Curs de surori de Crucea Roşie la Carei

• publicat la: 21 ianuarie 2015
Curs de surori de Crucea Roşie la Carei

 

În data de 26 ianuarie 2015, de la ora 16,00 va  începe un nou curs pentru de surori de Cruce Roşie, curs ce se va desfăşura timp de 2 luni. Orele se vor ţine săptămânal, în fiecare zi de  luni şi  miercuri între orele 16-18,00.

Cei care doresc să se înscrie trebuie să facă dovada absolvirii a minim 8 clase , să prezinte copiile diplomelor de studiu,  să aducă o adeverinţă de la medicul de familie care să ateste faptul că persoana interesată este aptă din punct de vedere fizic şi psihic, să aibă vârsta minimă de 16 ani şi să achite o taxă de 650 lei, avansul fiind de 200 de lei.

Cursurile vor avea loc la sediul Crucii Roşii Carei, situat pe str. 1 Decembrie 1918, nr 12, lângă “Cărţile de muncă”.

Persoanele care  nu s-au înscris până în prezent şi doresc să  frecventeze cursul,o pot face şi în data de  26 ianuarie, la adresa menţionată.

Cursanţii vor fi pregătiţi de lector dr.Olimpia Pava ,  în vederea prevenirii, recunoaşterii şi asigurării îngrijirilor de bază în caz de accidente, răniri, îmbolnăviri instantanee, situaţii pe care să le ţină sub control  până la sosirea şi preluarea pacientului de către personalul medical abilitat.

Practica se va ţine la Casa de Bătrâni, iar cursantul beneficiază de 12 ore de curs de prim ajutor.

La absolvirea acestor cursuri se obţine o diplomă de soră de Crucea Roşie  şi există posibilitatea de a lucra  ca infirmiere in unităţile medicale din România,  la îngrijirea la domiciliu a copiilor şi vârstnicilor, în unităţile de îngrijire de adulţi şi copii, sau în cele similare din străinătate, diplomele fiind recunoscute peste tot în lume, Crucea Roşie  naţională fiind  afiliată la Crucea Roşie  internaţională. Prin Crucea Roşie  Satu Mare se pot obţine informaţii pentru  locuri de muncă in străinătate.

Înscrierile  se pot face la Cabinet Şcolar nr. 2 de la Liceul  Teoretic, de luni până vineri între orele 9-14   sau    la tel 0744-606 379.

comentarii

de rodica la 22 ianuarie 2015 - 09:38

dar diploma ce primim dupa examen nu prea are valoare,pot sa angajam cu el la spital ca femeie de servici atat

Lasati un comentariu