UDMR iese de la guvernare. Dar funcţionarii din ministere cui rămân ?

• publicat la: 13 decembrie 2014
UDMR iese de la guvernare. Dar funcţionarii din ministere cui rămân ?

După mai bine de trei ore de discuţii, Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR a votat, sâmbătă, cu majoritate de voturi, ieşirea Uniunii de la guvernare. S-au înregistrat doar trei voturi „împotrivă” şi şapte abţineri.

În discursul ţinut în deschiderea CRU, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, că în urma unei analize interne s-a ajuns la ideea ca formaţiunea să iasă de la guvernare, propunerea Consiliului Permanent al formaţiunii constituind „o premieră”. Kelemen Hunor a mai spus că stabilitatea Guvernului Ponta nu depinde de prezența UDMR la guvernare.

Propunerea pentru ieșirea de la guvernare a fost făcută pe 27 noiembrie, la Cluj, de Consiliul Permanent al UDMR.

„Recomandarea Consiliului Permanent pentru Consiliul Reprezentanților Unionali (…) este ieșirea din coaliția de guvernare și continuarea a ceea ce știm noi foarte clar că trebuie făcut, ne întoarcem și ne vom ocupa de comunitatea noastră, de problemele comunității noastre și în parlament vom susține toate demersurile care înseamnă un pas pozitiv în ceea ce privește comunitățile, oamenii, cetățenii și viitorul lor”, declara atunci președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Cabinetul Ponta 3 este cel de-al optulea guvern din care au făcut parte reprezentanţii Uniunii, începând cu anul 1996,potrivit cotidianul.ro.

Ce nu a specificat presedintele Hunor este daca plecarea este una de fatada,doar la nivel de ministrii sau se va aplica si in cazul functionarilor guvernamentali prezenti la nivelul fiecarui minister si agentie nationala.

Va reamintim ca UDMr este  singura formatiune din romania care desi nu este inregistrata ca partid politic,face parte din Parlamentul romaniei si beneficiaza de acelasi drepturi banesti ca un partid politic.

Marko Bela, preşedintele UDMR in 2008, a afirmat public, într-o emisiune televizată din aprilie 2008, că Uniunea Democrată Maghiară din România s-a înfiinţat la 25 decembrie 1989 pentru a marca ziua în care au fost executaţi soţii Ceauşescu, iar obiectivul principal al acestei formaţiuni, ţelul UDMR, “este autonomia teritorială, care ni se cuvine”, am încheiat citatul.
UDMR primeşte subvenţii de miliarde de lei vechi de la bugetul de stat în baza Legii nr. 27/1996 a partidelor politice şi a Legii nr. 43/2003 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale. Legea spune la art.14 (2): “Suma alocată anual partidelor politice nu poate fi mai mare de 0,04% din veniturile prevăzute în bugetul de stat”.
Din 2009 nu mai este finanţat pe baza legilor partidelor politice, ci este finanţat ca ONG de utilitate publică, prin Secretariatul General al Guvernului, astfel primind sume mult mari decât ar fi luat pe baza legii partidelor politice.
.
Potrivit activenews.ro,chiar un reprezentant al Guvernului României recunoaste că UDMR nu este partid politic,ci ONG.
Cu  alte cuvinte,guvernele  românesti constiuite pe raţiuni politice,au cooptat la guvernare un. ..ONG.
.
redactia

comentarii

de emil la 13 decembrie 2014 - 21:01

Secretarii de stat rămân. Ca și restul de sub nivelul lor. Partea interesantă pentru Carei este că alianța cu psd va rămâne valabilă în continuare.

de emil la 13 decembrie 2014 - 21:11

Ca la noi, în România, la nimenea! Deși situația ilegală a formațiunii ungurești este cunoscută de toate guvernele și de toate partidele, ca tot românul, imparțial, fiecare partid s-a prefăcut a nu observa anomalia care datează de 25 de ani, adică taman de când s-a înființat „nonguvernamentala” care guvernează. Avem legi, dară iubirea de putere e un zid care nu se-nfiorează de monstruozitatea admisă până și de justiția independentă și de autoritatea electorală, ba chiar și de parlament. Și atunci de ce se mai miră unii că e doliu de 1 Decembrie în anumite localități, că se cântă ilegal imnul Ungariei, că unii primari etnici unguri nu poartă eșarfa în culorile tricolorului românesc sau că unii afirmă că românii sunt musafiri nepoftiți în Ardeal sau chiar ocupanți?

de Horia Mărieș la 13 decembrie 2014 - 21:21

Chiar există PSD în Carei? Cine, ăia doi?

de jiaca rosie la 14 decembrie 2014 - 14:06

…sint sub „acoperire” intreaba- l pe ilie ca- s coleji…

de jiaca portocalie la 14 decembrie 2014 - 14:43

…voi cu ai vostri., no i cu ai nostri..
acoperitii neamului e multe…

de jiaca albastra la 14 decembrie 2014 - 14:57

…sint si la noi tot mascati..si mascate…

de Horia Mărieș la 14 decembrie 2014 - 18:56

@jiaca

Sunt „jiace” de toate culorile pe aici care vorbesc de tot felul de „coleji” care se pare că n-au geace.
Dar „dijiaba”.
În plus, „acoperiții neamului e multe” fiindcă e și mărunte.
O fi „jijea”, o fi la modă să fii așa, adică să fii „jâjâit” în trei postări consecutive, dar eu n-am ințeles nimic din ele.
Pagubă-n ciuperci. Pot să Vă cer totuși traducerea lor? Doar așa – din curiozitate.

Lasati un comentariu