Prea puţine doze de vaccin pentru sugarii din judeţul Satu Mare

• publicat la: 14 December 2014
Prea puţine doze de vaccin pentru sugarii din judeţul Satu Mare

Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare aduce la cunoştinţa populaţiei şi în mod expres părinţilor faptul că a primit de la Ministerul Sănătăţii în cursul ultimei săptămâni produse imunologice (vaccinuri) necesare vaccinarii nou-născuţilor, sugarilor şi elevilor în clasele a -VII-a şi a-IX-a pentru profilaxia îmbolnăvirilor cu virusul hepatitei B sau a bolilor care sunt cuprinse în Programul Naţional de Imunizări – tusea convulsivă , difteriei , rujeola, rubeola, tetanosul.

Având în vedere cantităţile alocate judeţului nostru deocamdată nu se vor putea acoperi integral eşantionul de sugari restanţieri constituit în ultimele 2 luni şi înregistrat în catagrafiile întocmite de medicii specialişti din reţeaua medicinei de familie. Va fi demarată deocamdată campania de vaccinare şcolara care datorită perioadei de sărbători se va prelungi şi după reluarea cursurilor la începutul lunii ianuarie.

Sugarii şi copiii din grupa de vârstă 0-1 an care nu vor beneficia de produsele imunologice corespunzătoare calendarului de imunizări in cursul lunii decembrie 2014, vor fi recuperaţi în totalitate în primul trim. al anului 2015 odată cu recepţionarea transelor de produse imunologice (vaccinuri), pe care le asteptăm de la Ministerul Sănătăţii în conformitate cu legislaţia aferentă derulării programelor naţionale de sănătate , respectiv Programul Naţional de Imunizări 2014.

Lasati un comentariu