Oficiali europeni reacționează la scandalul votului din străinătate

• publicat la: 3 November 2014
Oficiali europeni reacționează la scandalul votului din străinătate

Haosul de la secțiile de vot din străinătate generează reacții internaționale.

Președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, i-a transmis o scrisoare președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în care afirmă că repetarea problemelor semnalate la votul din străinătate în primul tur al alegerilor prezidențiale din România ar constitui o “încălcare flagrantă a valorilor fundamentale ale Uniunii Europene iar câștigătorul unor asemenea alegeri nu ar beneficia de legitimitate democratică”.

Gunther Krichbaum spune că orice observator al situaţiei politice din România poate vedea că nu a fost vorba “doar de dificultăţi aleatorii în organizarea alegerilor, ci de o împiedicare voită a exprimării voturilor întrucât în alegerile anterioare s-a confirmat faptul că românii ce locuiesc în străinătate au tendinţa de a vota majoritar cu partidele şi candidaţii cu o orientare de centru-dreapta”.

“Secţiile de vot aflate în subordinea Guvernului social-democrat din România au primit indicaţii clare de la Bucureşti în sensul împiedicării voturilor exprimate masiv în favoarea candidaţilor de centru-dreapta. Acest lucru este absolut inacceptabil pengtru un stat membru al UE şi trebuie condamnat de Comisie”, spune acesta.

“De aceea, vă rog în mod insistent să interveniți în zilele ce urmează pe lângă Guvernul României, astfel încât toți cetățenii stabiliți în străinătate să poate exercita dreptul de vot prevăzut de lege”, se arată în scrisoarea oficialului german.

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell a anunțat la rândul său că s-a întâlnit, luni, la cererea sa, cu ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, pentru a discuta în legătură cu “preocupările” legate de românii care au încercat să voteze la Londra.

“M-am întâlnit astăzi (luni – n.r.) cu Bogdan Stanoevici, ministrul pentru românii din străinătate, pentru a discuta despre preocupările legate de românii care au încercat să voteze, ieri, la Londra”, a anunțat, pe Twitter, ambasadorul britanic la Bucureşti.

Întrevederea a avut ca subiect evenimentele de duminică de la secţiile de vot din Marea Britanie, unde au protestat peste 1.000 români care nu au putut vota./ cotidianul.ro

comentarii

de Horia Mărieș la 4 November 2014 - 04:20

La facerea lumii, Dumnezeu, pentru a-i ajuta pe oameni sã prospere, a hotãrât sã dea printr-o “Lege Divina” fiecãrei natii câte douã virtuti. Astfel, El i-a facut :
- pe elvetieni – ordonati si respectuosi fatã de legi;
- pe englezi – perseverenti si studiosi;
- pe japonezi – muncitori si rãbdãtori;
- pe francezi – culti si rafinati;
- pe spanioli – veseli si ospitalieri etc.
Când a ajuns la români, I-a spus îngerului consilier care si nota:
- românii vor fi inteligenti, cinstiti si buni politicieni;

Dupã ce a publicat-o în “Monitorul Celest”, îngerul a remarcat:
- Doamne, ai dat tuturor popoarelor câte douã virtuti, iar românilor trei. Oare în acest fel, nu cumva ei îi vor depãsi si exploata pe toti ceilalti?
- Aoleu, asa e! Ai dreptate! Atunci sã revenim cu o “Ordonantã”. Pentru cã virtutile Dumnezeiesti, o datã acordate, nu se mai pot lua înapoi, precizez cã nimeni nu va putea avea mai mult de douã virtuti, din cele trei, în acelasi timp !

Si astfel, se explicã de ce românii care:
- sunt inteligenti si cinstiti, în nici un caz nu fac politicã;
- sunt cinstiti si fac politicã, categoric nu sunt inteligenti;
- fac politicã si sunt inteligenti, fãrã nici un fel de dubiu, nu sunt deloc cinstiti.

Lasati un comentariu