În pragul turului doi,proteste în mai multe orașe

• publicat la: 14 November 2014
În pragul turului doi,proteste în mai multe orașe

Mii de oameni au ieșit în stradă vineri seară în mai multe orașe pentru organizarea de alegeri libere, în semn de solidaritate cu românii din diaspora.

Oamenii au ieșit în stradă în București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Sibiu, Arad, dar și în alte orașe.

Protestatarii scandează împotriva lui Victor Ponta. La București, în Piața Universității, s-a scandat, printre altele, “Ponta la gunoi, după turul 2″, “Jos, Ponta, jos, ești un mincinos”, “Mințiți poporul cu televizorul” , “Premier acoperit, pentru tine s-a sfârșit!”, “BEC nu uita Constituția!”, “Vrem secții de votare peste hotare”, “Plagiatorul ne fură viitorul” şi “Klaus, Klaus, Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse!”. Protestatarii au plecat în marș de la Universitate spre Guvern.

În Cluj Napoca în jur de 15.000 de oameni au ieșit în stradă, potrivit estimărilor Realitatea TV.

Se cântă de către jumătate dintre manifestanți „Treceţi batalioane române Carpaţii”, iar cealaltă jumătate răspunde: „în sens invers”.

Participanţii la miting au pornit în marş pe străzile din centrul Clujului şi scandează ”Ponta nu uita, Cluj-Napoca nu te vrea”, ”Uniţi salvăm toată România”, ”Afară, afară, cu PSD din ţară”, ”Jos plagiatorul”, ”Vor să voteze, lăsaţi-i să voteze”, ”Ponta nu uita, nu ne dăm pe mâna ta”.

La Timișoara s-au cântat piesele lui Vali Sterian și se scandează „Ponta și ai lui, trădătorii neamului” sau „Ponta, nu uita, Timișoara nu te vrea”, conform tion.ro.

Protestele s-au extins şi în alte oraşe din ţară. S-a ieşit în stradă şi la Iaşi Braşov, Oradea şi Zalău. Scandările sunt de regulă aceleaşi ca în toată ţara: pro vot în diaspora şi anti-Ponta. La Braşov se scandează și împotriva unui deputat: „ Avem o bucurie/Adam la puşcărie!” (este vorba de deputatul PSD Ioan Adam implicat în marile retrocedări forestiere şi pentru care DNA cere arestarea preventivă) şi „15 noiembrie încă o dată” (aluzie la manifestaţia anticomunistă din 1987 din oraşul de la poalele Tâmpei….cotidianul.ro

comentarii

de Horia Mărieș la 15 November 2014 - 14:29

Romanii din SUA le multumesc celor din tara ca au iesit in strada si-i cheama la vot | CoalitiaRomanilor.org

http://coalitiaromanilor.org/a20-romanii-din-sua-le-multumesc-celor-din-tara-ca-au-iesit-in-strada-si-i-cheama-la-vot.aspx

Lasati un comentariu