Primarul Careiului fără eşarfă tricoloră de Ziua României

• publicat la: 1 December 2014
Primarul Careiului fără eşarfă tricoloră de Ziua României

Careienii care s-au aflat astăzi pe platoul din faţa Monumentului Ostasului Roman au avut parte de o surpriză de proporţii.

In mulţimea de oficialităţi locale sosite pentru ceremoniile dedicate Zilei Naţionale,careienii nu au reuşit să identifice primarul  municipiului Carei ci doar pe cetăţeanul Kovacs Eugen. Motivul? Acesta era lipsit de eşarfa tricoloră care se poartă în cazul manifestărilor oficiale,conform Legii Administratiei Publice Locale, 215/ 2001 ce prevede că  “semnul distinctiv al primarului este o eşarfă în culorile drapelului naţional al României, eşarfă ce trebuie purtată, în mod obligatoriu, la solemnităţi, recepţii, ceremonii publice şi la celebrarea căsătoriilor”.

In acest mod au început manifestările de la 1 Decembrie în Carei,manifestari bine camuflate de tuia cei inalti de 7 m ce inconjoara monumentul.

Un sobor de 3 preoţi a oficiat un serviciu religios în memoria tuturor eroilor români care s-au jertfit pentru apărarea patriei.

Despre semnificaţia zilei de 1 Decembrie 1918 a vorbit Adrian Stefănuţi,referent la Directia de Cultură iar Roxana Mihaly de la Liceul Teoretic a recitat poezia Rugăciune pentru 1 Decembrie de Adrian Păunescu.

Au urmat depuneri de coroane de flori. Au fost depuse  coroane de flori din partea Primăriei Carei,cadrelor MAI,asociaţiei veteranilor şi a refugiatilor si românilor expulzati,din partea partidelor politice PNL,PSD,PLR,FDG şi a asociatiei Unirea 2009,elevi ai scolii gimnaziale nr.3 cu profesoarele Cosmina Chiorean si Carmen Dindelegan.

In acest an,UDMR Carei nu a depus coroană de flori.

Dacă luăm în considerare că preşedintele UDMR Carei este primarul Eugen Kovacs,putem pune scăparea pe seama ..uitării,la fel ca în cazul eşarfei tricolore aferente unui primar  care incaseaza un salariu  de la statul român.

La finalul manifestării sobre de astăzi,participanţii s-au prins într-o horă.

Un sponsor care a dorit să rămână anonim,a oferit doritorilor o porţie de sarmale şi un pahar de ţuică de Ziua României.

Daniela Ciută

comentarii

de Horia Mărieș la 1 December 2014 - 22:12

Ce aveti cu Eugen Kovács Jenă?

Așa este el: e prost, incult, țăran, paraszt, nesimțit, pofátlan, fară obraz, șovin, iredendist, porc, disznó și cu asta basta!

Obișnuiți-vă cu ideea asta, individul nu se mai poate schimba atàt cât mai face (degeaba) umbră acestui Pămãnt.
Ez nagyon bisztos! Na szia.

de Norbert la 1 December 2014 - 22:19

pe noi nu ne intereseaza ca este asa cum scrieti,daca este pe banii. dar cand face nesimtirile pe banii nostri atunci deja ne intereseaza.
daca nu stie sa respecte lumea de ce nu se duce la padure intre animale sa vada acolo cum se traieste!
dupa ce a falimentat firmele lui acum este usor sa umbla cu banii de la careieni!

de Horia Mărieș la 1 December 2014 - 22:32

@Norbert,

Vă felicit că puteți face abstracție de faptul că este așa cum am scris.
Eu nu.
Pe Dvs vă interesează “dacă este pe banii”, “când face nesimțirile pe banii noștri”.
Treaba asta mă interesează și pe mine, mai ales fiindcă am vaga impresie, dar nu sunt foarte sigur, că plătesc mai multe impozite la Carei decât plătiți Dvs și culmea, fără să am nici un profit din treaba asta.

Însă sunt perfect de acord cu ce scrieți si anume ” să se ducă în pădure intre animale să vadă acolo cum se trăiește”.
Foarte repede, cât mai curând, nagyon hamar, SÜRGÖSEN!

de PROAUTONOMIST la 1 December 2014 - 22:35

Dar tu ce esti tov. H. Maries ? Comenteaza acolo unde esti si nu otravi oraselul nostru. Boule ce esti…

de Horia Mărieș la 1 December 2014 - 22:38

@de PROAUTONOMIST la 1 December 2014 – 22:35

Mă abțin să nu te înjur azi de mamă. Îți spun doar hai sictir!

de puie monta la 1 December 2014 - 22:45

Toata lumea poate sa fie proautonomie pe banii lui si pe casa lui.Cui nu ii place de casa Romania e liber sa plece ca granitele sunt deschise.
Talhari cva si nasul kovax am mai vazut si nu ne sperie un papitoi aciuat pe aici si care capuseaza banii careienilor iar sorasa pe ai satmarenilor

de Nuti la 1 December 2014 - 23:50

Avem FDG in Carei??????????

de mildred la 2 December 2014 - 00:00

e numai de fatada ca ei oricum nu vorbesc nemteste si sunt inscrisi la udmr

de O ce mandru e sa fi roman la 2 December 2014 - 08:22

Se vorbea prin multime ca primarul a venit cu o coroana jignitoare. M-am uitat dar nu mi-am dat seama care a adus-o! Ce a putut fi jignitor la o coroana? Doar nu a pus steagul ungariei pe el, ca m-am dus aproape sa verific. Poate sa-mi raspunda cineva?

de comisarul la 2 December 2014 - 08:26

nu mai enervati primarul ca pune pe finul sau sa scrie despre voi ca sa nu se caute ca la cantina sociala a fost inchis trei zile cand au venit grofii si de acolo se duce mancare acasa la famila lui jeno si lajos.
ce ramane pe jos se arunca la finu ca si asa nu stie el ce mananca dupa parangheliile cu care e obisnuit..ioiii da mare baj si cu beutura asta

de andrei la 2 December 2014 - 08:33

lasa tu multimea si coroana finule ca nu esti aici la primarie sa te dai roman da sa nu stii ca o coroana nu este un el….
mai bine casca ochii la poze sa vezi ca nasu e fara tricolor….poate incearca sa se obisnuiasca…fara

de romanul mandru la 2 December 2014 - 12:06

Ai dreptate Andrei. Am facut un dezacord si l-ai observa. Te felicit pentru asta. In primul rand la multi ani de Sf Andrei. In alta ordine de idei am aflat raspunsul si deci, intrebarea nu mai este valabila.
Hai sa va scriu ce a mai putut nascocii primarii: au comandat o coroana din garoafe rosii si albe. Iar cu fundalul verde…….. iaca ce reiese. Oameni buni!!!!!!!!!! Au facut o coroana rosu-alb-verde. Astia-s ipen la cap.
Dealtfel vicele nu avea nici cocarda! Pe el nu ma supar ca un incult.

de consilier la 2 December 2014 - 13:29

Acest primar chiar ca este un tzaran,deoarece nu respecta unele principii de conduita morala.Dar nici bun simt nu are fata de locuitorii care l-au votat si-i reprezinta.Din acest punct de vedere este o JIGODIE.

de lajos la 2 December 2014 - 14:02

Jol montad neki robi…
.most száj le innen

de kuker la 2 December 2014 - 22:33

nici presedintele mandru roman de la pesede nu a avut cocarda tricolora ca sa nu se supere tulipanu sef al lui si nici la sediu la pelere nu a fost pus steag tricolor tot ca sa nu se supere tulipanu sef. robii se supun intotdeanu la stapani si nu au dreptul sa iasa din poruncile lor. sa le fie de bine daca au ales sa fie ghiocei.

de doru la 3 December 2014 - 13:35

un jeg ordinar da asa ne trebuia ca noi nu votam un romana ne inpartim in 3,4 adevaru e ca in afara de domn. ciuta nu avem pe cine….mucosii ca ionut de la ..psd…nu are ce cauta in politica sau mucoasa de ;a plr muresanca nu stie sa mearga pe strada si sant cooptati in partide

de Horia Mărieș la 3 December 2014 - 15:48

A-nceput de ieri sa cada
Un Govor, acum a stat,
Norii s-au mai razbunat
Spre apus, dar stau gramada
Peste Sătmar.

Urmează primașul, iar arabii „fantomă” fac curatenie dupa „baronii” PSD | eNational.ro

http://www.enational.ro/dezvaluiri/arabi-%E2%80%9Efantoma%E2%80%9D-fac-curatenie-dupa-%E2%80%9Ebaronii%E2%80%9D-psd-445837.html/

Raspunsuri

Lasati un comentariu