”Securitatea alimentației”

• publicat la: 18 noiembrie 2014
”Securitatea alimentației”

În perioada 17-21 noiembrie, în cadrul programului Săptămâna Educației Globale – ediția 2014, la nivelul unităților de învățământ, se desfășoară activități cu tema ”Securitatea alimentației”. Săptămâna Educației Globale încurajează preșcolarii, elevii, liceenii și cadrele didactice să inițieze activități educative care să abordeze teme asociate temei de anul acesta, cum sunt: risipa, sănătatea hranei, responsabilitatea socială (sărăcia, zone dezavantajate), conservarea hranei, protecția consumatorului, antreprenoriat, sănătatea solului, mediu etc.

Activitățile propuse de școli cuprind seminarii de informare, campanii de conștientizare și dezbateri cu teme precum: „Ce și cât mâncăm”, „Obiceiurile noastre de alimentație”, „Fii un consumator responsabil! Cunoaște-ți drepturile!”, „Modalități de conservare sănătoasă a hranei”, „Eticheta, cartea de vizită a alimentelor”, „Ciupercile – aliment sau otravă?”, „Impactul stilului de viață sănătos asupra performanței sportive”. Sunt programate de asemenea  evenimente caritabile de colectare și donare de fructe la centre de asistență socială, expoziții și prezentări de creații plastice, literare, respectiv de produse agricole tradiționale locale.

Sunt implicați în calitate de parteneri în activitățile organizate la nivelul școlilor, medici școlari, medici de familie și instituții: Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare, Oficiul pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, Direcția de Sănătate Publică Satu Mare, centre de asistență socială, case de tip familial.

 

ISJ Satu Mare

 

Lasati un comentariu