Consiliere şi testare HIV la DSP Satu Mare

• publicat la: 13 December 2014
Consiliere şi testare HIV la DSP Satu Mare

Biroul de Consiliere şi testare HIV/SIDA din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (SANEPID) desfăşoară următoarele activităţi:

Consilierea prin care se urmăresc: furnizarea de informaţii corecte, complete şi actualizate privind infecţia cu HIV şi mijloacele de prevenire, evaluarea personalizată a factorilor de risc şi realizarea unui plan de reducere a riscului. Informaţiile schimbate între persoana consiliată şi consilier sunt confidenţiale.

Persoana consiliată este ajutată să identifice şi să conştientizeze factorii de risc la care a fost expusă.

Testarea HIV este gratuită, voluntar㸠realizată pe baza consimţământului informat al persoanei, însoţită de consiliere pre şi post-testare, cu respectarea confidenţialităţii.

Testarea  şi consilierea HIV sunt gratuite pentru următoarele categorii de populaţie: grupe cu risc de expunere: persoane cu infecţii cu transmitere sexuală, persoane cu TBC, nou-născuţi din mame seropozitive, donatori de sânge, personal medico-sanitar, hemodializaţi, transfuzaţi, utilizatori de droguri injectabile, deţinuţi, bărbaţi care practică sexul cu persoane de acelaşi sex, persoane care practică sex comercial, contacţi cu persoane infectate HIV, persoane cu parteneri sexuali multipli, viol/abuz sexual, şoferi de transport internaţional, marinari de cursă lungă, persoane cu sejur mai lung de 6 luni în străinătate, persoane care au lucrat mai mult de 6 luni în străinătate.

Pentru populatia cu risc de expunere, mai sus menţionată, care se adresează voluntar Biroului de Consiliere, testarea prin program se va efectua gratuit în limita a doua testări/persoană/an.

Comunicarea rezultatului testării se stabileşte de comun acord cu persoana testată; în cadrul consilierii post-testare.

Programul Biroului de Consiliere şi Testare este :  marţi şi joi între orele 9-12.

Lasati un comentariu