Evenimente rutiere,incendiu,contrabandă…

• publicat la: 30 decembrie 2014
Evenimente rutiere,incendiu,contrabandă…

          Ieri, în jurul orelor, 15.30, poliţiştii Secţiei Tăşnad au fost sesizaţi despre faptul că la Spitalul Orăşenesc Tăşnad s-a prezentat un bărbat în vârstă de 71 de ani, care ar fi fost victima unui eveniment rutier. Din cercetările efectuate s-a stabilit că Vasile M. a circulat cu bicicleta pe raza localităţii Santău şi ajuns la o intersecţie nu a acordat prioritate de trecere autoturismului marca Ford, condus regulamentar, întrând în coliziune cu acesta. În urma impactului biciclistul a căzut şi a suferit leziuni în zona capului, fiind transportat de către conducătorul auto la unitatea medicală. Atât biciclistul cât şi conducătorul auto au fost testaţi rezultatele fiind negative, le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii.

Un alt eveniment rutier s-a produs luni, în jurul orei 18.15 între localităţile Apa şi Iojib. La faţa locului au intervenit poliţiştii Serviciului Rutier care au stabilit împrejurările în care s-a produs accidentul. Adrian P., de 55 de ani, a condus auto marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în Marea Britanie, iar pe fondul efectuării unei depăşiri neregulamentare a acroşat atelajul cu tracţiune animală condus de Vilmos F. apoi a  intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Volkswagen, condus regulamentar din sens opus de Sergiu C., de 21 de ani. În urma impactului a rănirea gravă a ambilor conducători auto, a conducătorului atelajului şi a 2 pasagere din autoturismul care circula regulamentar , în vârstă de 16 şi respectiv 17 ani.

Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative, totodată le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii.

În ambele situaţii menţionate anterior s- a întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Poliţiştii Serviciului Rutier au fost solicitaţi să intervină ieri şi la un accident rutier produs pe raza localităţii Bârsăul de Jos, judeţul Satu Mare. Din cercetările efectuate la faţa locului s-a stabilit că Marin B. a condus tractorul rutier marca Steyer, care tracta o căruţă, iar pe fondul efectuării unei manevre de

schimbare a direcţiei de mers , un bărbat care se afla în căruţa tractată a căzut, rănindu-se grav. Conducătorul auto şi victimei le-au fost recolatate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din verificările efectuate a rezultat că tractorul nu era înmatriculat sau înregistrat.

În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

               Deţinea ilegal obiecte pe bază de amestecuri pirotehnice

           Luni poliţiştii Secţiei Gherţa Mică în urma activităţilor specifice desfăşurate, au depistat un bărbat din localitatea Bocicău, care deţinea fără drept, la domiciliul său, obiecte artizanale pe bază de amestecuri pirotehnice, fără a fi autorizat în acest sens. De la această persoană au fost ridicate în vederea expetizării 3 baterii a câte 100 bucăţi artificii, din categoria a II-a. Ioan A. ar fi cumpărat aceste obiecte din Italia.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de deţinere ilegală de obiecte artizanale pe bază de  amestecuri pirotehnice şi contrabandă calificată.                      

                                     Incendiu în municipiu

La data de 29 decembrie a.c., în jurul orelor 13.30 poliţiştii de investigaţii criminale sătmăreni  au fost sesizaţi despre faptul că pe strada Prahovei, în incinta Pieţei alimentare „Someş” a izbucnit un incendiu. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii şi pompierii. Incendiul a fost  stins, iar din primele cercetări s-a stabilit ,cauza posibilă a acestuia ca fiind  un scurt circuit la instalaţia electrică a unei imprimante, care se afla în incinta unui birou. Din fericire în urma incendiului nu au rezultat victime omeneşti, ci doar pagube materiale, respectiv imprimanta, un computer, documente şi zugrăveala încăperii.

Se efectuează cercetări sub apsectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.

Proiectil găsit în localitatea Călineşti Oaş

Ieri, în jurul prânzului, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au fost sesizaţi de către Nelu C., din localitatea Călineşti Oaş, despre faptul că ar fi găsit un proiectil. La faţa locului oamenii legii au  constatat că, bărbatul în timp ce efectua săpături la reţeaua de apă din curtea locuinţei sale a găsit un proiectil exploziv , calibru 120 mm, în stare avansată de corodare, provenind din cel de-al doilea Război Mondial.Proiectilul a fost ridicat de către specialiştii Isnpectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Carei în vederea distrugerii.                                   

                                    Însuşirea bunului găsit

La data de 29 decembrie 2014, orele 15.30 poliţiştii din Tarna Mare au fost sesizaţi de către Grigore R. despre faptul că în perioada 17-29.12.2014 şi-ar fi pierdut în central comunei Tarna Mare suma de 1700 euro. În urma verificărilor efectuate oamenii legii au reuşit identificarea persoanei, o femeie în vârstă de 40 de ani,  care a găsit  suma de bani, dar care nu a restituit-o ci şi-a însuşit-o.

În acest caz se fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de însuşire a bunului găsit. Persoana este cercetată în stare de libertate.

Poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică pentru mediul Urban din municipiul  Satu Mare au desfăşurat  luni  o acţiune pe linia normelor de convieţuire socială fapte prevăzute de Legea 61/1991r şi combaterea infracţiunilor stradale, pe raza municipiului Satu Mare ocazie cu care au fost aplicate  contravenţii  în valoare de 6800 lei.

În cadrul acţiunilor desfăşurate  luni  pe raza municipiului şi a  judeţului Satu Mare  pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor  rutiere

au fost reţinute 4 permise de conducere, pentru abateri cum ar fi: consum de alcool, nerespectarea regimului legal de viteză şi efectuarea unor depăşiri neregulamentare. De asemenea au fost  aplicate  90  contravenţii  în valoare de 7000  lei.

Lasati un comentariu