Cupoane UE în campanie electorală

• publicat la: 7 November 2014
Cupoane UE în campanie electorală

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban l-a acuzat pe premierul  Victor Ponta că se foloseste de ajutoarele acordate de UE persoanelor sărace pentru a-si face campanie electorală. “Să îi fie ruşine!”, a spus Orban.

Intr-o conferinta de presa tinuta, vineri, la sediul ACL, Ludovic Orban i-a acuzat pe primarii PSD  că le-au spus românilor “cu subiect si predicat” faptul că cetatenii aflati sub pragul saraciei vor primi cupoanele pentru ajutoarele UE “numai daca Ponta iese presedinte”.

“O asemenea dovada de cinism din partea Guvernului nu a existat in istoria campaniilor electorale. UE nu a instituit acest fond de ajutorare a persoanelor defavorizate pentru a-i crea avantaje electorale lui Victor Ponta, pentru a ajuta vreun partid politic din UE. In nicio tara europeana, niciun guvern   si niciun partid politic nu incearca sa obtina foloase necuvenite electorale de pe urma acordarii acestor ajutoare.

Pana acum, ele se acordau de catre primarii. Prefecturile si consiliile judetene erau cele care se ocupau, verificau distribuirea ajutoarelor. Niciodata nu s-a trimis prin Posta Romana un astfel de cupon”, a declarat Ludovic Orban.

Vicepresedintele PNL le-a transmis un mesaj si premierului Victor Ponta si alegatorilor.

Sa ii fie rusine lui Victor Ponta ca incearca sa obtina voturi exploatand saracia cetatenilor romani, care sunt tinuti in aceasta saracie in primul rand de baronii care conduc judetele, care sunt polul saraciei in Romania!

Le transmit concetatenilor mei ca Victor Ponta nu are niciun merit in acordarea acestor ajutoare, ca ele sunt venite de la Uniunea Europeana si sunt finantate in proportie de 85% din fonduri europene, ca e dreptul lor legal sa le primeasca!”, a mai spus Ludovic Orban.

Guvernul Ponta a hotarat abia in luna octombrie sa acorde ajutoare alimentare pentru 3,3 milioane de persoane defavorizate, in conditiile in care programul de finantare fusese aprobat de Comisia Europeana inca din luna aprilie a acestui an, scria Romania Libera cu cateva zile inainte de alegeri.

Premierul Victor Ponta a explicat că, pentru evitarea controverselor, cupoanele vor fi distribuite prin Posta si nu prin primării, ca până acum, argumentând că primăriile au culoare politică. In schimb, în premiera, Executivul si-a inscris propria siglă pe cupoanele distribuite.

Mai mult, Guvernul a distribuit deja majoritatea cupoanelor, cu toate ca initial anuntase ca pachetele vor fi ridicate dupa alegeri pentru a nu fi masura speculata electoral. A doua parte a ajutoarelor va fi distribuita dupa turul doi al alegerilor.

Ajutoarele sunt reglementate pentru perioada 2014-2020, insa oficialii europeni au acceptat ca in 2014 ele sa fie distribuite intr-o singura tranşă.

sursa ziare.com

comentarii

de Victor la 7 November 2014 - 18:38

Victor V Ponta are credibilitate numai la persoanele care traiesc din ajutor sociai, desi PSD-ul cu marea lor privatizare ia adus in aceasta situatie DRAGILOR VOTATII IN CONTINUARE si o sa va fie si mai bine

Lasati un comentariu