Au apărut însemnele Statului pe Centru Social

• publicat la: 20 ianuarie 2015
Au apărut însemnele Statului pe Centru Social

Semnalam la data de 14 ianuarie 2015, că pe clădirea în care funcţionează  mai multe servicii din cadrul Primăriei Carei nu exista însemne ale statului,conform legilor in vigoare.

Cladirea în cauză  a fost recepţionată la sfârsitul lunii august 2014  dar  până în ianuarie 2015 încă nu au fost montate suporturi pentru  steagul ţării si al Uniunii Europene.

La câteva zile de la apariţia în Buletin de Carei a incidentului, pe clădire  au apărut însemnele statului român.

Fosta cazarmă din Carei a devenit Centru Social, datorită câstigării unui proiect   din fonduri europene de către Primărie. Doar că după ce a fost semnată recepţia,chiar dacă lucrările sunt departe de a fi terminate ,primarul a trimis aici toate serviciile din primărie care au orar cu cetăţenii de rând.

Astfel, la Centrul Social îşi desfăşoară activitatea din 1 decembrie 2014   Serviciul de Taxe şi Impozite Locale,Serviciul de Stare Civilă,  Serviciul de Asistenţă Socială, Spaţiul locativ, Biroul de patrimoniu,Biroul Agricol.

Potrivit plăcii amplasate pe frontispiciul clădirii,destinaţia pentru care a fost câştigat proiectul şi au fost alocate fonduri europene este  CENTRU SOCIAL.

Proiectul câştigător este denumit Reintegrarea vechii cazărmi prin înfiinţarea Centrului social Carei,cu o valoare  totală de  8.578.370,00 lei din care valoarea  nerambursabilă este de  6.801.956,00 lei,proiect  finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013,  Axa prioritară 1„sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniu de intervenţie 1.1.  „Planuri integrate de dezvoltare urbană”.  Manager de proiect , Veress Toma.   Câştigătorul licitatiei pentru atribuirea lucrărilor a fost     SC Dominium SRL, cu suma de  4, 117, 775 RON.

redactia

comentarii

de Horia Mărieș la 20 ianuarie 2015 - 20:43

Pentru mine lucrurile sunt incă neclare. Este drept, eu sunt și cam greu de cap.

Din articol ințeleg că in clădirea a cărei renovare a băgat in buzunarele falimentarei Dominium și în alte buzunare ceva mai absconse cca un milion de euro, functionează azi niște servicii ale Primăriei din Carei. Foarte frumos.

Dar care este totuși componenta SOCIALĂ a activităților desfășurate in acest CENTRU SOCIAL?
Cu ce îi ajută acest CENTRU SOCIAL pe careienii care au nevoie intradevăr de ASISTENȚĂ SOCIALĂ?

Asta nu prea ințeleg eu. Poate să mă lămurească cineva care este ceva mai in temă?
Cu mulțumiri anticipate.

de Horia Mărieș la 20 ianuarie 2015 - 20:58

Si apropo de Serviciul Impozite și Taxe care isi are sediul in Centrul Social.
Azi, mesajul care se poate citi pe portalul oficial al Primăriei Carei este.

20.01.2015

U.A.T. MUNICIPIUL CAREI
plata electronica a impozitelor, taxelor si amenzilor

Impozite si taxe

Amenzi contraventionale
asistenta pentru plata cu cardul : 004 0758-463326
asistenta taxe si impozite – primarie : 004 0261-865382

Serviciul este momentan indisponibil!

Alo, dragi TOVARĂȘI și PRETINI, frați pirați:

Când pisici o să vă învredniciți să activați serviciul de plată electronică a taxelor și impozitelor ?????

Vă readuc aminte, cu tot respectul cuvenit, că suntem deja in data de 20 IANUARIE 2015 și că economia românească duduie!
La Serviciul DVs. este încă o starea de dolce farniente, nu s-au terminat incă sărbătorile?

Până și rușii ortodoxi de rit vechi au bifat Crăciunul și Anul Nou.
Dvs așteptati cumva alte Sărbători de Iarnă?
Dacă da, măcar anunțați contribuabilii, ca să știe la ce să se aștepte.
Așa ar fi elegant!

de Horia Mărieș la 22 ianuarie 2015 - 10:02

Bravo!

Scuturat puțin (ca mai sus), trezit puțin din somn, administratorul site-ului (portalului) municiuciul.carei a reușit să activeze serviciul de plată online a taxelor si impozitelor. Azi serviciul online funcționează. Putem să scoatem banii de la teșcherea și să alimentăm bugetul local pentru ca primașul să aibă din ce plati refacerea grajdului Asociaței Equus.

„Dacă vrei poți, administratorule Adidas Torsion”.

O să-l mai aplaudăm din noi pe administratorul portalului oficial al Orașului Carei, „orașul cel mic cu inimă atât de mare” http://www.municipiulcarei.ro/tiri/ atunci când se va învrednici să completeze toate datele ce sunt lipsă azi pe site, pagini care apar cu textul „Această categorie este goală!”, inclusiv cu toate hotărârile Consiliului Local, nu numai pe cele din anul 2013, inclusiv declarațiile de avere ale demnitarilor și a funcționarilor publici, aduse la zi conform Legii, etc., etc., etc.

Până atunci vom fi nevoiți să citim noutăți legate de primăria Carei pe feisbuc, la pagina Primăria Carei – Government Organization. Dacă este organizație și mai ales una guvernamentală, înseamnă și că toate alea sunt pontiste și foarte bine organizate.

de Horia Mărieș la 22 ianuarie 2015 - 10:23

P.S.

Mai am o rugăminte de Jenă pentru administratorul portalului municipiul.carei.

Chiar dacă este foarte nou în branșă, nu este nici o rușine să mai învețe câte ceva, și asta in fiecare zi.
Omul cât traiește, învață.

Invață de exemplu de la orașul infrățit cu Careiul, numit Nyirbátor, ínvață de la un oraș care nu are decât 13.500 locuitori, față de cei peste 20.000 ai Careiului, invață de la un fost primar de Nyirbator care a fost intr-adevăr o Doamnă și nu de la un tâmplar de picioare de scaune, învață de exemplu cum trebuie să arate pe un site oficial al unei primării o relatare a unei ședințe a Consiliului Local din care locuitorii să poată să se lămurească pe deplin și care să nu fie, așa cum se intâmplă pe la Carei, doar praf aruncat in ochii lumii fiindcă nu se publică pe site-ul oficial nici măcar anexele care fac parte integrantă din Hotærãrile adoptate.

http://www.nyirbator.hu/files/_nyirbatorvaros/download_files/729/2014.12.04nyiltJKVtestuletiules.pdf

„Învățați, învățați, invățati” a spus Lenin. Asta fiind de altfel și singura zicere in care a avut perfectă dreptate.

de Horia Mărieș la 22 ianuarie 2015 - 10:56

Știu ca nimeni nu va avea răbdare să parcurgă procesul verbal al ședinței Consiliului Local al Primariei din Nyirbator care se poate accesa la linkul de mai sus.

Doar două precizări. „Doamna” la care m-am referit și de la care în primăria Carei ar fi putut invăță foarte multe dacă acolo ar fi existat un minimum de bunăvoință, se numește Balla Jozsefné, a fost primar in legislatura trecută, acum este consilier local. A vizitat Careiul.

Din ultima pagină a procesului verbal rezultă: Consiliul Local Nyirbátor l-a premiat pentru activitatea depusă in anul 2014 pe actualul primar cu suma de 300.000 forinți, echivalentul a circa 4286,40 RON (Lei). Frumușică primă. Cam un al treisprezecelea salariu.

Sunt foarte curios când voi putea citi și pe site-ul Primariei Carei cuantumul primelor pe care și le trag la sfârșitul anului baștanii de prin primarie. Ce ziceți Domnule Administrator de Site-Portal? Sau te pomenești că la Primaria Carei nu se dau de loc prime la sfãrșit de an ??? Se dau numai la inceput de an, de 15 martie, de Paști, de Ziua Sf Orban, de Craciun și de Revelion?

Lasati un comentariu