Extraordinara lună decembrie 2014. O nouă şedinţă

• publicat la: 19 December 2014
Extraordinara lună decembrie 2014. O nouă şedinţă

La nici o săptămână de la şedinţa extraordinară din 16 decembrie,consilierii locali careieni sunt convocati la o nouă sedinţă extraordinară,a doua din aceasta lună, la care se adaugă cea ordinară din data de 3 decembrie,unde consilierii majoritari UDMR au initiat intrarea în legalitate a exploatării apei geotermale de peste 20 de ani pe raza Careiului  şi a lucrărilor efectuate la grajdul oraşului,administrat de soţia celui ce se ocupă de proiectul de la primăria Carei.

La aceiasi sedinţă  din 3 decembrie 2014,primarul reintroduce pe ordinea de zi  Proiectul  de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate al obiectivului de investiţii:,,REABILITARE ŞI MODERNIZARE SALA DE REPETIŢII,,, după  1 an de zile de la prima introducere a aceluiasi proiect in dezbaterea CL.  In speranta că uitarea pe care o invocă mereu  in situatiile in care trebuie să dea socoteală pentru faptele sale,va cuprinde si consilierii nespectatori la sedintele de CL,primarul a aprobat reintroducerea acestui proiect cu devizul de lucrări de anul trecut. Cu alte cuvinte, la copy-paste-ul aplicat,a fost omisă stergerea datei din 2013,astfel că în mapele consilierilor au apărut materialele pentru şedinţa din 3 decembrie  identice cu cele din 2013.  Şi ca la orice copy-paste…tot se află până la urmă ,vezi cazul premierului  Ponta.

Mult aşteptatul concurs pentru posturile de administratori la cele două societăţi înfiinţate de primărie ca fiind ale Consiliului Local,anunţat deja la avizier pentru data de 20 noiembrie 2014,sunt o altă gogoriţă încercată de  administraţia locală a fi trecută pe şest prin CL.

Deşi miza era mare,funcţionarii careieni au decis că nu e cazul să rişte un control din partea autorităţilor statului  şi de voie de nevoie au alcătuit o comisie pentru organizarea procedurii concursului de recrutare a celor doi  administratori, formată din consilieri locali,dacă tot e acţionar CL.

Luni,22 decembrie 2014,de la ora 12,30,consilierii careieni sunt invitati să aprobe o nouă rectificare a Bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2014 precum şi   transformarea  unei funcţii publice vacante,într-o funcţie publică de nivel superior  din cadrul  Serviciului Buget Contabilitate.

Din bugetul de stat,va fi transferat în contul Depozite speciale pentru construcţii locuinţe,suma de 1.387,37 mii lei. Lista pe care apar modificările din proiect este doar semnată,fără a fi specificat vreun nume.

La proiectul privind transformarea  unei funcţii publice vacante,într-o funcţie publică de nivel superior  din cadrul  Serviciului Buget Contabilitate,raportul de specialitate este semnat de primar,faţă de celelalte rapoarte de specialitate,semnate de şefii compartimentului respectiv.

 

Tot primarul Kovacs este cel care a semnat o zi de concediu de odihnă pentru unul dintre membrii comisiei de soluţionare a contestaţiilor de la Concursul organizat de ANFP la sediul Prefecturii Satu Mare,pentru postul de secretar şi director economic la primăria Carei,în chiar ziua în care se întrunea comisia de soluţionare. Membrii comisiei de soluţionare au fost înştiinţaţi încă din data de 22 octombrie 2014 că vor face parte din această comisie.

 

Daniela Ciută

comentarii

de Horia Mărieș la 19 December 2014 - 22:50

Iar se rectifică bugetul pe 2014? A câta oară?

Apropo de buget. De bugetul “mare” al României pe 2015. Breaking news: Bugetul pentru biserici pe anul2105, mărit de 8 ori.
(Sursa: Capital, vineri, 19 decembrie 2014)

Comisiile parlamentare de buget-finanţe ale Parlamentului au decis să mărească de peste 8 ori suma alocată pentru sprijinirea cultelor din bugetul Secretariatului General al Guvernului. Astfel, în urma unui amendament ce a fost votat în unanimitate de către parlamentari, suma a crescut de la 6.000.000 la 51.000.000 lei. Chiar şi în aceste condiţii, membri ai comisiilor s-au plâns de cuantumul pe care contribuabilii îl vor plăti pentru construcţia de noi biserici, invocând faptul că pentru 2014 suma a fost de 130.000.000 lei. De asemenea, s-a decis ca pentru bisericile ortodoxe din străinătate să se aloce suma de 200.000 de lei.
Asta și ca urmare a acțiunii

http://maramuresenii.ro/biserica-ortodoxa-face-campanie-electorala-pentru-ponta/

După fapta sfãntă și electorală, a venit din Parlament și răsplata binemeritată.
Iar parlamentarilor le-a fost mai mult ca sigur frică de afurisenia popilor și de aia au mărit bugetul pentru culte de 8 ori.
Nu te pui cu Daniel și Aghiuță!

Școli nu ne trebuie, dar biserici da.

Iar pensionarii vot fi convinși ca de acum înainte să învestească 90% din pensie in acatiste și lumânări pentru ca să fie siguri/bisztos că o să le meargă foarte bine în viața de apoi. Iar popii vor garanta că așa se va și întâmpla.

de betonuTARE la 20 December 2014 - 19:57

mare buliii mare la satmar la tarre beton daca au primit toate banile de la jeno si laicsika pentru bataie de jioc de lucrarile de la careiiii
tot rmdsz din careii si sefii de la satmar sunt cu manile pe pahare si serveste ospatarul mircsuka!!!!

de emil la 21 December 2014 - 19:58

13:40
Informațiile sunt incorecte. Nu mi-am schimbat poziția față de demisul prin referendumul din 2012, nici față de pdl, Blaga & comp. În ceea ce-l privește pe Johannis, calitatea sa de succesor al organizației hitleriste Grupul Etnic German – interzisă în România prin decret regal imediat după 23 august 1944 – și conflictul său de interese (când ca șef al fdg a acționat în judecată Primăria Sibiu pentru retrocedarea unor imobile ce aparținuseră Grupului Etnic German, iar ca primar al Sibiului nu a apărat interesele primăriei prin nereprezentarea acesteia la proces) se pare că nu au contat prea mult nici în opțiunile electoratului, nici pentru justiția „independentă” română, nici pentru agenția de integritate (ANI). Nu mi-am schimbat percepția nici față de coabitarea lui Ponta, nici față de atribuirea portofoliului culturii către ong-ul unguresc din parlament. Iar obscenitățile nu le comentez.

de betonuTARE la 21 December 2014 - 22:38

de ce ati suparat ca am scris ce a fost sambata seare la satmar????
tulipanii si pesede stie toate lumea ca fac impreuna afacerile si fac ceva pe oamenii care umbla la servici si traiesc din salarul lor!

de betonuTARE la 21 December 2014 - 22:39

si stim ca la carei primarul inca nu a platit datoriile pe care are la bugetul si asa ca are salar taiat pana termina de platit!!!!

de Buletin de Carei la 22 December 2014 - 10:14

Pentru postacul ce se chinuie sa tot schimbe nick-urile si serverele de serviciu ii recomandam sa faca o ancheta la primaria Carei pentru identificarea delapidarilor si folosirii de fonduri europene pentru lucrari de mantuiala si achitarii de materiale care nu se regasesc in fapt la lucrarea,cu semnalarea faptului ca a fost semnata receptia la fosta cazarma dar inca lucrarile sunt departe de a fi terminate sau facute de mantuiala si ca urmare deja se scorojesc peretii interiori sau poate ar fi util sa mentionati ca inca primarul orasului este dator la stat si ca din anul 2008 are retinere pe salariul de primar,fapt unic cel putin in Transilvania unde se spune ca oamenii sunt mai gospodari.
Nu uitati nici de faptul ca soferul primariei Carei trebuie sa dea socoteala Politiei maghiare pentru traficul de tigari si pentru depozitul de la locuinta sa din Ungaria unde facea naveta cu masina primariei fara ca vreunul din cei doi primari sa fie deranjat.
Oare de ce au fost ridicate actele masinii primariei Carei de catre politia maghiara?
Cu injuraturile nu rezolvati problemele penale de care nu duceti lipsa.

de mimi la 22 December 2014 - 10:59

primarul e ocupat cu transcrierea de terenuri pe numele baiatului si cu sifonarea de bani si incasatul spagii de la constructorii din marghita si livada!!!
masina ford a primariei inca sta in garaj ca actele sunt la politia maghiara iar soferul e bine mersi la primarie ca nu poate fi dat afara ca stie prea multe despre cei doi primari fratilor!!!!
mafiotii de primari se bucura de banii careienilor ca ei doi nu au fost in stare sa isi conduca propriile lor afaceri si au dat faliment cu toate!!!!

de Horia Mărieș la 22 December 2014 - 19:27

Fiindcă luna decembrie 2014 este una extraordinară, este posibil totuși ca după 6 luni de la data formării dosarului să se facă o minune și ca Inalta Curte de C și J să fixeze și primul termen de judecată. Acum dosarul se află in PROCEDURA DE FILTRU.
Apropo, a mai auzit cineva de procedura asta? Dacă da, rog frumos să-mi traducă și mie.

Număr dosar: 496/35/2013 – Data formării dosarului la ÎCCJ: 10.06.2014 Data inițială a dosarului: 30.12.2013 Materia juridică din care face parte obiectul dosarului: Contencios administrativ şi fiscal Secție: Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal Obiectul dosarului: anulare act administrativ Obiectele secundare ale dosarului: – Stadiul procesual: Recurs Stadiul procesual combinat:

Părțile din dosar:
KOVACS EUGEN – Recurent (Reclamant)
Data emiterii ultimei comunicări (faza prealabilă judecăţii): 14.10.2014

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE – Intimat (Pârât)
Data emiterii ultimei comunicări (faza prealabilă judecăţii): 19.09.2014

Ședințe: Cauza se află în procedură de filtru. Primul termen de judecată urmează a fi alocat ulterior.

de Geza. la 23 December 2014 - 12:10

Dle Maries,va rog sa nu mai comentati in necunostinta de cauza!Kovacs Eugen,nu este primarul Mun Carei,Kovacs jeno este primarul Careiului!Deci atentie!

de mimi la 23 December 2014 - 15:14

va salut dle Petcu….incasati salarul?

de Horia Mărieș la 23 December 2014 - 16:14

@Geza. la 23 December 2014 – 12:10

Mii de scuze.
Trebuia să scriu primașul Eugen Kovács Jenö așa cum se va scrie și pe Teatrul Municipal … Ștefan Ruha István.
Promit ca in viitor să nu mai greșesc.

de vivi la 29 December 2014 - 22:00

ce se aude cu concursul pentru cafeneaua din primarie?
tot pe megyeri trebe sa il puna administrator istvanka?,nu mai plateste altcineva scrierile antiromanesti si trebuie adus la jeno ca sa ia din banii careienilor?

de cecilia la 29 December 2014 - 23:19

Ce se mai stie despre concursul pt cele doua posturi de admin? Daca voi stiti deja cine castiga concursul si de ce, atunci ceilalti candidati ce sunt, niste fazani? Poate concursul se va desfasura normal?! Sau poate nici nu va mai avea loc. Dati-mi va rog, mai multe informatii, m-ati facut curioasa.

Lasati un comentariu