A început a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Liceeni „Ioana Cîcu”

• publicat la: 17 ianuarie 2015
A început a doua ediţie a  Festivalului Internaţional de Teatru pentru Liceeni „Ioana Cîcu”

Sâmbătă  17 ianuarie 2015,a debutat la Liceul Teoretic din Carei, a II-a Ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Liceeni „Ioana Cîcu”, în semn de omagiu pentru cea care a fost un dascăl de valoare al acestei instituţii, contribuind prin activitatea sa didactică la conturarea şi menţinerea unui mediu profesional care îmbină perfect sensibilitatea artistică şi rigoarea demersului didactic.

Din raţiuni ce ţin de birocraţie,trupa de teatru din Ucraina nu a reuşit să participe la acest festival,necesitatea obţinerii de vize pentru deplasările în România  fiind un impediment în buna desfăşurare  a evenimentelor culturale.

Prof.Rodica Pop a deschis evenimentul transmiţând multumiri tuturor celor ce au făcut posibilă  desfăşurarea în bune condiţii a  acestui festival  dar şi celor ce au făcut efortul de a face deplasarea din alte localităţi.

Alocuţiunea Adrianei Sasu Marinescu,prietena de suflet a celei ce a fost Ioana Cîcu,a scos la iveală faptul că acum 35 de ani au fost colege într-o trupă de teatru amator din Carei iar piesa scrisă de Petre Vădan din Satu Mare pentru careieni, a câştigat primul loc la întrecerea judeţeană din acea perioadă.

A rostit câteva cuvinte şi fiul profesoarei Cîcu,Paul Sarvadi care a mulţumit conducerii liceului şi cadrelor didactice pentru această zi emoţionantă.

Mama mea a iubit enorm teatrul. Se  poate trăi fără teatru dar pentru mine nu ar avea sens. Doresc să mulţumesc liceului pentru această nouă ediţie a festivalului de teatru pentru liceeni,mai ales că liceul este  foarte bine situat  în clasamentul liceelor după cum am citit undeva pe internet “ ( numai Buletin de Carei a postat   Topul judeţean al liceelor – n.r.)

A urmat apoi prezentarea trupelor de teatru sosite  la Carei pentru a participa la cometitie.

Au răspuns invitaţiei Trupa de teatru ”Arttis” a Centrului Cultural G.M. Zamfirescu din Satu Mare,

Trupa „Assentiment” a Liceului Teoretic „O. Goga” din Huedin,

Trupa „Blagienii” a Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Oradea,

Trupa „Carisma” a Liceului Tehnologic Agricol „Alexiu Berinde” Seini,

Trupa „Dramatis personae” a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Baia Mare   care vor participa alături de Trupa Centrului Cultural Carei şi „Trupa francofonă” din cadrul Liceului Teoretic Carei.

Activităţile se vor desfăşura în Sala festivă a Liceului Teoretic şi în Sala de spectacole a Casei de Cultură din Carei, după următorul program:

Sâmbătă – 17 ianuarie 2015

Ora 12.00 – Deschiderea oficială (Sala festivă a Liceului Teoretic)
Ora 12.30 – Lansare de carte „Jojolica şi jurnalul ascuns în cămară” de Alexandru Jurcan (Sala festivă a Liceului Teoretic)
Spectacole
Ora 15.00 – Trupa de teatru ”Arttis” a Centrului Cultural G.M. Zamfirescu din Satu Mare– „Almost, Maine” de John Cariani (40 min)- (sala de spectacole a Casei de Cultură Carei)
Ora 16.30 – Trupa „Carisma” a Liceului Tehnologic Agricol „Alexiu Berinde” Seini -„Oscar si tanti Roz” de Eric Emmanuel Schmitt (40 min) – (sala de spectacole a Casei de Cultură Carei)
Ora 17.30 – Trupa „Blagienii” a Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Oradea – „Chiriţa în provinţie” (fragmente) de Vasile Alecsandri (25 de min) – (sala de spectacole a Casei de Cultură Carei)
Ora 18.30 – Trupa francofonă a Liceului Teoretic din Carei – ”Hainele noi ale împăratului” de H. C. Andersen (15 min) – (Sala festivă a Liceului Teoretic)

Duminică – 18 ianuarie 2015


Ora 9.00 – Trupa de teatru „Arttis” a Centrului Cultural G. M. Zamfirescu din Satu Mare– „Căsătoria” de N. V. Gogol (50 min) – (sala de spectacole a Casei de Cultură Carei)
Ora 10.30 – Trupa „Assentiment” a Liceului Teoretic „O. Goga” din Huedin – „L` avenir est dans les oeufs” de E. Ionesco (40 min) – (sala de spectacole a Casei de Cultură Carei)
Ora 11.30 – Trupa „Dramatis personae” a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Baia Mare – “Histoires d’A” scenariu realizat de “Dramatis Personae”… cu complicitatea lui Matei Vişniec, Les Rita Mitsuko, Ornette, Giuseppe Verdi, William Shakespeare, Jimmy Scott, Serge Gainsbourg, Brigitte Bardot, Aeon Blank… (35 min) – (sala de spectacole a Casei de Cultură Carei)

Ora 12.30 – Trupa Centrului Cultural din Carei (secția maghiară) – ”Colaj” (30 min) – (sala de spectacole a Casei de Cultură Carei)
Ora 13.30 – Trupa ” Nadia” din Solotvino, Ucraina – (sala de spectacole a Casei de Cultură Carei)
Ora 15.00 – Festivitatea de premiere – (Sala festivă a Liceului Teoretic)

Lasati un comentariu