Echipaj de Terapie Intensivă Mobilă la SMURD Satu Mare

• publicat la: 7 ianuarie 2015
Echipaj de Terapie Intensivă Mobilă la SMURD Satu Mare

Începând cu 5 ianuarie, în cadrul S.M.U.R.D. Satu-Mare, a fost pus in funcţiune un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă, care va interveni, alaturi de echipajele de Prim Ajutor, deja active pe raza judeţului Satu Mare, din anul 2008.

Înființat în urma colaborării dintre Inspectoratul pentru Situații de Urgența Satu Mare și Spitalul Județean de Urgență Satu-Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu-Mare, echipajul de Terapie Intensivă Mobilă are în componență medici specialiști de medicină de urgență, asistenți medicali special instruiți precum și paramedici cu experiență.

Personalul medical va fi asigurat în perioada următoare prin crearea unor echipe mixte între UPU Satu Mare și Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea. Ambulanța de tip C a fost achiziționată din Fonduri Europene prin Consiliul Județean Satu-Mare.

În urma operaționalizării acestui echipaj, județul Satu-Mare devine al 21-lea județ în care funcționează echipaje de Terapie Intensivă Mobilă, chiar din prima zi, acesta a intervenit la un numar de şapte intervenţii.

Echipajele SMURD Satu-Mare vor interveni în toate acele situații în care viața pacientului este în pericol imediat, indiferent de cauza care a determinat această situație.

Lasati un comentariu