Lucrări la reţeaua electrică din Piaţa agroalimentară Carei

• publicat la: 23 ianuarie 2015
Lucrări la reţeaua electrică din Piaţa  agroalimentară Carei

Fiindcă şi piaţa agroalimentară  este  gestionată de administraţia locală , e supusă aceluiaşi regim păgubos de administrare. După terminarea lucrărilor de modernizare a pietei ,pavare şi asfaltare, administratorii şi-au dat seama că reţeaua electrică e subdimensionată datorita numărului mare de spaţii comerciale.

In piaţa agroalimentară din municpiul Carei au loc în aceste zile lucrări de remediere a reţelei electrice de alimentare a numeroaselor unităţi comerciale ce plătesc  impozite la administraţia fiscală locală dar şi facturi de curent la SC Electrica SA.

După preluarea mandatului din 2008,  primarul Kovacs a demarat lucrările de modernizare a pieţei pe baza proiectului iniţiat de predecesorul său Beko Tamas puţin înainte de încheierea mandatului.

Au fost asfaltate aleile,  a fost pus pavajul şi au fost licitate chioşcurile amplasate pe linia  de perimetru al pieţei.

Nimeni nu s-a  interesat însă dacă  reţeaua care asigura alimentarea cu energie electrică va face faţă la multitudinea de chioşcuri aprobate a fi amplasate în piaţă după un proiect întocmit de primărie . Nici de vechimea cablurilor. Dialogul este o pasăre rară la primăria Carei!

Am ajuns astăzi în situaţia previzibilă de altfel, de a  fi nevoiţi să spargem ceea ce am realizat  cu costuri deloc de neglijat ( sumele au depăşit  3 miliarde lei vechi).

In lipsa unui comunicat  de presă care să aducă la cunoştinţa  careienilor ce se întâmplă în aceste zile în piaţă, trebuie să lecturăm  ce apare pe ici pe colo  în presa judeţeană , unde până şi pozele sunt în concordanţă cu vechimea cablurilor din piaţă.

Aflăm cu stupoare că …”de ani şi ani de zile sporeşte numărul spaţiilor comerciale din piaţă şi datorită acestui fapt reţeaua electrică este acum subdimensionată”  iar pentru a răspunde “unei deserviri în conformitate cu necesitatile, alesii locali au dispus refacere retelei electrice de alimentare a diverselor magazine”.  Dacă luăm în calcul faptul că aleşii locali sunt şi consilierii locali, ar fi interesant de aflat care este hotărârea la care se face referire în articol şi în baza căreia au fost dispuse lucrările, deoarece pe ordinea de zi a şedinţelor din 2014 nu figurează o astfel de iniţiativă, fapt confirmat de  secretarul Sroth Clara din primărie.

Lucrările efectuate la ora actuală în piaţă sunt mai mult decât binevenite dar nu înţelegem de ce nu îşi asumă cineva concret paternitatea lor şi de ce nu au fost realizate înainte de începerea lucrărilor de modernizare, când a fost aprobat… “numărul sporit de spaţii comerciale”.

Cu un minim efort de gândire gospodărească, specifică celor ce şi-au construit o casă a lor sau orice alt spaţiu de locuit, se putea prevede un proiect de  înlocuire a utilităţilor în prima fază,în contextul extinderii suprafeţelor comerciale. Că doar nu ne zugrăvim sau tapetăm întâi pereţii şi apoi ne trezim că nu avem  tras cablul de curent în locuinţă !

S-ar fi scutit  sume importante din bugetul local şi mai ales disconfortul datorat lucrărilor din miez de iarnă. Piaţa Agroalimentară careiană  a dorit să se constituie în SRL încă din luna iunie a anului trecut,având ca asociat unic, Consiliul Local. A fost scos chiar şi la concurs postul de administrator, în data de 20 noiembrie 2014.  Organizarea  nefiind în concordanţă cu prevederile legale, concursul  nu a mai avut loc iar Consiliul Local, în calitatea sa de asociat unic, a constituit o comisie ( preşedinte fiind consilierul UDMR  Roman Adrian) care să aibă în vedere  întocmirea unui statut al societăţii şi desemnarea unui administrator.

redactia

comentarii

de dorel sorinel la 23 ianuarie 2015 - 16:32

Dorel si Tamas un duo imbatabil………Tot asa pana la pensie !!!!!!!!!!

de Horia Mărieș la 23 ianuarie 2015 - 18:04

Breaking News:

„Bugetul pentru anul 2015 a fost votat în luna decembrie de către parlamentari. S-a votat ca echilibrarea bugetelor să se facă până la nivelul a 20 de milioane de lei în cazul municipiilor. Primarii ameninţă cu proteste dacă nu se remediază eroarea. La aproape o lună de zile de la acest moment, primarii din judeţul Satu Mare se dezmeticesc. Constată cu stupoare că 13 unităţi administrative ale judeţului Satu Mare, printre care municipiile Satu Mare şi Carei, oraşul Tăşnad, dar şi 10 comune cele mai mari ca suprafaţă, populaţie şi necesităţi financiare, sunt „discriminate”. Sunt posibile ieşiri în stradă ale cetăţenilor.”

Se așteptă ca și la Carei primașul să facă apel la cetățeni pentru ca aceștia să iasă masiv in stradă, să mărșăluiască și să protesteze. Exact ca în cazul protestului curajos care a avut loc împotriva tăierii copacilor din oraș. Dacă vă mai aduceți aminte de el. Mobilizarea se va face de către toboșarul primăriei. Având în vedere notorietatea și sprijinul necondiționat de care se bucură primașul din partea careienilor, este de așteptat ca numărul participanților sa fie identic cu numărul participanților la protestului împotriva tăierii copacilor. Adică 7 (șapte). Primașul promite că pãnă în ziua protestului vor fi astupate toate șanțurile care se fac acum de Electrica în oraș, astfel ca doamnele să nu-și mai rupă tocurile iar domnii să nu mai ajungă acasă cu pantofii plini de glod. Toți participanții la protest vor fi recompensați pe parcursul marșului pașnic de protest cu un măr roșu și cu un ceai cald făcut din plante medicinale. Diuretic.

de Horia Mărieș la 23 ianuarie 2015 - 20:58

FARISÉUL KOVAX (‹ sl.) s. m. 1. Membru al unei grupări minoritare active în cadrul iudaismului palestinian, până în anul 70 d. Hr. (căderea Ierusalimului), a cărei trăsătură distinctivă era respectarea strictă a Legii scrise (Tora) și a vechilor tradiții orale iudaice legate de ritualul purificării, regulile de alimentație etc. Deși în Evanghelii, f. sunt criticați datorită formalismului lor rigid și orgoliul care derivă din el, fiind adversari ai lui Iisus Hristos, propovăduitorul Legii Noi. Deși în opoziție cu secta saducheilor, s-au unit cu aceștia în momentul osândirii lui Iisus la moarte. Rigorismul lor a contribuit însă la supraviețuirea iudaismului. 2. Fig. Om ipocrit, fățarnic.
Sursa: DE (1993-2009) |

Prefectul a organizat vineri o întâlnire între primarii din judeţul Satu Mare şi furnizorii de utilităţi.

După ce ultima defecţiune de amploare al sistemului de furnizare al energiei electrice de la Carei, primarul Eugen Kovács este de părere că informarea cetățenilor cu privire la derularea unor lucrări de anvergură pe raza localităților are o importanță majoră. De asemenea, cetățenii trebuie să cunoască și durata lucrărilor. „La noi, în Carei, deşi se sapă peste tot, nimeni nu se supără pentru că ştie despre ce este vorba. Careienii ştiu că aceste lucrări sunt necesare. În acest an vom efectua lucrări pe 72 de străzi. Cetățenii trebuie să știe la ce să se aștepte, deoarece oamenii suportă mai uşor deranjul din oraş dacă sunt informaţi despre ce este vorba”, a spus edilul şef careian. Eugen Kovács este de părere că furnizorii de utilităţi trebuie să găsească metode prin care să informeze cetăţenii. „Acuma e la modă Facebook-ul. Nu trebuie decât un om care să se ocupe de asta, ne-am convins şi noi după povestea cu curentul, de anul trecut. Am pus omul nostru să informeze cetăţenii despre ceea ce facem sau urmează să facem”, a spus Eugen Kovács.
Primarul Eugen Kovács a mai spus, cu subiect şi predicat, că nu mai acceptă intervenţii care să nu fie convenite cu municipalitatea şi care să afecteze liniştea careienilor. „Anul viitor vom asfalta 29 de străzi. Nu vom accepta să se mai sape odată unde am reabilitat. Nici să spargă străzi, nici să mai afecteze spaţiul verde. Vom pune la punct un plan, se va reabilita sistemul, după care vom mai accepta doar intervenţii de urgenţă. Atât!”, a spus hotărât Eugen Kovács.

Reprezentantul Electrica, Gheorghe Coicea, a spus că reabilitarea sistemului la Carei se află în plină desfăşurare, efectuându-se lucrări pe o lungime de patru kilometri. Pe de altă parte, reprezentantul E.ON Gaz, Vasile Andreica, a spus că la Carei s-a reuşit reabilitarea sistemului de furnizare a gazului în proporţie de 80 %.

(Sursa: https://www.facebook.com/pages/Prim%C4%83ria-Carei/1562307224012859?fref=nf )

Lasati un comentariu