ANFP anulează concursul pentru posturile de la primăria Carei pentru…o zi de concediu

• publicat la: 15 decembrie 2014
ANFP anulează concursul pentru posturile de la primăria Carei pentru…o zi de concediu

Epopeea  desfăşurării concursului pentru posturile de secretar şi  director economic la primăria  Carei continuă cu noi episoade.

Potrivit celor declarate de Doina Iaz,consilier superior la Serviciul financiar,contabilitate din cadrul Prefecturii Satu Mare,concursul organizat de catre ANFP  în data de 24 noiembrie 2014,iniţiat de Primăria Carei,se suspendă adică  se anulează,decizia 14312/11.12.2014,urmând ca să se reînceapă procedurile pentru reorganizarea acestuia.

Motivul?  Neîntrunirea comisiei de  solutionare a contestatiilor  pentru reevaluarea lucrărilor în urma celor 4 contestatii depuse de candidaţi.

Contestaţiile  candidaţilor nemulţumiţi au fost depuse în termenul legal. Pasul următor a fost activarea comisiei de solutionare a contestatiilor .

Vă reamintim că din comisia de examinare au făcut parte 3  persoane din cadrul Prefecturii Satu Mare iar din partea  Primăriei Carei,ing.Dorel Oprea şi geolog  Kiss Istvan,şef Serviciu Resurse Umane în timp ce din comisia de  solutionare a contestatiilor au făcut parte  Ramona Antonescu-şef comisie,Adina Tomşa (din partea ANFP),Monica Sopoian,Doina Iaz  din cadrul Prefecturii Satu Mare şi Lorincz Gyongyi Tunde  de la compartimentul Audit,Rakovski Francisc( şef birou achiziţii),de la primăria Carei.

Deşi primăria Carei a desemnat din timp cei doi membrii care să facă parte din comisia de recorectare(luna octombrie 2014),tocmai în ziua când era prevăzută întrunirea comisiei,doamna Lorincz Gyongyi Tunde  nu s-a prezentat,fiind plecată intr-o deplasare in baza unei solicitari pentru 2 zile de concediu de odihna, semnata de chiar primăria Carei,institutia care a desemnat-o să facă  parte din această comisie.

Pentru cei care nu au luat încă la cunoştinţă,primăria Carei nu este  la prima “încurcătură”   în ce priveşte organizarea  unui concurs. Să ne amintim de faptul că a existat un Concurs cu dedicaţie , un concurs unde specialistul în postul scos la concurs a fost  pus ”deoparte” pentru a face loc soţului unei consiliere UDMR,sau mai recent,un concurs  anunţat pe data de 20 noiembrie 2014si amânat deoarece a iesit la iveală  lipsa respectării procedurilor legale în vigoare  şi ca urmare a fost  introdusă pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu din data de  3 decembrie 2014   o modalitate  legală de organizare a acestui concurs.

Potrivit  adresei sosite de la ANFP  la prefectura Satu Mare,decizia de suspendare a concursului ar fi fost luată în baza Legii 611/2008,art.13,art.40,al.2 si art.64,al.2.

Desemnarea membrilor comisiei de examinare si a celei de  solutionare a contestatiilor a avut loc inca din data de 22 octombrie. Instituţiile care au desemnat membrii comisiei au  ţinut seama de criterii ca vechime şi  funcţie dar nu au desemnat pe lista comisiilor si membrii supleanti pentru cazul in care unul dintre membrii comisiilor nu se prezinta la activitatea pentru care a fost solicitat.

In concluzie,concursul pentru postul de secretar  si cel de director economic  pentru Primăria Carei a fost anulat de ANFP deorece unul dintre membrii comisiei de solutionare a contestatiilor,membrii desemnati  încă din data  de 22 octombrie 2014 ,a solicitat  2 zile de concediu de odihnă   tocmai în perioada în care trebuia să se întrunească comisia,solicitarea de concediu fiind semnată de…Primăria Carei,tocmai pentru ziua în care  trebuiau  reevaluate  lucrările.

Potrivit legislaţiei în vigoare,un nou concurs se poate organiza după 40 de zile,perioadă în care se fac demersurile necesare şi se desemnează membrii comisiilor aferente. În caz de neprezentare a unui alt membru al comisiilor desemnate,vor mai trece alte 40 de zile pentru reorganizarea unui alt   concurs.

Daniela Ciută

Notă

Articolele din legea 611 din 2008 în baza cărora a fost anulat concursul din data de 24 noiembrie 2014.

Art. 13
Evaluarea functionarilor publici se realizeaza, in conditiile legii, in vederea stabilirii gradului de atingere de catre functionarii publici a obiectivelor profesionale, prin raportare la atributiile curente din fisa postului, precum si in vederea stabilirii gradului de indeplinire a criteriilor de performanta.

 

Art. 40
(1) Comisia de concurs are urmatoarele atributii principale:
a) selecteaza dosarele de concurs ale candidatilor;
b) stabileste subiectele pentru proba scrisa;
c) stabileste planul interviului si realizeaza interviul;
d) noteaza pentru fiecare candidat proba scrisa si interviul;
e) transmite secretarului comisiei rezultatele concursului pentru a fi comunicate candidatilor.
(2) Comisia de solutionare a contestatiilor are urmatoarele atributii principale:
a) solutioneaza contestatiile depuse de candidati cu privire la selectia dosarelor si cu privire la notarea probei scrise si a interviului;
b) transmite secretarului comisiei rezultatele contestatiilor pentru a fi comunicate candidatilor.

Art. 64
(1) In situatia contestatiilor formulate fata de rezultatul selectiei dosarelor, comisia de solutionare a contestatiilor va verifica indeplinirea de catre candidatul contestatar a conditiilor pentru participare la concurs in termen de maximum 24 de ore de la expirarea termenului de depunere a contestatiilor.
(2) In situatia contestatiilor formulate fata de rezultatul probei scrise sau a interviului comisia de solutionare a contestatiilor va analiza lucrarea sau consemnarea raspunsurilor la interviu doar pentru candidatul contestatar in termen de maximum 24 de ore de la expirarea termenului de depunere a contestatiilor.

 

comentarii

de ??? la 15 decembrie 2014 - 14:12

Vine,vine DNA…

de albert la 15 decembrie 2014 - 14:55

si ce daca vine??????
nu toata lumea se sperie de iei
poate vine sa ajute saraciii

de de gigi ! la 15 decembrie 2014 - 15:26

Ar cam trebui sa se opreasca si pe la Carei sa verifice investitiile facute de mintuiala pe bani europeni cu aceleasi firme de casa

de martin la 16 decembrie 2014 - 08:37

de ce nu scrieti ca la primari8e sunt angajati care nici nu vin la servici dar incaseaza bani de salar in fiecare luna!!!!!
de ce nu scrieti ca soferul primarilor care este cercetat in ungaria este inca angajat la primaria carei pe acelasi salar ???
de ce nu se spune ca unde este masina primariei ford??? cate tigari avea acasa in ungaria soferul primarilor si de ce facea naveta in ungaria cu maSINA PRIMARIEI PE BANII NOPSTRI???

de andrei la 16 decembrie 2014 - 10:41

ce se mai aude cu averile primarilor puse pe numele membrilor de familie in speranta ca nu vor fi luate la purecat de stat?

Lasati un comentariu