Premieră la Teatrul de Nord

• publicat la: 7 November 2014
Premieră la Teatrul de Nord

Secția română a Teatrului de Nord prezintă duminică 9 noiembrie, de la ora 19.00 la Casa de Cultură, premiera spectacolului ”Inimă de câine” după Mihail Bulgakov în regia lui Cristian Ioan, scenografia Klara Labancz.

Spectacolul secției române a Teatrului de Nord a fost făcut după o dramatizare a romanului fantastic ”Inimă de câine” și descrie avatarul, metamorfoza chinuitoare care intervine în evoluția unui blând cățeluș maidanez din Moscova după ce a fost supus unui transplant de hipofiză de la o ființă umană – numai că această experiență de translație spre umanizare se dovedește a fi un eșec, personajul devenind un individ violent și imprevizibil de cea mai joasă speță.

În duelul dintre omenia câinelui și ferocitatea omului învinge cea din urmă iar cel care a experimentat schimbarea, profesorul Preobrajenski (adică Schimbătorul la Față) nu reușește decât să transfere animalului, odată cu inima unui om și tot ceea ce are specia noastră mai abject și mai scârbavnic.

Ipocrizia, cruzimea, prostia, intoleranța, violența, minciuna, vehemența, siluirea, răutatea, constrângerea, ticăloșia, barbaria… și fiecare mai poate completa pe linia punctată.

Se adeverește încă o dată că toți marii scriitori ai lumii vor fi veșnic contemporani cu secolele ce au trecut și vor mai curge …..Cristian  Ioan

Este valabil abonamentul Premieră ”Ștefan Mareș”.

Preț bilet: 30 lei.

INIMĂ DE CÂINE după Mihail Bulgakov

Regia artistică: Cristian Ioan
Scenografia: Klara Labancz
Asistent regie: Radu Botar
Mișcare scenică: Gabriela Tănase
Ilustrația muzicală: Manfredi Annamária

Distribuția:

Șarik – Ciprian Vultur
Preobrajenski – Stelian Roșian
Bormenthal – Vlad Mureșan
Zina – Alina Negrău
Daria Petrovna – Rora Demeter
Fiodor – Carol Erdos
Tovarășul cu greutate – Tibor Székely
Doamna nervoasă – Carmen Frățilă
Schwonder – Vasile Blaga
Pestruhin – Sergiu Tăbăcaru
Jarovkin – Cosmin Domnișan
Viazemskaia – Sorin Oros
Fata cu amorul franțuzesc – Bianca Lidia Cuteanu
Amanta scării – Anca Dogaru

Lasati un comentariu