătura cu cei de la DSP Satu Mare şi Cluj pentru a atrage  un specialist oncolog dispus să profeseze la  Carei,  iar pentru postul de medic oftalmolog a lansat un anunţ in Viaţa Medicală pentru scoaterea la concurs a acestui post.

,,Vă daţi seama că durează câteva luni până se vor demara toate procedurile legale aşa că abia după Anul Nou sperăm că vom avea un specialist oftalmolog. Până atunci am afişat la intrarea în spital lista cu cabinetele medicale unde se pot efectua consultaţii  sau  obţine vize pentru cei care doresc să frecventeze şcoala de şoferi sau pentru orice alte situaţii de urgenţă.

În ce priveşte oncologia, nu avem dreptul de a avea o secţie şi la Carei, există o coordonare  pe judeţ în ce priveşte acest aspect, medicaţia se poate prescrie pentru bolnavi doar la Satu Mare, iar când am solicitat de la Ministerul Sănătăţii  dreptul de a înfiinţa o astfel de secţie şi la Carei ni s-a comunicat că  ajunge cea de la Satu Mare unde secţia s-a mărit şi are 4 medici specialişti.  Avem disponibil un cabinet la Carei pentru orice rezident sau medic oncolog doritor. “

Spitalul Municipal Carei  a montat  recent un număr de 20 de camere de supraveghere amplasate la toate intrările,precum şi pe coridoare. Potrivit celor declarate de directorul Elisabeta Raţ, camerele de supraveghere au fost montate pentru  a suplini deficitul de personal de supraveghere, ca o metodă de apărare împotriva unor persoane certate cu regulile de conduită,  pentru a se urmări fluxul de persoane care intră şi ies în unitatea sanitară, dar nu sunt amplasate în interiorul saloanelor.

,,În lipsa fondurilor de investiţii de la Ministerul Sănătăţii sau de la Casa  Naţională de Asigurări de  Sănătate, spitalul a achiziţionat aceste camere din fondul de dezvoltare,din  veniturile proprii rezultate ca urmare a consultaţiilor şi serviciilor la cerere’’, a declarat pentru Buletin de Carei ,dr. Elisabeta Raţ. Potrivit raportului de activitate prezentat în cadrul Consiliului Local Carei la şedinţa din mai 2014,veniturile proprii aferente trimestrului II se ridică la valoarea de 60.000 lei.

Daniela Ciută

comentarii

de Orbul. la 4 octombrie 2014 - 07:54

A plecat o alcoolista!!
Plange cineva dupa ea??
Nu stia descat sa-si bata joc de pacienti!!

de pestele la 4 octombrie 2014 - 08:21

nu era mai mare ca si alti medici pescari pe lacul ianculestenilor fara sa plateasca taxa de zi…de ce nu spuneti cum si-au batut acestia joc de tinara femeie care a ajuns la timisoara unde a i/au amputat piciorul dupa tratamentele de aici???
macar la ochii era o buna specialista si era si romanca si deranja!!

de diu la 6 octombrie 2014 - 12:52

o gramada de asistente facute peste noapte vb foarte urat si arogant cu pacientii….niste analfabete care nu stiu sa faca o injectie

Lasati un comentariu