“VREI la VOT – Pe 2 noiembrie, elevii iau atitudine!”

• publicat la: 29 October 2014
“VREI la VOT – Pe 2 noiembrie, elevii iau atitudine!”

Campania “VREI la VOT – Pe 2 noiembrie, elevii iau atitudine!” este un manifest iniţiat şi implementat de Consiliul Regional al Elevilor Nord-Vest şi Consiliul Regional al Elevilor VEST.

Pe termen scurt, cele doua organizaţii doresc să sporească numărul elevilor şi tinerilor prezenţi în 2 noiembrie la urnele de votare.

În viitor, considerăm importantă conştientizarea, informarea şi exercitarea dreptului la vot a majorităţii elevilor, astfel încât aceştia să devină o masă însemnată şi luată în seamă în ceea ce priveşte planurile decidenţilor.

“Sesizând lipsa unor campanii de promovare, conştientizare şi îndemnare a elevilor care au împlinit 18 ani să îşi exercite dreptul la vot, am considerat necesară şi indispensabilă o astfel de campanie, aşa că am iniţiat “VREI la VOT”. Totodată, ne adresăm tuturor tinerilor pânâ în 35 de ani, cu toţii ar trebui să ne respectăm şi asumăm rolul în societate şi să ne exercităm această libertate a votului. Campania urmăreşte în primul rând sporirea numărului elevilor la urnele de votare şi nu dorim să se oprească aici, dimpotrivă, scopul nostru este ca aceasta să devină un pilon în ceea ce priveşte mobilizarea elevilor la fiecare sesiune electorală!”(Ioanis Divoiu, Preşedinte al Consiliului Regional Nord-Vest)

“Suntem conştienţi că majoritatea elevilor pe care îi reprezentăm nu au înca 18 ani şi, implicit, drept de vot.Inerent, candidaţii nu prezintă un interes la fel de ridicat ca şi pentru celelalte grupuri sociale. Campania VREI LA VOT, iniţiată de Consiliul Regional al Elevilor Nord-Vest şi Consiliul Regional al Elevilor Vest este mesajul nostru de conştientizare pentru elevii şi tinerii români care îşi pot exercita dreptul la vot.Având în vedere ca cei menţionaţi anterior sunt cea mai apropiată categorie socială de tinerii fără drept la vot, suntem siguri că aceştia ştiu cel mai bine care sunt interesele şi doleanţele elevilor din România, astfel, indiferent care ar fi parerea lor, îi rugăm să meargă la vot şi să şi-o exprime! Era momentul să vină o inţiativă din partea elevilor, a celor tineri şi mă bucur că sunt printre iniţiatori.” (Filip Tisu, Preşedinte al Consiliului Regional al Elevilor VEST)

În mod inevitabil, ultimele scrutine electorale, fie că au fost puse sub semnul alegerilor prezidențiale, parlamentare, locale sau europarlamentare au avut o prezența la vot scăzută în rândul tinerilor.

Faptul că generațiile tinere, marcate de perseverență, inovație, cu atribute principale precum  creativitatea, spontaneitatea și viziunea pe termen lung nu mai sunt interesate de un proces ce determină viitorul lor colectiv reprezintă un semnal de alarmă pentru întreaga populație, iar  dorința de schimbare, motivarea intrinsecă și încercarea de a face o Românie mai prosperă pentru noi toți le pot fi insuflate doar de către cei de o vârstă cu ei.

Faptul că eşti cetăţean român în România îţi dă dreptul la vot, NU lipsa manifestării acestuia. Aşa că hai, fă un efort pentru viitorul tău şi al nostru şi foloseşte la maximum acest drept! Ne vedem pe 2 şi pe 16 noiembrie la vot!

comunicat Consiliul Elevilor NV

comentarii

de Horia Mărieș la 31 October 2014 - 04:54

Da deștept mai este sasul ăsta. Mă refer la Szasz Lorand.
Învățați de la el, tinerilor elevi care ați implinit 18 ani și aveți drept de vot.
Invătați de la el fiindcă este marele maestru sătmărean al manipulările, mare sforar, cel care minte poporul nu cu televizorul ci cu Gazeta (de N-V)

Auziți si voi ce-i fată mintea: “Iohannis atentează la iarba careienilor”.

Păi la așa o crimă ecologică, devoalată de un sas (de pupincuritsul Szasz L.), finul de cununie al primarului Kovacs Jeno, cum să mai putem noi vota un neamț (pe Klaus Werner Johannis)?

Numai liberalii careieni sunt de vină! Așa cum se vede și din poza publicată in articol, liberalii din Carei (asta dacă ar fi să-l credem pe Lorand) au “violat” mediul: au săpat două gropi de cca 8 cm diametru în gazon, ca să amplaseze un panou publicitar al candidatului Johannis. Iar asta este’ evident, o crimă abominabilă.

Nene Szasz L, ai dat din nou dovadă că doar doi neuroni ți-ar fi de ajuns, la cât se deștept te arăți. Ai o logică de fier.
De fier ruginit bine de tot. Mai lasă-ne!

de agnes la 31 October 2014 - 07:33

nu e sas ci e cu tata roman si mama unguroaica si e cu sesu in el pe unde umbla…se lauda ca e fin de primar si poate sa faca ce vrea el pana il ajuta lajos…despre lucrarile din oras ale nasului nu scrie ca nu are voie si apoi nici nu mai primeste banutii de la sefu lui cu care nasu a semnat contractele de lucrari prin oras….sa scrie si de unde are nasu pavajele din curte si termopanele de la casa si atunci o sa creddem ca ii pasa de carei si de banii orasului

Lasati un comentariu