Iohannis: “Invit Guvernul să poftească în Parlament cu bugetul pentru 2015”

• publicat la: 17 noiembrie 2014
Iohannis: “Invit Guvernul să poftească în Parlament cu bugetul pentru 2015”

Luni, Klaus Iohannis a făcut prima declaraţie oficială, în cadrul unei conferinţe de presă, în care a început prin a le mulţumi românilor care l-au votat.

“Voi fi un preşedinte liber, care va reprezenta cetăţenii”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a reamintit că alegerile de duminică reprezintă pentru el cea mai plăcută surpriză, cu referire la prezenţa uriaşă de la vot.

“Dragi români, cu peste 6,2 milioane de voturi m-aţi ales preşedinte al României. Vă mulţumesc. Mulţumesc tuturor celor care au ieşit ieri la vot, o prezenţă fenomenală, peste 64%, este cea mai plăcută surpriză din aceste alegeri.

Campania a trecut, acum trebuie să ne apucăm de treabă, a precizat Iohannis.

“Eu sunt dispus să mă apuc foarte serios şi foarte hotărât de treabă. Românii au dat semnalul schimbării profunde în România. Acest semnal este extrem de puternic, atâr pentru mine cît şi pentru clasa politică”.

În ceea ce priveşte legea amnistiei şi graţierii, Iohannis a solicitat Parlamentului să pice actul normativ. A făcut apoi apel către partide pentru ca acestea să înceapă de urgenţă discuţiile pe legea votului electronic şi a votului prin corespondenţă.

“Nu vreau să se mai întâmple vreodată ce s-a întâmplat la votul în diaspora. Este inadmisibil”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a cerut preşedintelui să recheme toţi diplomaţii care nu au gestionat corespunzător situaţia din secţiile de vot

“Exprim încă o dată respectul pentru românii din diaspora, care au avut nevoie de multe ore să voteze, care au înţeles importanţa votului lor. Îl rog pe preşedintele încă în funcţie să analizeze situaţia votului în diaspora şi să recheme de pe post toţi diplomaţii care nu au gestionat corespunzător situaţia din secţiile de vot. Nu pot să accept să existe situaţii unde concetăţeni de-ai mei să fie trataţi cu gaze lacrimogene fiindcă vor să voteze”.

Un gând bun pentru partenerii externi

“Voi continua parteneriatele care sunt pilonii politicii externe ale României: parteneriatul strategic cu SUA, rolul şi locul nostru în NATO şi UE. Voi dovedi că România este un partener serios, credibil şi de cursă lungă”.

Bugetul pentru 2015

“Invit Guvernul să poftească în Parlament cu bugetul pentru 2015, cu cât mai repede cu atât mai bine”.

Iohannis a ţinut, de asemenea, să le transmită încă o dată românilor şi să îi asigure că va fi preşedintele lor.

“Dragi români, voi fi preşedintele românilor. Voi fi un preşedinte liber, vă voi reprezenta pe voi”, a conchis Klaus Iohannis.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu