„Iată, vin colindători” la Colegiul Tehnic „ Iuliu Maniu’’

• publicat la: 20 decembrie 2014
„Iată, vin colindători”  la Colegiul Tehnic „ Iuliu Maniu’’

Aflaţi în preajma Crăciunului, elevii de la Colegiul Tehnic „ Iuliu Maniu”, îndrumaţi de doamnele profesoare Viorica Tomai  şi  Lavinia Zota, îmbrăcaţi în straie de sărbătoare tradiţionale, au prezentat un concert de colinzi în 5 limbi: limba română, maghiară, engleză, franceză şi germană.

 Entuziasmul din sufletele şi glasul lor au emoţionat asistenţa adunată pe coridorul de la intrarea în unitate care a devenit neîncăpător.

Din grupul de colindători au făcut parte, pe lângă elevii de la CTIM, şi un grup de copii colindători din Marna, îndrumaţi de prof. Tomai Viorica şi Amalia Rus , precum şi un grup de colindători de la Grup Şcolar „Simion Bărnuţiu”, îndrumaţi de prof. Valentin Sorian.

Programul a cuprins toate obiceiurile şi datinile de Crăciun din zona Careiului: colinde tradiţionale, ,,Steaua’’, ,,Craii’’.

La final colindătorii şi cadrelele didactice prezente la spectacol au cântat împreună „La mulţi ani”, iar conducerea CTIM, reprezentată prin directorul prof. Micovschi Adrian, a mulţumit organizatorilor şi colindătorilor şi a transmis gândurile sale de bine tuturor celor prezenţi. Toţi colindătorii au fost răsplătiţi cu mici daruri.

 Cu gândul la cei nevoiaşi, singuri şi bolnavi, grupul de colindători s-a deplasat apoi la Centrul de îngrijire şi Asistenţă Socială “Alexandru”, unde au fost primiţi cu mare drag de către conducerea centrului, domnul director Gheorghe Pop  şi de către persoanele care convieţuiesc acolo.

„Sperăm ca prin colindele noastre am adus un zâmbet pe feţele celor prezenţi şi le-am strecurat în suflet o picătură din magia sfântă a Crăciunului” au afirmat coordonatorii acestui program deosebit.

La final, colindătorii au oferit un mic dar pentru fiecare suflet care convieţuieste în acest centru.

Elevii participanţi la această activitate au fost încântaţi şi mulţumiţi sufleteşte că au reuşit să aducă un strop de lumină în viaţa celor vârstnici şi bolnavi.

După spectacolul de colinzi, în sala profesorală a Colegiului Tehnic „Iuliu Maniu”, care a devenit neîncăpătoare, a avut loc traditionalul consiliu profesoral de sfarsit de an ,la care au fost invitate şi cadre didactice pensionare, foşti profesori ai unităţii de învăţământ,dintre care amintim profesorii  Liana  Vaida ,Nicolcescu Magdalena, Sabo Maria, Poset Veronica  şi Gyorgy Ecaterina, Vasile  Fabian , Blazer Ioan şi Ioan Abrudean.

În  alocutiunea sa, directorul Adrian  Micovschi a urat sărbători frumoase în linişte şi pace, multă sănătate şi un an nou plin de prosperitate.

Apoi a luat cuvântul dir.adj.prof. Oprea Dorina, precum şi oaspeţii prezenţi , care au dorit să mulţumească pentru faptul că au fost invitaţi la acest eveniment şi au transmis gândurile lor bune pentru colegii de breaslă.

Toţi cei prezenţi au ciocnit o cupă de şampanie şi au servit bucate tradiţionale de Crăciun.

Un sincer „La mulţi ani” tuturor!

Lasati un comentariu