Tot mai multe plângeri după gestul ruşinos comis la adresa României

• publicat la: 19 decembrie 2014
Tot mai multe plângeri după gestul ruşinos comis la adresa României

Ungaria riscă o sanctiune drastică după gestul comis de fanii maghiari, in urma cu o saptamana, inaintea meciului cu România de la Campionatul European de handbal feminin.

Suporterii din tara vecină s-au intors cu spatele, au facut semne obscene si au scandat “tiganii, tiganii” in momentul intonarii imnului României, iar deputatul Bogdan Diaconu a trimis o scrisoare pe adresa Federatiei Internationale de Handbal, prin care solicită sanctionarea maghiarilor.

Răspunsul Federatiei nu a sosit deocamdată, însă consilierul lui Bogdan Diaconu, Clement Sava, a declarat, pentru Ziare.com, ca demersul a fost preluat si de alti români.

“Peste 100 de persoane au trimis aceeasi scrisoare pe adresa Federatiei Internationale. Sunt oameni care au semnat cu nume si prenume, avem confirmarea lor”, a declarat Clement Sava pentru Ziare.com.

Acesta a mai declarat ca solicitarea  a starnit nemultumiri in Ungaria, unde informatiile au fost publicate in toata presa.

“Articolul publicat de Ziare.com a fost preluat de toata presa din Ungaria si a fost mare supărarea acolo”, a mai spus Clement Sava.

Federatia Europeană de Handbal a fost sesizată de deputatul Bogdan Diaconu, care solicita forului international masuri .

 sursa ziare.com

Lasati un comentariu