La Carei,noua Primărie nu primeşte Starea Civilă. Căsătorii la Centrul Social

• publicat la: 25 noiembrie 2014
La Carei,noua Primărie nu primeşte Starea Civilă. Căsătorii la Centrul Social

Primarul municipiului Carei,Kovacs Eugen/Jeno,a considerat că  cel mai potrivit loc pentru  unirea destinelor a doi tineri,sala unde se oficiază căsătoriile,este la sediul Centrului Social Carei  şi nicidecum sediul noii Primării renovate.

Tinerii careieni care sunt  hotărâţi  să facă cel mai important pas al vieţii în doi,nu sunt doriti în sălile somptuoase ale noii primării,renovate din fondurile locale,din contribuţiile tuturor careienilor oneşti adică a celor care fac  efortul de a îşi achita constant obligaţiile ce le revin.

Cu alte cuvinte,sediul noii primării a fost renovat si pregătit a adăposti doar servicii care nu au a face prea mult cu publicul larg care ar putea  stresa  prin  prezenţă  inalţii funcţionari publici absorbiti  de  procesul identificării de noi şi noi înţelegeri  aducătoare de fonduri. Doar că nu se ştie exact pentru cine anume.

Primărie pentru noi ,nu pentru voi

Fascinat de istoria castelului Karolyi,primarul Kovacs a rămas ancorat în perioada medievală despre care povesteşte oaspetilor săi,când iobagii erau tinuti la uşa aşezământului şi trimisi la intendent sa le rezolve problemele,in alta cladire evident,pentru a nu aduce colbul pe luciul coridoarelor si al incaperilor somptuoase.

Lucrările de renovare a sediului noii Primării din Carei  au început   din anul 2010,termenul final de predare fiind luna noiembrie 2011.Firma Dominium care a  efectuat lucrările a beneficiat de tot suportul primarului,chiar dacă au fost aduse deservicii bugetului local prin plăţi efectuate în avans  şi prin ignorarea clauzelor contractului care prevăd sancţiuni pentru întârzieri la termenul de predare.(aici)

Cine s-ar fi gândit că cei doi primari au premeditat totul si că au alocat aproape 2 miloane de euro pentru renovarea clădirii Primăriei Carei unde serviciul de Stare Civilă să nu aibă loc?  Cu toate că de la un om care are datorii la bugetul de stat si  reţinere pe salar pentru recuperarea acestora dar  îndeamnă careienii să se îndrepte către casieriile Servicului de taxe şi impozite locale,te poţi aştepta la orice.

Sediul noii Primării recent renovate de pe strada 1 Decembrie 1918 este doar pentru birourile primarilor,al city-managerului,al juristilor,al Servicului de Urbanism,al Servicului de audit si proiecte europene si al nou înfiinţatei societăţi cu răspundere limitată denumită Cafeneaua  Culturală.

Nu merită careienii o sală de căsătorii în sediul  noii Primării Carei? Centru Social Carei este mai  potrivit pentru  mirii careieni?

La sediul Centrului Social Carei,aflat pe strada Progresului la nr.28,serviciul de Stare Civilă se află în stânga intrării principale si dispune si de o cameră pentru Arhivă.

Pe acelaşi culoar,intr-o sală aflată în apropierea serviciului de Taxe si Impozite Locale,se află sala rezervată oficierii căsătoriilor.

Astăzi de dimineata,sala receptionata in septembrie  era în stadiul …din imagine.

Alături de sala de căsătorii,se află încă în lucru  un grup sanitar care este dotat şi cu duşuri,încă neterminate. Recepţia a fost însă semnată.

În clădirea de pe strada Progresului,care adăposteşte  Centrul Social Carei,au fost surghiunite şi Serviciul de Taxe si Impozite locale Carei, Serviciul de Asistenta Socială, Biroul Agricol, Spaţiul Locativ  si  biroul de Stare Civilă.

Daniela  Ciută

 

 

 

 

 

comentarii

de gheorghe la 25 noiembrie 2014 - 22:47

VA RUGAM SA VA INTERESATI DE PROGRAMUL ZILEI DE 1 DECEMBRIE SI SA NE ADUCETI LA CUNOSTINTA .ar fi frumos daca sar organiza ceva la monument in aer liber un spectacol adevarat romanesc dar nu cred ca va fi ceva

de Buletin de Carei la 25 noiembrie 2014 - 23:01

Apreciem interesul acordat manifestărilor de Ziua Natională. Detaliile primite până la ora actuală de la Directia de Cultură le-am mentionat in cursul zilei trecute,24 noiembrie,la rubrica Eveniment,in articolul cu titlul Spectacol Omagial de Ziua Naţională.Inca nu am primit mai multe informatii legate de prezenta Vetei Biris de la spectacolul din 1 Decembrie si nici de ora de desfăsurare a manifestarilor de la Monumentul Ostaşului Român dar va vom tine la curent pe măsură ce vom afla.

de careian la 26 noiembrie 2014 - 08:00

o noua bataie de joc la adresa careienilor.
dispretuitor si mojic acest primar care ascunde ca are retinere pe salar pentru datoriile la bugetul de stat!

de gheorghe la 26 noiembrie 2014 - 10:40

va multumesc pentru raspuns dar tot ma intreb daca aceasta jigodie de om care este jeno nu vrea sa organizeze nimic de ziua nationala un spectacol in aer liber un foc de artifici de exemplu nu ar fi cazul ca partidele politice asa zise romanesti sa se implice ei nu numai in campanie electorala sa iasa in evidenta

de maria la 26 noiembrie 2014 - 12:30

focul de artificii il ofera saptamanal primarul prin actiunile sale care ne lasa fara replica.
soferul primariei carei prins cu masina primariei carei facand naveta la locuinta sa din ungaria si apoi proble,mele cu sotia si traficul de tigari nu sunt stiri de ici de colo si la fel si aruncarea careienilor pentru casatorii la centrul social!
ma mir ca nu crapa singura pielea de pe obrazul primnarului si a finului platit sa abata atentia de la astfel de batai de joc la adresa careienilor!
oare cum e sa fii primar si sa ai retinere pe salar pentru datorii la bugetul de stat si sa spui careienilor sa isi plateasca darile la timp cand el le are esalonate pe zeci de ani de acum inainte?

de rusinica........ la 26 noiembrie 2014 - 14:30

Iar dezgropati mortii ? Voi nu sunteti normali (PNL Carei).Orasul arata frumos iar cand vor fi gata toate lucrarile ca fi cel mai frumos oras din tara.De ce nu recunoasteti.

de finu la 26 noiembrie 2014 - 15:03

chioscurile au fost dezgropate si aduse pe strada de nasu ca sa arate orasul frumos? atunci trebuie sa recunosc ce este asa de evident

de indignat la 26 noiembrie 2014 - 18:50

Ptr.”rusinica”
Da,orașul începe sa arate frumos iar când vor fi gata lucrarile si Primăria va începe sa restituie băncii banii împrumutati ve-ti vedea ce impozite si taxe de parcare pentru mașini vom avea.(aveți grija sa nu patiti ca si jeno cu poprirea pe salar).Sa dea D-zeu sa aveți nevoie de aprobari de la Primăria Carei (UDMR-ista -daca tot va place sa faceti referiri la partide politice)si mai vorbim…cred ca nu o sa mai puneti baza pe cite pavaje s-au mai făcut.

de mircea la 28 noiembrie 2014 - 22:47

va dati seama cata ura are primarul la adresa careienilor muritori de rand daca nici nu suporta ca acestia sa se casatoreasca intr-o sala din noua cladire a primariei facuta din contributiile careienilor de fapt….un nenorocit cu retinere pe salar isi permite sa isi bata joc de careieni!

Lasati un comentariu