Minor accidentat în Carei şi abandonat

• publicat la: 25 ianuarie 2015
Minor accidentat în Carei şi abandonat

În cursul zilei de vineri polițiștii Secției Negrești Oaș au identificat 4 persoane bănuite de comiterea unei infracțiuni de furt. Astfel din cercetările efectuate a  rezultat că în data de 22 ianuarie a.c. Eugen N., Marcel C., Attila C. și Adrian C. , ar fi pătruns în locuința lui bărbat din localitatea Racșa, prin forțarea geamului de la parterul imobilului  și ar fi sustras 8 jante de aluminiu, scule electrice și alte bunuri cauzând un prejudiciu de aproximativ 30000 lei.

Prejudiciul în acest caz a fost recuperat în proporție de 95 %, iar cei 4 tineri cu vârste cuprinse între 19 și 22 de ani sunt cercetați în stare de libertate.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat și complicitate la furt calificat.

La data de 23 ianuarie a.c patrula mixtă formată din polițist și jandarm , care acționau pe raza municipiului Satu Mare a fost sesizată despre faptul că în incinta unui magazin alimentar situat pe strada Rodnei din municipiu, a fost surprinsă o persoană care sustrăgea bunuri. La fața locului s-a stabilit că era vorba despre o persoană de sex feminin care, ar fi sustras produse  alimentare din incinta magazinului.

Și polițiștii din Homoroade au suprins vineri , un bărbat în vârstă de 42 de ani, care a pătruns în incinta unui magazin din localitate, pe geamul imobilului și ar fi sustras bani.

În ultimele 2 situații se fac cercetări pentru furt și respectiv furt calificat.

Vineri în jurul prânzului, patrula formată din polițist și jandarm a fost sesizată de către o sătmăreancă, despre faptul că  ar fi surprins 2 persoane de sex masculin în boxa beciului pe care o deține la subsolul unui bloc situat pe strada Careiului din municipiul Satu Mare. Iosif H. și Gabor C. ar fi pătruns în boxă folosind chei potrivite, iar din interiorul acesteia nu au fost sustrase bunuri.

Acum polițiștii fac cercetări sub aspectul săvârșirii infarcțiunii de tentativă la furt calificat.

                                    Violare de domiciliu și lovire

La data de 22 ianuarie 2015 polițiștii Secției Valea Vinului au fost sesizați de către o localnică din Petin, despre faptul că în locuința sa ar fi avut loc un incident. La fața locului oamenii legii au stabilit că  Istvan B.  pe fondul consumului de alcool și ținând în mână un cuțit a pătruns fără drept în locuința reclamantei , unde a provocat scandal și a recurs la amenințări, refuzând să părăsească imobilului la cererea îndreptățită a acesteia și a celorlați membrii ai familiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de violare de domiciliu.

Ieri , în jurul orelor 19.40 polițiștii de ordine publică tășnădeni au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112, despre faptul că o persoană ar fi fost agresată.

Din verificările efectuate la fața locului s-a stabilit că în incinta unei pensiuni situată pe raza localității Tășnad, Mihai A. Ar fi fost lovit cu pumnii în zona feței de către Ionuț M, de 33 de ani. Cei doi sunt din județul Bacău, iar incidentul s-a produs pe fondul consumului de alcool și a unor discuții contradictorii care au degenerat.

Oamenii legii fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Bărbatul este cercetat în stare de libertate.

           Evenimente și infracțiuni  rutiere

Polițiștii rutieri negreșteni  au intervenit vineri, la un eveniment rutier produs pe  strada Ion Creangă din localitatea Negrești Oaș.  La fața locului oamenii legii au stabilit  împrejurările în care s-a produs accidentul: Gheorghe C. a condus autoturismul marca Toyota , pe strada menționată anterior, iar la intersecție cu strada  Victoriei nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism marca Mercedes , care era   condus regulamentar de Vasile C. În urma evenimentului a rezultat rănirea ușoară a unei adolescente, în vârstă de 15 ani, pasageră în autoturismul Toyota.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative, de asemenea le-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii eventualei alcoolemii.

Joi în jurul prânzului polițiștii rutieri careieni au fost sesizați de către  un bărbat despre faptul că , în aceiași zi în jurul orei 08.00 fiul său în vârstă de 9 ani a fost accidentat de un autoturism, iar conducătorul auto a părăsit locul producerii evenimentului. În urma impactului minorul a fost rănit ușor, acesta a fost transportat la Spitalul din Carei, unde în urma investigațiilor medicale efectuate a fost diagnosticat cu plăgi escoriate zona membrelor superioare.Din cercetările efectuate s-a stabilit că băiețelul se afla angajat în traversarea regulamentară a străzii, pe trecerea pentru pietoni, în momentul în care a fost acroșat.

Polițiștii au intrat în alertă și au desfășurat activități continue pentru identificarea conducătorului auto care a produs evenimentul. Eforturile lor nu au fost zadarnice, astfel în cursul zilei de vineri, conducătorul auto a fost identificat, este vorba despre Zoltan V., de 19 ani. Oamenii legii au stabilit că acesta deține permis de conducere din anul 2014.

În situațiile menționate anterior s-au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporal, iar în cel de-al doilea caz și pentru părăsirea locului producerii unui eveniment rutier soldat cu victime omenești, fără încuviințarea polițiștilor.

Polițiștii Biroului Rutier Satu Mare au identificat vineri dimineață, pe raza municipiului, un autoturism marca BMW, la volanul căruia se afla o persoană de sex masculin. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentrație de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste limita legală.

Vineri după-amiază polițiștii Secției Tășnad au identificat în trafic, pe DJ 196, mopedul marca Yamaha, care era condus de Marius C., de 19 ani. În urma controlului efectuat s-a stabilit că  tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Și polițiștii din Livada au identificat sâmbătă , o tânără, în vârstă de 24 de ani, care conducea un autoturism. În urma verificărilor efectute s-a constatat că aceasta nu posedă permis de conducere, iar autoturismul i-ar fi fost încredințat de către Szilard H., care cunoștea faptul că tânăra nu posedă permis de conducere. În aceste situații se fac cercetări pentru conducere fără permis și încredințare.        
În cadrul acţiunilor desfăşurate în acest week-end pe raza municipiului şi a  judeţului Satu Mare  pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere, polițiștii au  reţinut  11 permise de conducere.Acestea au fost reținute pentru, nerespectarea regimului legal de viteză, consum de alcool,   neacordarea priorității de trecere pietonilor și pentru  efectuarea unor depășiri neregulamentare. De asemenea  oamenii legii au  aplicat   322  contravenţii în  valoare  de   peste  28000  lei.

 

comentarii

de Horia Mărieș la 25 ianuarie 2015 - 22:43

… conducătorul auto a fost identificat, este vorba despre Zoltan V., de 19 ani. Oamenii legii au stabilit că acesta deține permis de conducere din anul 2014…..

Atât de tânăr, atât de iresponsabil și deja atât de „criminal”?
Să lovești un copil de 8 ani pe trecerea de pieroni și să fugi de la locul accidentului?
I-aș lua permisul … pe viață. Pe lânga pârnaie.

Lasati un comentariu