Alegeri prezindenţiale 2014 la Carei. Două maşini poartă rromi de dimineaţă la secţia de votare 75 sub privirile nepăsătoare ale institutiilor statului

• publicat la: 16 noiembrie 2014
Alegeri prezindenţiale 2014 la Carei. Două maşini poartă rromi de dimineaţă la secţia de votare 75 sub privirile nepăsătoare ale institutiilor statului

UPDATE: h19,00

Listele suplimentare se umfla pe ora ce trece la mai multe dintre sectiile de vot careiene.La sectia 75,unde toata ziua masinile din imagini transportau zeci de neamuri si rude  ale soferilor,toate rromi de pe strazile Danko Pista,Baltilor sau Cerbului,dupa cum au constatat agentii careieni,pe listele suplimentare figurau la ora 19,00 un numar de 55 de persoane. La sectia de la Scoala generala 1 lista suplimentara cuprindea la ora 19,00 un numar de 65 de persoane iar la sectia de la Scoala generala 3, un numar de 55 de persoane.

UPDATE:h 17,20

Violente verbale fara precedent,invective si incercari de lovire din partea unui membru din staff-ul PSD Carei,Gabriel Sorian,la adresa liderului liberalilor careieni,Ilie Ciută,în apropierea sediului  Politiei   Carei. Vizibil deranjat de sesizarile liberalilor legate  de  cursele regulate ale unor masini ce aduceau rromii din cartierul Băltilor la vot,membrul socialdemocrat Sorian  l-a urmarit pe Ilie Ciută şi apoi l-a  amenintat ,după care  a incercat să sară la bătaie ,proliferând in tot acest timp injurii ,in prezenţa lui Mirel Govor. Conflictul a fost aplanat datorită prezenţei de spirit a liberalului Ciută.

 

UPDATE:h 17,00

Desi au fost facute sesizari pentru masinile SM 06 FIT si SM 05 VOB,acestea aduc  regulat votanti din cartierele rromilor la vot. Sfidatori chiar,soferii nici nu se mai feresc,ceea ce ne face sa ne punem intrebarea  de ce Politia nu isi intra in atributiuni?

UPDATE: h16,00

6.536 de careieni au votat pana  la aceasta ora in municipiul Carei,cu 1.000 mai multi decat in turul I,la aceiasi ora. Foarte multi   votanti pe listele suplimentare. Mult mai multi decat in  primul tur,cand erau multi sositi pentru Ziua Mortilor. Cei mai multi votanti pe liste suplimentare,67, gasim la gradinita nr.5 de pe strada Tireamului desi  nu se afla nici in apropiere de gara si nici in apropierea unui drum national sau intens circulat. Sectia 84 se afla insa in apropierea strazilor  Dr.Marinescu. O alta sectie cu multi votanti pe liste suplimentare este si sectia 82,cu 40 de persoane inscrise pana la ora  16,00.

La secţia de votare nr. 88 din Ianculeşti au votat până la ora 16.00,  145 de persoane, dintre care 124 pe liste permanente şi 21 figurau pe liste suplimentare.

Doamna Anica a fost întrebată  pentru ce a votat, ea a declarat că ,, am votat pentru binele ţării! Pentru tineret, să le fie mai bine, că ei contează mai mult acum. Sper să le fie mai bine, pentru că dacă le va fi bine, implicit şi pentru noi, cei mai bătrâni va fi!’’

Doamna Han Melania Maria spune că a votat pentru ,,ca să fie mai bine pentru ţară. Pentru ca tineretul să aibă locuri de muncă, să le fie mai bine lor! Noi bătrânii nu am prins vremuri bune, nici în trecut şi nici până acum, mulţi au fost nevoiţi să-şi părăsească ţara şi sper şi vreau să vie înapoi în România, să nu mai doarmă prin străinătate. Dumnezeu să-i dea înţelepciune, să nu le slăbească credinţa celor care vor conduce ţara.’’

Domnul Avram Costea, un ianculeştean de 82 de ani a venit să-şi dea votul ,,pentru binele poporului, să avem un trai mai decent, să fie înţelegere, nu ură!  Să fie un preşedinte care este prieten cu poporul, nu duşman!’’

UPDATE h 15,00

La ora 13.00, s-au prezentat la vot 21.49% din alegătorii din judeţul Satu Mare. La aceeaşi oră, în primul tur al alegerilor prezidenţiale 2014, în judeţul Satu Mare s-a înregistrat o prezenţă la vot de 15.42%.
La  Carei,unul dintre pacientii de la spital pentru care s-a  cerut urna mobilă,a refuzat să voteze pentru că nu a dorit să completeze declaraţia pe proprie răspundere. Urna mobilă a fost solicitată de 65 de pacienţi de la spital.
UPDATE:  h12,45

Cititorii ne semnaleaza noi si noi informatii legate de desfasurarea procesului de votare din Carei.In sprijinul autoturismelor sesizate ca ar face transporturi regulate la cabinele de vot,a sosit si masina SM-06-FIT,cu care ati facut cunostinta in turul I,la aceiasi sectie de votare. Pentru a nu fi luate in vizor asa de usor,masinile isi lasa clientii in fata cladirii 9 mai .

La sectia de vot nr.84,presedinte Pongracz Eva,care a facut sesizari in primul tur  pentru inlaturarea bannerelor pana la distanta de 200m desi in lege era mentionata distanta de 500m,sunt  81 de solicitari pentru urna mobila dintre care 65 de la Spitalul Municipal si 16 de la Caminul de Batrani.

Pe listele suplimentare de la sectiile de votare din oras  se gasesc in jur de 10% din totalul peroanelor votante.

UPDATE: h12,00

La aceiasi sectie 75,noi masini au fost depistate ca aduc regulat cetateni la cabinele de vot. Au fost depuse   sesizari pentru  autoturismele MM-09-GWK si SM-35-ROX

UPDATE: h 11,20

La Sectia 75,de la Liceul romano-catolic Calasantius,unde semnalam la ora 10,00 prezenta ridicata la vot fata de primul tur, un Opel albastru face curse  regulate cu votanti. Au fost depuse sesizari la Politie pentru masina SM-05-VOB. La sectia respectiva sunt arondati majoritatea etnicilor rromi din oras.

Biroul Electoral Central a anunțat primele date și arată că până la ora 10:00 au participat la vot 8,51% din alegători. În 2009 au fost 7,52% din alegători. Județele cu cea mai ridicată prezență la vot sunt Olt – 11, 63%, Teleorman – 11,34%, Ilfov – 10,87%. Cea mai slabă prezență la vot a fost în Harghita – 4,69%, Covasna – 5,28%, Suceava – 6,69% și Maramureș – 6,72%.

UPDATE: h 10,00

Prezenta mai mare la urnele de vot fata de acum 2 saptamani. Comparativ cu primul tur,la sectia 75 au votat 105 persoane fata de 77 la aceiasi ora in data de 2 noiembrie.Mai mare prezenta si la sectia de la Scoala generala 1,sectia 78,unde au votat la ora 10,00 131 de persoane fata de 95 in primul tur,la aceiasi ora. La sectia 77 de la Liceul Simion Barnutiu,au votat pana la ora 10,00 un numar de 112 persoane.

Au fost semnalate din partea unor localnici, prezente ale unor membrii din staff-ul de campanie al candidatului PSD si UDMR, in zona cu populatie rroma.

Toate cele 14 sectii de vot din municipiul Carei au fost deschise începând cu ora 7,00 si se vor închide la ora 21,00.Sunt asteptati la vot în al doilea tur de scrutin,peste 21 de mii de careieni cu drept de vot,din cei 21.112 locuitori înregistrati la ultimul recensământ,pentru a alege intre cei doi candidati rămasi in cursă.

Cei doi candidati sunt presedintele PSD Victor Ponta şi presedintele PNL Klaus Iohannis.

Acest scrutin este marcat de scandalul votului din diaspora, unde în primul tur s-au format cozi uriaşe si sute de oameni nu au reusit până seara să ajungă la urne. Si astăzi, 16 noiembrie,în faţa sectiilor de vot din Occident, cetăţenii români  au venit cu noaptea în cap la vot, formându-se noi cozi la Paris, Chisinău, Torino, Munchen si Londra.

Printre ei se află şi copii şi membrii de familie ai careienilor,care vor afla  după ora 21,00 care va fi soarta lor în următorii 5 ani. Mesajul transmis prin intermediul televiziunilor judetene si al presei de către primarul municipiului Carei a fost unul clar si explicit,de sustinere  a unui candidat care a oferit un anumit fond din partea guvernului actual al ţării  pentru actuala conducere locala.

Nici măcar un cuvânt sau o referire nu a fost făcută la adresa celor  ce au fost nevoiti să-şi părăsească oraşul în lipsa locurilor de muncă  , a unor condiţii de trai mai bune. Nu puţini  sunt cei plecaţi din Carei pe meleaguri străine. Sunt din toate categoriile sociale şi din toate categoriile de vârstă. Pentru aceştia,conducerea oraşului nu a avut nici  un mesaj.

Astăzi este cea mai importantă zi din ultimii 5 ani, ziua în care ne alegem împreună preşedintele.

Spre deosebire de vremurile  demult apuse,când bătăliile se câştigau pe câmpul de luptă,astăzi ele se adjudecă cu ştampila electorală pusă pe buletinul de vot.

Președintele României este ales prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat. Mandatul Președintelui României este de 5 ani și se exercită de la data depunerii jurământului. Articolul referitor la durata mandatului președintelui țării (Art.83) a fost unul dintre cele care au suferit modificări în Constituția din 2003 față de Constituția din 1991 (prima Constituție de după Revoluția din decembrie 1989), în aceasta din urmă fiind prevăzut un mandat de patru ani.

Vă vom ţine la curent,pe parcursul zilei,cu informaţii legate de procesul de votare.

 

redacţia

comentarii

de sanislau la 16 noiembrie 2014 - 10:46

primarul udemerist a scris indemnuri pentru secera si ciocan ca presedinte!!!
vom ajunge ca svabi si maghiarii sa voteze romanul si romanii pe sibian

de preot la 16 noiembrie 2014 - 13:07

are Domnul grija de tati…chiar daca noi. nu com apuca…

de safieclar la 16 noiembrie 2014 - 13:20

nici cotietz si nici csikos nu ma reprezinta sa fie clear…

de unirea la 16 noiembrie 2014 - 13:20

ati luat o tona de bani d ela noi pentru bal si voi va duceti la separeu cu presaedintele udemereului carai cu jeno facut membru de onoare la asociatia unirea???? de ce s/au retras la separeu jeno si marius si ionut cu victoras??? asa unire pregatiti romanilor aliati pesedistoudemeristi?

de votul la 16 noiembrie 2014 - 13:49

speriat de dna eugene?
nu mai fugi in ungaria ca de la sedinta cu ianculestenii de anul trecut?

de magyar la 16 noiembrie 2014 - 13:52

iar ne bagati pe gat coruptii de la pesedisti?

de HOROR la 16 noiembrie 2014 - 17:11

VOTAT !!!!Pentru o ROMANIE CURATA !!!! A lucrului bine facut !!!!!

de clausica la 16 noiembrie 2014 - 17:15

primaru cu prefectura acoopera diferenta de voturi in plus din ora ssi o folosesc pentru mantinerea puterii fara de care nu ar avea nici de mancare…toti sunt nioste penali jalnici…neamtu sa va manance ca normal ca va e frica ca va pune la munca si o beliti

de musca la 16 noiembrie 2014 - 17:19

da de banii dati la colorati de fotbalist si covacica ce umblau cu aro pe danko pista de ce nu scrieti????

de alma la 16 noiembrie 2014 - 17:20

pe ginerele a angajat la primarie jeno si apoi a adus toate cunostintele ce au pus banii la campanie si a ajuns primaria ca familiile mafiote siciliene acoperite de politie si prefectura!

de padurea la 16 noiembrie 2014 - 17:29

mai tineti minte cum o incasa finu sas de la gabi srian si cite picioar ein gura aluat ca a scris de el si evaziunile lui???/amu sia invat lectia si sta in pozitie de drepti capra numa daca da gabi telefon…oare la cine mai da telefon gabika cand intra dosarele pe rol????

de bugetaru la 16 noiembrie 2014 - 18:27

finul primarului covaci isi face treaba pt care este platit din banii careienilor … deranjat de liberali nasul primar comanda pe banda rulantA ARTICOLE IMPOTRIVA LOR PLATITE TOT DIN BANII CAREIENILORŞ
la asa nas asa fin-unu coldus cu retinere pe salaru de primar si celaalt dependent de ses…politia e cu ei!

de libelula la 16 noiembrie 2014 - 18:40

a reusit cavaciu sa distruga toata linistrea din oras ca sa nu vedem cum sifoneaza fondurile europene venite pentru lucrarile din oras!\
casa din debrecen a facut cu echipa din satmar ce lucra in centrul orasului si au mai facut si lucrari la casa fotbalistului din szalka,doi faliti cu afacerile lor dar eroi pe banii europei si ai careienilor!\
a ajuns primar pe aranjamentele lui lajos de la sedinta de udmr cand au scapat de beko si la pus pe jeno si de aici au inceput furtisagurile.
in 2008 jeno nu avea bani nici macar de poaine si umbla dupa imprumuturi pe la toti si dupa ce aajuns primar le zicea…ce..in banii aia stai tu?
la asfaltarea din 2010 a sifponat doar 15 miliarde cu firma din pericei..rstul au venit pe filiera proiectelor europene de la teatru sau centru sau cartiere..padurea furata ianculestenilor a fost doar un moft pt baiat.
a dat la nevasta sefului pesedist un post la castel si cu asta il tine in sah la fel si pe agronom cu terenurile din domeniile statului!

de carol la 16 noiembrie 2014 - 18:53

numai cu coloratii castiga coldusu alegerile in carei..vinyitura din asuaj si martinesti impsrte banii orasului pe comisioane ca sa isi pastreze scaunu.

de turismu la 16 noiembrie 2014 - 20:52

kovacs tata unde te ascunzi????
unde sunt voturile sustinatorilor??? finu platit din banii careienilor nu a reusit sa convinga careienii sa voteze [pontacu???
ai auzit racnetele lui govor??? fiecare pesedist sa aduca 8 oameni la vot in ultumul sfert de ora….hai ca sunteti jalnici!!!
sa meri la pinta sa ii faci omleta din ouale voastre/banditi nenorociti ce sunteti!

de svabii careienii la 16 noiembrie 2014 - 20:55

de ce nu ati pus afisele cu iohannis la sediu la fdg careiul???
nu va este rusine sa stati langa kovacs si lajos care numai fura de la nopi si ajutoarele si voteeaza cu psd!!!!
muller trebuie schimbat si adus altcineva care ne iubeste!
muller a vandut fdg la udmr pentru lajos!

de monta la 16 noiembrie 2014 - 21:11

rusine pontacule!!!la fel xca si kovacica nu iesi sa dai ochii cu votantii,nemernicule,numai banii lor iti trebuiesc,da va vine voua randu sa il vizitati pe nastase si sa ramaneti cu el!!!!

de victorie la 16 noiembrie 2014 - 21:16

ponta sta in baie si plinge si sasucu finucu se pregateste sa il stearga la kor pe jeno pentru cita banet au smanglit de la careieni!!!!!!!!!
nu plingeti prea mult ca mai trebe sa dati cu subsemnatu la dna,hotilor!!!!!

de viorel la 17 noiembrie 2014 - 11:39

psd si la piscolt a transportat persoane la sectiile de votare cu auto SM31LRM condus de Holberger Raul dar autoturismul este a lui LUCACIU MARIA aceasta era intr-una din sectiile de votare fiind reprezentantul unui partid la aceea sectie.

de diu la 17 noiembrie 2014 - 23:50

psd-istu ionut il sterge la cur pe kovacs si kakaizer….fraiere..lasate esti penibil de prost

Lasati un comentariu