În lipsă de soluţii pentru ridicarea nivelului de trai,UDMR incită spiritele

• publicat la: 19 decembrie 2014
În lipsă de soluţii pentru ridicarea nivelului de trai,UDMR incită spiritele

Judeţele Harghita şi Covasna au înregistrat în primul semestru al anului 2014 cel mai mic număr de societăţi înfiinţate la nivel naţional.

În judeţul Harghita, 187 de SRL-uri au fost înfiinţate în perioada 1.01.2014-30.06.2014, însemnând o medie de o societate pe zi, în timp ce în judeţul Covasna, 137 de SRL-uri au fost înfiinţate în aceeaşi perioadă.

Dinamica înfiinţării de noi SRL-uri arată o scădere de 33,3% în Harghita, faţă de perioada similară a anului trecut, şi o scădere de 1,7% în Covasna.

Judeţele Harghita şi Covasna sunt cele mai sărace din Transilvania, locuitorii având salarii medii mult mai mici decât media naţională. Cele două judeţe au fost conduse în perioada 1990-2014 de către liderii Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), care au deţinut funcţiile de preşedinţi ai consiliilor judeţene şi cea mai mare parte a mandatelor de primari. Totodată, UDMR a numit prefecţii în Harghita şi Covasna în acest inteval şi a beneficiat de numeroase mandate de miniştri în Guvernul României, vizate fiind în principal ministerele mediului şi culturii.

UDMR a făcut parte din guvernul Convenţiei Democrate Române (CDR) în perioada 1996-2000, din guvernul Alianţei Dreptate şi Adevăr (D.A.) între 2004 şi 2008, din Guvernul Boc între 2009 şi 2011, din Guvernul Ungureanu în 2012, şi din 2014 guvernează în cabinetul premierului Victor Ponta. „De ce se fac alegeri în România? Ca să aleagă UDMR cu cine intră la guvernare”, declara anterior liderul UDMR, Laszlo Borbely, fost ministru al mediului, la un post de televiziune.

Salariul mediu net pe care îl câştigau angajaţii companiilor din Harghita în 2013, conform datelor Institutului Naţional de Statistică, era de circa 1.050 de lei, cel mai mic din ţară. Câştigurile lor sunt cu 470 de lei mai mici decât media naţională şi cu 1.100 de lei mai mici decât cele obţinute de către bucureşteni.

In acest context,intr-unul din orasele judetului Covasna, un drapel al Ungariei de mari dimensiuni a fost plimbat azi pe străzile centrale.În Sfântu Gheorghe  au fost împărțite manifeste prin care locuitorii maghiari sunt îndemnați să se adune în fața Prefecturii Covasna pentru a cânta imnul Ungariei.

Potrivit Dan Tanasa,plimbarea drapelului Ungariei a început în zona Gării CFR din municipiu, punctul final fiind cel mai probabil Prefectura Covasna. Acțiunile sunt organizate de UDMR și PCM,in lipsa unor solutii viabile pentru ridicarea nivelului de trai al etnicilor care le acorda mereu un vot in alb.

Nu mai punem la socoteala faptul ca majoritatea demonstrantilor au cetatenie dubla deci pot opta oricand pentru varianta in care steagul plimbat sa fie cel al statului ales.

 

 

Lasati un comentariu